Από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 27 Ιουλίου απουσίαζε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, λόγω υποχρεώσεών του στην Αθήνα.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση υπήρχαν αρκετοί πολίτες που παραβρέθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι των δραστηριοποιούμενων στη Λαϊκή Αγορά, πολίτες που ενοχλούνται από τη μουσική των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης.

Με αφορμή την απουσία του κ. Μαμσάκου, σε συνδυασμό με την παρουσία πολιτών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κ. Γιορβάσης Γεωργιάδης, στην προ ημερήσιας διάταξη συζήτηση, προέβη στην εξής τοποθέτηση:

«Όποτε να τυχαίνει να έχουμε Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο είναι προγραμματισμένο εδώ και αρκετές ημέρες και πρόκειται να το παρακολουθήσουν ή να θέσουν θέματα συμπολίτες μας, τεχνηέντως άρχισα να πιστεύω ότι λείπει ο Δήμαρχος, σαν τον Πόντιο Πιλάτο. Και αφήνει τον κ. Τάσσου, την κα Τόλιου κλπ. να τον εκπροσωπούν. Και βέβαια έχει τεράστιες ευθύνες να τρέξει για τον Δήμο, αλλά θα μπορούσε την ώρα τη συγκεκριμένη, μια και η τεχνολογία το υποστηρίζει, να συνδεθεί από την Αθήνα, από την Ευρώπη που πήγε να φέρει κονδύλια. Παρατηρώ ότι όποτε έχουμε θέματα, όπως σήμερα η Λαϊκή, είναι εδώ οι άνθρωποι από τη Λαϊκή, είναι εδώ οι εκπρόσωποι της εστίασης, είναι εκπρόσωποι μιας γειτονιάς, κι άλλες φορές έχει συμβεί αυτό, ο Δήμαρχος να λείπει. Έχει καταντήσει Πόντιος Πιλάτος. Να του μεταφέρετε τους χαιρετισμούς μας και να έρθει εδώ να βγάλει κάστανα από τη φωτιά. Τον Δήμαρχο ο κόσμος τον θέλει στην πρώτη γραμμή κι όχι να κρύβεται και να βάζει μπροστά να βγάζουν τα κάστανα άλλοι από τη φωτιά».

Απαντώντας στη συνέχεια της συνεδρίασης, η Αναπληρώτρια Δημάρχου και Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Τόλιου ανέφερε: «Ο κύριος Δήμαρχος δεν έχει λόγο να λείπει έντεχνα και δεν έχει λόγο να λείπει από τα Δημοτικά Συμβούλια. Όλοι γνωρίζουν πάρα πολύ καλά την επικοινωνία του με τον κόσμο. Καθημερινά δέχεται πολίτες είτε στο γραφείο του είτε τους συναναστρέφεται εκτός αυτού. Επίσης τα αποτελέσματα από τις επαφές φαίνονται στην πόλη μας, από τις επαφές από τα συχνά του ταξίδια στην Αθήνα».