Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας μετά τις αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, δηλαδή τη μη υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους, όπως επίσης και τη μη απαίτηση πιστοποιητικού εμβολιασμού/νόσησης ή διενέργειας τεστ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022.

Από το σύνολο των παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, ο μοναδικός που επέλεξε να παραστεί στη συνεδρίαση φορώντας μάσκα ήταν ο κ. Μιχάλης Μλεκάνης από την παράταξη «πόλη+ζωή».

Επιπλέον, μετά από περίπου 27 μήνες επέστρεψε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, συμμετέχοντας με φυσική παρουσία στις εργασίες του σώματος, ο επικεφαλής της παράταξης «Προοπτική για τη Δράμα» κ. Κοσμάς Καλαϊδόπουλος, ο οποίος ούτε έχει εμβολιαστεί, ενώ επιπλέον ήταν αρνητικός στη διενέργεια ράπιντ τεστ. «Μετά από 27 μήνες η Δημοκρατία αποκαταστάθηκε. Ήμουν υπό διωγμό», ανέφερε ο κ. Καλαϊδόπουλος την πρώτη φορά που έλαβε τον λόγο στη συνεδρίαση. Πάντως, η παρουσία του κ. Καλαϊδόπουλου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου συνδυάστηκε με στιγμές έντασης, καθώς είχε φραστικά επεισόδια με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Καραμπατζάκη, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Καλαϊδόπουλο να αποχωρήσει από την αίθουσα για να ηρεμήσει και να επιστρέψει μετά.

 

Το βύσσινο

 

 

«Ζακέτα να πάρεις»… Η φράση, η οποία χρησιμοποιείται ως σήμα – κατατεθέν για την ελληνίδα μάνα, κατάφερε να παρεισφρήσει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας. Η λειτουργία του κλιματισμού στην αίθουσα είχε ως αποτέλεσμα κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να ζητήσουν να χαμηλώσει.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Καραμπατζάκης εξήγησε ότι αυτό οφείλεται στον βιοκλιματικό χαρακτήρα του Δημαρχείου, προσθέτοντας ότι ο κλιματισμός χαμήλωσε. Πάντως, κάλεσε τους Δημοτικούς Συμβούλους σε επόμενες συνεδριάσεις να έχουν μια ζακέτα μαζί τους…

 

Το κεράσι

 

 

Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, τοποθετήθηκε στο Πρωτοδικείο Δράμας Πάρεδρος Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Το γεγονός αυτό σημαίνει πως ανοίγει ο δρόμος για τρίτη θέση Εισαγγελέα στη Δράμα, ένα αίτημα που έχει διατυπωθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο Δράμας.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας κ. Αναστάσιος Πούλιος ανέφερε: «Επιτέλους οι αγώνες μας αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα και να πείθουν την Πολιτεία για το δίκαιο και ορθό των αιτημάτων μας. Στη Συνεδρίαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου 2022 του Αρείου Πάγου εγκρίθηκε η τοποθέτηση στο Πρωτοδικείο Δράμας Παρέδρου Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η αρχή για την τρίτη θέση Εισαγγελέα που διεκδικούμε έγινε… Ο μόνος αγώνας που χάθηκε σίγουρα, είναι αυτός που δεν δόθηκε… Συνεχίζουμε…».

Την ικανοποίησή τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη εξέφρασαν, με αναρτήσεις τους, τόσο ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και δικηγόρος κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, όσο και ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Δράμας και δικηγόρος κ. Μιχάλης Τάσσου.

 

Το ροδάκινο

 

 

Το τελευταίο προεκλογικό καλοκαίρι ήδη ξεκίνησε, η εσωκομματική «προθέρμανση» των συνεδρίων έλαβε τέλος και ήδη αρχίζει το «ματς» με καθημερινό μενού. Πάμε στις «ομάδες», αφού είτε φθινόπωρο είτε το 2023, αυτές θα κατέλθουν στο γήπεδο της κάλπης.

Για τη Ν.Δ.: Η πρώτη θέση είναι εντός αγωνιστικού χώρου, το ζητούμενο είναι πολυπόθητη αυτοδυναμία. Οι μη εκπροσωπούμενοι σε έδρα ψήφοι θα ζυγίσουν την αυτοδυναμία. Ίδωμεν…

Για τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.: Το βαρύ χαρτί είναι ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας. Ήδη η εσωκομματική «βάση» έδωσε θετικά μηνύματα και η αύρα του καλοκαιριού προσφέρεται για κοινωνικές και όχι μόνο επαφές. Πεδίο δόξης λαμπρό…

ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής: Ήρθε για να… μείνει λέει το αποτύπωμα, αφού η κατάκτηση διψήφιου ποσοστού είναι η αφετηρία, όμως όσο ο καιρός προχωρά, οι πιέσεις θα ενταθούν και ο δρόμος θα γίνεται δύσβατος.

Όσον αφορά τους τοπικούς της Δράμας: Οι γιορτές και τα πανηγύρια χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς ήδη ξεκίνησαν. Επαφές, χαμόγελα και υποσχέσεις…

 

Το βερίκοκο