Πού το πάει ο Ταγίπ; Εξάγει μόνο εθνικισμό η Τουρκία ή μήπως οι «νομολογίες» του Τουρκικού ΥΠΕΞ είναι η κορυφή του παγόβουνου; Το βέβαιο και σίγουρο είναι ότι το θέμα της Ανατολικής Μακεδονίας «ακουμπά» ΝΑΤΟ – Ε.Ε. και Διεθνή Φόρα.

Έτσι, η συνάντηση κορυφής του ΝΑΤΟ και η παρουσία στις 7-1-2020 στο Λευκό Οίκο του Πρωθυπουργού είναι όχι μόνο «βήματα» για αναζήτηση – τοποθέτηση εκ μέρους των διεθνών οργανισμών, αλλά και μιας ουσιαστικής ανάδειξης ότι ο «γείτων» έχει δικό του νομικό κόσμο, αφού μπορεί να αγνοεί χάρτες και ελληνικά νησιά.

Ο υπόγειος κόσμος της Ανατολικής Μεσογείου εξιτάρει τον «Σουλτάνο» και εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν. Θέλει σοβαρότητα και φυσικά αποφυγή ενεργειών που θα ήθελε η Ανατολή.

 

Το κυδώνι

 

 

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, με μοναδικά θέματα στην ημερήσια διάταξη την συγκρότηση της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου. Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης η συνεδρίαση έπρεπε να πραγματοποιηθεί, καθώς στις 30 Νοεμβρίου έληγε η θητεία των μελών των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου. Αν και η ώρα σύγκλησης της συνεδρίασης ήταν δύσκολη (15.00 το μεσημέρι), τελικά 22 Δημοτικοί Σύμβουλοι παραβρέθηκαν.

Η συνεδρίαση κράτησε περίπου 20 λεπτά και τα 2 θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα. Μάλιστα, και στις δύο Σχολικές Επιτροπές, εκτός από τη Δημοτική Επιτροπή εκπροσωπούνται και οι παρατάξεις «πόλη+ζωή» και «Project Δράμα 2020».

Στα αξιοσημείωτα της συνεδρίασης το γεγονός ότι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Γιάννης Εφραιμίδης αναπλήρωσε το Δήμαρχο και κάθισε στη θέση του, ανάμεσα στον Πρόεδρο του Συμβουλίου και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου. Ο Δήμαρχος κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Αναπληρωτής του και Αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Τάσσου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Καψημάλης απουσίαζαν από τη συνεδρίαση, καθώς την ίδια ημέρα πραγματοποιούνταν στην Αθήνα η Γενική Συνέλευση για εκλογή νέων οργάνων διοίκησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, της οποίας είναι μέλη.

 

Το μπιζέλι

 

 

Πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 οι εκλογές για το νέο το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καθώς και το Εποπτικό Συμβούλιο για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο 2019-2023.

Πρώτη αναδείχτηκε η παράταξη Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι με 325 ψήφους και 19 έδρες και ακολούθησαν οι παρατάξεις Αυτοδιοικητικό Κίνημα με 91 ψήφους και 6 έδρες, Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία με 45 ψήφους και 3 έδρες, Νέα Αυτοδιοίκηση με 33 ψήφους και 2 έδρες. Δεν κατέλαβαν έδρα στο Δ.Σ. οι παρατάξεις Λαϊκή Συσπείρωση με 10 ψήφους και Συντονισμός Αιρετών με 6 ψήφους. Στο 31μελες Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχει αυτοδικαίως και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Στο νέο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκλέχτηκε να συμμετάσχει ο κ. Φίλιππος Αναστασιάδης, Δήμαρχος Παγγαίου, ο οποίος συμμετείχε στις εκλογές με την παράταξη «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» και έλαβε 102 ψήφους. Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο facebook ανέφερε τα εξής: «Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η στήριξη των Δημάρχων όλης της χώρας και η εκλογή μου στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ . Εύχομαι καλή δύναμη και καλή θητεία σε όλα τα μέλη και ιδιαίτερα στον νέο μας Πρόεδρο».

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Συμβούλιο Κοινότητας Δράμας αποφάσισε να γνωμοδοτήσει ομόφωνα προς το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου την ονοματοδοσία οδού που βρίσκεται δυτικά του Αρχαιολογικού Μουσείου Δράμας, μεταξύ των οδών Πατριάρχου Διονυσίου και 19ης Μαΐου, με τον χαρακτηρισμό «ανώνυμος-14» στο σχέδιο του Δήμου Δράμας, σε οδό «Διαμαντή Λαζαρίδη».

 

Το λάχανο

 

 

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου στις 6:30 μ.μ., η Τομεακή Επιτροπή Δράμας του Κ.Κ.Ε. διοργανώνει πολιτική εκδήλωση με θέμα «Οι εξελίξεις στο Προσφυγικό και οι θέσεις του Κ.Κ.Ε.», στην αίθουσα συνεδριάσεων στον 3ο όροφο του Διοικητηρίου Δράμας. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος της Κ.Ε. και Γραμματέας της Επιτροπής Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του Κ.Κ.Ε.

Επίσης, στο πλαίσιο της οικονομικής εξόρμησης του Κόμματος, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου η οργάνωση Δράμας του Κ.Κ.Ε. πραγματοποίησε συνεστίαση στο «Νησάκι», όπου παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κ.Κ.Ε.

Η παρουσία του κ. Σοφιανού στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης περιελάμβανε και ομιλία σε εκδήλωση στην Καβάλα για το Προσφυγικό και τις θέσεις του Κ.Κ.Ε.

 

Το σιτάρι