Η έξοδος από την κρίση ακόμη δεν είναι ορατή και οι πολιτικές παρατάξεις «αμετανόητες» κάνουν τη δική τους αξιολόγηση για την αξιολόγηση που ήρθε όμως μονοδιάστατα, αφού την ρύθμιση του χρέους δεν την πήραμε.

Όσο ο Σόιμπλε επιμένει σε μεταρρυθμίσεις και όχι χρέος, τόσο το ελληνικό τέλμα σε μεγάλη πληθυσμιακή μάζα θα επεκτείνεται. Και θα «κουράσει» εκείνο το τμήμα που καταβάλει φόρους που φέρνουν την χώρα μας πρωταθλήτρια.

Επιγραμματικά θα έρθει η δεκαετία του 2020 και εμείς ακόμη ως χώρα θα αναπολούμε να έρθει η «άνοιξη» των επενδύσεων και της ανάπτυξης οπότε έχουμε δρόμο μπροστά μας και φυσικά προσωπικές (φουσκωμένες) υποχρεώσεις που καταλήγουν σε μια εικόνα χώρα στην εντατική…

 

Ο αρακάς

 

 

Η αναφορά του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη, ο οποίος ήταν εισηγητής εκ μέρους του κόμματός του, στη συνεδρίαση των Επιτροπών της Βουλής για το πρόσφατο Πολυνομοσχέδιο (με μέτρα και αντίμετρα, ανάλογα με την οπτική του καθενός) ότι δεν είναι οικονομολόγος και γνωρίζει «μπακαλίστικα οικονομικά» έφερε στην επιφάνεια πλήθος αντιδράσεων από συμπολίτες μας και όχι μόνο (προφανώς αποφοίτους του LSE ή άλλων οικονομικών πανεπιστημίων), φτάνοντας ακόμη και στο (τόσο αγαπητό στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία) «κράξιμο».

Διερευνώντας, λοιπόν, το επίπεδο γνώσεων των έτερων εισηγητών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκ μέρους τον ΑΝΕΛ ο κ. Παπαχρηστόπουλος σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όσον αφορά τους εισηγητές την αντιπολίτευση, ο εισηγητής της Ν.Δ. κ. Χρήστος Σταϊκούρας έχει δίπλωμα Μηχανολόγου Μηχανικού με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορικό στην Τραπεζική με αναστολή επαγγελματικής δραστηριότητας από το 2007. Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Πα.Σο.Κ. – ΔΗΜΑΡ κ. Γιάννης Κουτσούκος εκλέγεται στην Ηλεία και είναι Οικονομολόγος. Οικονομολόγος είναι και ο εισηγητής του Κ.Κ.Ε. κ. κ. Νίκος Καραθανασσόπουλος ο οποίος εκλέγεται στην Αχαΐα. Ο εισηγητής του Ποταμιού κ. κ. Γιώργος Αμυράς ο οποίος εκλέγεται στην Β’ Αθήνας είναι δημοσιογράφος με σπουδές στη Νομική. Τέλος, ο εισηγητής των ανεξαρτήτων Βουλευτών κ. Γεώργιος – Δημήτριος Καρράς ασκεί ελεύθερη και μαχόμενη δικηγορία από το 1975.

Επομένως, λοιπόν, όπως όλοι διαπιστώνουμε ο κ. Καραγιαννίδης απλά είπε… φωναχτά αυτό που ισχύει και για άλλους συναδέλφους του εισηγητές στο Πολυνομοσχέδιο: Ότι δηλαδή δεν έχουν όλοι οι εισηγητές γνώσεις οικονομικών. Βέβαια, για τους υπόλοιπους δεν έπεσε «κράξιμο»…

 

Ο δυόσμος

 

 

Δημοσιεύτηκε η Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου, σύμφωνα με την οποία παραχωρείται στο Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης μέρος των κτηρίων και υποδομών του Οικιστικού Συγκροτήματος Εργοταξίου Ελατιάς Δράμας (Δασικό χωριό Ελατιάς), που έως σήμερα διαχειρίζονταν από το Δασαρχείο Δράμας. Τα εν λόγω κτήρια και υποδομές βρίσκονται εντός του Δασικού Συμπλέγματος Δυτικού Νέστου και εντός του Εθνικού Πάρκου Οροσειράς Ροδόπης, περιοχή αρμοδιότητας του παραπάνω Δασαρχείου.

Τα κτήρια παραχωρούνται για 20 χρόνια (με δυνατότητα παράτασης για άλλα 10) με σκοπό την κάλυψη των αναγκών διαμονής και στέγασης των φοιτητών του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κατά τη διάρκεια της πρακτικής τους άσκησης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Με αυτή την Απόφαση γίνεται φανερή η διάθεση του Υπουργείου για την έμπρακτη στήριξη της δασικής επιστήμης στη χώρα μας και την καλύτερη κατάρτιση των φοιτητών Δασολογίας στο αντικείμενο σπουδών τους. Γίνεται σαφές, πλέον, ότι με τις προσπάθειες για την ολοκλήρωση του σημαίνοντος έργου των δασικών χαρτών, αλλά και την έκδοση ανάλογων αποφάσεων σαν τη σημερινή, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θεωρεί τον δασικό τομέα ακρογωνιαίο λίθο της περιβαλλοντικής διαχείρισης και συμβάλλει στην δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την ολοκληρωμένη διαχείριση των δασικών οικοσυστημάτων».

 

Η ρίγανη

 

 

Με 60 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 29 Μαΐου 2017, στις 19.00, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας. Από την ημερήσια διάταξη φαίνεται να απουσιάζει κάποιο «μεγάλο» θέμα, το οποίο θα προκαλέσει έντονες διαφωνίας και θα λάβει την μερίδα του λέοντος όσον αφορά τον χρόνο, οπότε το ενδιαφέρον στρέφεται στην προημερησίας διάταξης συζήτηση και στα ερωτήματα που θα τεθούν από τους Συμβούλους της αντιπολίτευσης προς τη Δημοτική Αρχή, αλλά και τις απαντήσεις που θα δοθούν από πλευράς Διοίκησης του Δήμου.

 

Το ροδάκινο