Από τον προσεχή Σεπτέμβριο φαίνεται πως θα δοθεί το έναυσμα της άτυπης προεκλογικής περιόδου για τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023 στον Δήμο Δράμας. Οι σαφείς αναφορές του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ότι δεν θα γίνουν εθνικές εκλογές το φθινόπωρο φαίνεται πως αποδέσμευσε τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Δράμας για να προχωρήσουν στην υλοποίηση του σχεδιασμούς τους, καθώς θα ήταν αρκετά ασυνήθιστο, εν μέσω προεκλογικής περιόδου για βουλευτικές εκλογές, να γίνονται εκδηλώσεις και για τις δημοτικές εκλογές.

Επιπλέον για τη λήψη αποφάσεων φαίνεται να λαμβάνεται υπόψη και το ενδεχόμενο αρνητικών εξελίξεων στο μέτωπο του κορωνοϊού, καθώς από τη μια ο Σεπτέμβριος προσφέρεται για εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους, σε αντίθεση με τους μήνες που ακολουθούν, ενώ από την άλλη οι εκτιμήσεις, όπως αποτυπώνονται από το επιστημονικό προσωπικό, κάνουν λόγο για πιθανή άνοδο των κρουσμάτων και ενδεχόμενη λήψη μέτρων όταν ξεκινήσει ο συγχρωτισμός των πολιτών σε κλειστούς χώρους.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις παρουσίασης υποψηφίων η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» του νυν Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, η παράταξη «Πόλη και Ζωή» με επικεφαλής τον κ. Κυριάκο Χαρακίδη, η παράταξη «Project για τη Δράμα» με υποψήφια Δήμαρχο την κα Παρθένα Κιόρτεβε, αλλά και η νέα παράταξη του πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Παπαδόπουλου, ο οποίος κινείται δυναμικά από τον Μάρτιο, όταν και ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές.

Βέβαια, ο νυν Δήμαρχος κ. Μαμσάκος ήδη έχει παρουσιάσει κάποιους υποψηφίους, μέσω αναρτήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχοντας επιλέξει μια διαφορετική τακτική από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις, χωρίς όμως να φαίνεται προς το παρόν να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Μια πρώτη καταγραφή της δυναμικής των παρατάξεων θα γίνει το φθινόπωρο, όμως και πάλι δεν υπάρχει περιθώριο για εξαγωγή συμπερασμάτων, καθώς μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών απομένει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το κολοκυθάκι

 

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα εγκρίθηκε η επιχορήγηση συνολικού ποσού έως 7.956.972,47 σε Δήμους της χώρας.

Το ποσό αφορά αποκλειστικά και μόνο την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως τη 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία.

Συνολικά επιχορηγούνται 36 Δήμοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμος Δράμας με ποσό 310.622,53.

Η μελιτζάνα

 

Ο Πεζοπορικός και Ορειβατικός Σύλλογος Κ. Νευροκοπίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Κ. Νευροκοπίου, διοργανώνει εσπερίδα, τη Δευτέρα 1 Αυγούστου, στις 19.30, στο αμφιθέατρο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου, με θέμα «Η ιστορία του Νευροκοπίου και των οικισμών του». Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και ομιλητές σε αυτή θα είναι οι Βλάσσης Βλασίδης, καθηγητής Ιστορίας, ΠΑΜΑΚ, Δήμητρα Πατρωνίδου, μεταδιδακτορική ερευνήτρια ιστορίας, ΠΑΜΑΚ, και Βασίλης Χαζτηθεοδωρίδης, πρώην καθηγητής παιδαγωγικής Ακαδημίας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα αναπτυχθούν θέματα όπως «Οι πληθυσμιακές και κοινωνικές ανακατατάξεις στο οροπέδιο του Νευροκοπίου από το 1870 μέχρι σήμερα» και «Ο Μακεδονικός Αγώνας στην επαρχία Νευροκοπίου, 1903-1907».

Η ρόκα

 

Το (ξανα)γράφουμε ότι η 24-2-2022 δεν είναι τυχαία ημερομηνία, αλλά κάλλιστα μπαίνει το πριν και το μετά, αφού όλα, μα όλα, είναι διαφορετικά.

Το άνοιγμα για χώρες, οικονομίες και νοικοκυριά είναι η σκληρή καθημερινότητα και τον χειμώνα θα είναι της… παγωνιάς. Ήδη η ενεργειακή ακρίβεια πέρασε στα ράφια και στα ψυγεία και η αναζήτηση «ευκαιριών» και «προσφορών» μόνιμη διέξοδος.

Εδώ πλέον αλλάζουν και οι συμπεριφορές και προτεραιότητες σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο και οι όποιες προσαρμογές είναι άμεσες και απαραίτητες. \έρχεται ο χειμώνας της παγωνιάς και της ακρίβειας. Και μαζί οι «αναλυτές» των προεκλογικών δεδομένων και προτιμήσεων.

Η πιπεριά