Είναι μια εθνική τραγωδία οι νεκροί από τις πυρκαγιές. Οικογένειες αγκαλιασμένες να είναι αποτεφρωμένες. Είναι τραγικό.

Η στήλη όμως θα σταθεί στα πρωτογενή αίτια και στους λόγους που είχαμε την ασύμμετρη απειλή με τις ταυτόχρονες εκδηλώσεις πυρκαγιών σε διαφορετικά σημεία. Το σίγουρο είναι ότι εδώ και δεκαετίες η Αττική με το οικιστικό πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε όπως θα έπραττε μια άλλη χώρα.

Γενιές κτηματομεσιτών και συναφών επαγγελματιών έχουν «αναδειχθεί» μέσα από την αγωνία και την απαίτηση απόκτηση ενός εξοχικού. Νόμοι ήρθαν κατά καιρούς, δηλώσεις διαχρονικές υπευθύνων ότι η τάδε περιοχή θα τεθεί σε καθεστώς αναδάσωσης, μόνο τις σχετικές αεροφωτογραφίες των αντίστοιχων περιοχών με την πρόοδο του χρόνου είχαμε και την οικιστική «αναβάθμιση».

Οι νεκροί της πρόσφατης τραγωδίας είναι οι ασύμμετρες παράπλευρες απώλειες και όλα αυτά σε καιρούς ειρήνης. Η τραγικότητα χωρίς λόγια…

 

Το κρεμμύδι

 

 

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση επιστροφής του Ογκολόγου κ. Δημήτρη Κασαράκη από το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας στην οργανική του θέση στο «Θεαγένειο». Σύμφωνα με σχετική απόφαση της Υ.ΠΕ. ο κ. Κασαράκης από 1η Αυγούστου θα πρέπει να βρίσκεται στο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Φυσικά ο προβληματισμός προκύπτει από το γεγονός ότι αποχωρεί από το Νοσοκομείο της Καβάλας, το οποίο εξυπηρετεί πλήθος καρκινοπαθών, μεταξύ των οποίων και Δραμινών, ένας Ογκολόγος χωρίς να αντικαθίσταται.

Όπως ανέφερε ο Διοικητής του Γ.Ν. Καβάλας κ. Αναστάσιος Καρασαββόγλου θα υπάρξουν συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας για να βρεθεί λύση, καθώς το Ογκολογικό Τμήμα έχει μείνει με μία Επικουρική Ογκολόγο.

Συγκεκριμένα ο κ. Καρασαββόγλου ανέφερε: «Πράγματι, εκδόθηκε η απόφαση της Υ.ΠΕ. για την μετακίνηση του κ. Κασαράκη στο “Θεαγένειο” της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με αυτήν, ο κ. Κασαράκης θα πρέπει να βρίσκεται στο “Θεαγένειο” την 1η Αυγούστου. Πρέπει να σας πω ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και εγώ προσωπικά δεν γνώριζα τις προθέσεις του», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα ακολουθήσουν συζητήσεις με το Υπουργείο και όχι μόνο. Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει με τους εκατοντάδες ασθενών οι οποίοι κάνουν τις τακτικές χημειοθεραπείες τους και εξυπηρετούνται από το Ογκολογικό Τμήμα της Καβάλας κι αν είναι σε θέση να καλύψει τόσα περιστατικά η Επικουρική Ογκολόγος κ. Χαμαλίδου, ο κ. Καρασαββόγλου είπε: «Δε θα μείνουμε έτσι. Από αύριο κιόλας θα μιλήσω με την κ. Χαμαλίδου και σε λίγες ημέρες θα είμαι σε θέση να σας πω περισσότερα».

 

Η ελιά

 

 

Πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Ιουλίου 2018, ο επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννης Στεφανίδης, απευθυνόμενος προς τους συναδέλφους του, σχολίασε θετικά την παρουσία της τραγουδίστριας κ. Γεωργίας Νταγάκη, στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών του Ξηροποτάμου, το Σάββατο 28 Ιουλίου. Μάλιστα, ο κ. Στεφανίδης κάλεσε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να παραβρεθούν στη συναυλία, μεταφέροντας την προσωπική του άποψη για τις φωνητικές ικανότητες της κ. Νταγάκη.

Φυσικά, αυτή η παρατήρηση παραίνεση δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη, καθώς, κατά το παρελθόν, πολλές φορές ο κ. Στεφανίδης έχει αναφερθεί αρνητικά τόσο για τη ΔΕΚΠΟΤΑ όσο και γενικότερα για καλλιτεχνικές δράσεις που διοργανώνει.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΚΠΟΤΑ κ. Γιώργος Ψαρράς ενημέρωσε τον κ. Στεφανίδη ότι η τραγουδίστρια κ. Νταγάκη θα πληρωθεί για την παρουσία της στο Φεστιβάλ Ξηροποτάμου με χρήματα της ΔΕΚΠΟΤΑ, με τον κ. Στεφανίδη να απαντά πως για τέτοιες δράσεις αξίζει να γίνει αυτό…

 

Το λεμόνι

 

 

Πάντως το κλίμα πριν την έναρξη της συνεδρίασης ήταν ιδιαίτερα ευχάριστο, καθώς ο Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ κ. Τάσος Χατζηγιάννης έγινε παππούς, οπότε υπήρξαν οι ανάλογες ευχές, αλλά και τα ανάλογα… κεράσματα, χωρίς να λείψουν και οι κουβέντες περί… θερμίδων!

Ευχές από την εφημερίδα «Εργασία… συν» για το νέο μέλος της οικογένειας Χατζηγιάννη!

 

Το καρπούζι

 

 

Τις φονικές πυρκαγιές σε περιοχές της Αττικής, την Δευτέρα 23 Ιουλίου, σχολίασε με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, το πρωί της Τρίτης 24 Ιουλίου, ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Καραγιαννίδης ανέφερε:

«Να μην πούμε ΤΙΠΟΤΕ. Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους, να δώσουμε τόπο στην οργή και ν’ αφήσουμε τ’ αναθέματα για άλλη ώρα. Τούτες τις στιγμές περισσεύει ο πόνος και η θλίψη και όσοι κι όσες έχουν πληγεί μας χρειάζονται».

 

Η τσάπα