Τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανο Γεωργιάδη και τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Δράμας κ. Μιχάλη Τάσσου αναφέρει ως νέα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον Νομό Δράμας δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» (Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2022».

Η εφημερίδα σε ρεπορτάζ με τίτλο «Τα νέα ονόματα για τα “γαλάζια” ψηφοδέλτια» αναφέρεται στο σύνολο της χώρας, παρουσιάζοντας πρόσωπα τα οποία θα μπορούσαν να στελεχώσουν τις εκλογικές λίστες της Ν.Δ.

Συγκεκριμένα, το τμήμα του δημοσιεύματος για τη Δράμα έχει ως εξής: «Σε δύσκολο “σταυρόλεξο” εξελίσσεται η Δράμα, όπου για τις δύο κενές θέσεις του ψηφοδελτίου διαθέτουν ισχυρό έρεισμα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, και ο δικηγόρος και αναπληρωτής δήμαρχος Μιχάλης Τάσσου».

Όσον αφορά την υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» αναφέρουν για την Καβάλα ως «αποφασισμένη υποψηφιότητα» αυτή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μάρκου Δέμπα, για τη Ροδόπη ως «μια αξιοπρόσεκτη περίπτωση» αυτή του Αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Τσαλικίδη, όπως και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Θράκης κ. Δημήτρη Λουρίκα, ενώ για τον Έβρο «προς αξιοποίηση φέρονται να βρίσκονται» η εκπαιδευτικός κα Κατερίνα Φωτιάδου και η Αντιδήμαρχος Σαμοθράκης κα Κατερίνα Γιαννέλου.

 

Το αχλάδι

 

 

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην πόλη της Δράμας παραβρέθηκαν οι -όπως όλα δείχνουν- επικρατέστεροι για τη θέση του Δημάρχου μετά τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν ο νυν Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Πόλη και Ζωή» κ. Κυριάκος Χαρακίδης, η Δημοτική Σύμβουλος και υποψήφια Δήμαρχος της παράταξης «Project για τη Δράμα» κα Παρθένα Κιόρτεβε και ο Περιφερειακός Σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Επανεκκίνηση για τη Δράμα» κ. Γιώργος Παπαδόπουλος.

Στον επόμενο εορτασμό της συγκεκριμένης επετείου, Δήμαρχος Δράμας θα συνεχίσει να είναι ο κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ολοκληρώνοντας την τρέχουσα θητεία, όμως οι δύο γύροι των δημοτικών εκλογών θα έχουν προηγηθεί, οπότε μπορεί η βούληση των πολιτών να έχει καθορίσει άλλο πρόσωπο ως επερχόμενο Δήμαρχο…

 

Ο λωτός

 

 

Τη φωταγώγηση τριών χώρων του Δήμου Δράμας, στις 14 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας, στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας 31 Οκτωβρίου 2022. Συγκεκριμένα, θα φωταγωγηθούν το νέο και το παλιό Δημαρχείο, καθώς και το Άγαλμα της Νίκης.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και την έγκριση δαπανών εκδήλωσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

 

Η αγκινάρα

 

 

Παράταση στην προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος (α’ φάση του διαγωνισμού) δόθηκε για το έργο «Κάθετος άξονας Δράμα – Αμφίπολη» από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Έτσι, ενώ η σχετική προθεσμία έληγε στις 31 Οκτωβρίου, πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τους φακέλους τους έως τις 5 Δεκεμβρίου 2022. Όπως είναι γνωστό, πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 200,4 εκ. ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα).

 

Το κάστανο

 

 

Άρχισε και σε τοπικό επίπεδο ο προεκλογικός αγώνας κομμάτων και παρατάξεων και ο καθένας για τους όποιους δικούς του λόγου θέλει να προσφέρει στα κοινά. Θεμιτό και σεβαστό. Όμως πόσοι και ποιοι από αυτούς που τίθενται στην κρίση του εκλογικού σώματος γνωρίζουν και κατέχουν πρώτα τα επιμέρους προβλήματα και τις αντίστοιχες εξαγγελίες, προτάσεις, θέσεις των παρατάξεων που συστρατεύονται; Υπάρχει άραγε ένταξη σε πλάνο αρχών, θέσεων, προτάσεων ή μήπως μια επιδερμική, χαλαρή προσωπική σχέση;

Και εδώ τίθεται το ερώτημα για να παρέμβεις να λύσεις, πέρα από την πρόθεση (σεβαστή), η γνώση θα οδηγήσει στη διάγνωση και στην προτεινόμενη «θεραπεία». Το γνωστικό επίπεδο των αποτελούντων ένα όργανο προδικάζει και το αποτέλεσμα…

 

Το παντζάρι