Στο πλαίσιο της πανελλαδικής επίταξης ιδιωτών γιατρών προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία, μετά και από τη δημοσίευση σχετικού ΦΕΚ στις 18 Νοεμβρίου, έχουν επιστρατευθεί σε τοπικό επίπεδο, για να προσφέρουν τις υπηρεσίας τους στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας 5 ιδιώτες γιατροί, οι οποίοι μέχρι και την Τρίτη 23 Νοεμβρίου είχαν δηλώσει ότι θα αναλάβουν καθήκοντα, μετά από τα φύλλα πορείας που έλαβαν. Ο συνολικός αριθμός των γιατρών που επιστρατεύτηκαν στη Δράμα παραμένει άγνωστος και ενδεχομένως τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και άλλοι γιατροί που θα δηλώσουν «παρών» στο Γ.Ν. Δράμας.

Οι ειδικότητες των 5 γιατρών είναι Γενικής Ιατρικής (3), Πνευμονολόγος και Παθολόγος. Από τους 5 γιατρούς 1 έχει τοποθετηθεί στα ΤΕΠ covid, 2 στην Κλινική Covid, 1 στην Παθολογική Κλινική και 1 στα ΤΕΠ Επείγοντα.

 

Το μπρόκολο

 

 

Η απόφαση για έναρξη λειτουργίας από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου του λιανεμπορίου στη Δράμα στις 10.00 το πρωί, καθώς και σε ακόμη 23 περιοχές της χώρας, είναι σίγουρο ότι τουλάχιστον σε τοπικό επίπεδο δεν ανταποκρίνεται με την εικόνα που υπάρχει όσον αφορά τη μετακίνηση των εργαζομένων και τη χρήση μέσω μαζικής μεταφοράς. Η απόφαση έχει τη λογική αποφυγής συνωστισμού που δημιουργείται από την ταυτόχρονη χρήση μέσω μαζικής μεταφοράς εργαζόμενων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και όσων εργάζονται στο λιανεμπόριο ή επιθυμούν να πραγματοποιήσουν τα ψώνια τους νωρίς το πρωί. Όμως στη Δράμα, όπως και σε κάποιες ακόμη από τις 23 περιοχές που εφαρμόζεται το μέτρο, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει, καθώς τα λεωφορεία δεν χρησιμοποιούνται για μετακινήσεις εργαζομένων. Ενδεχομένως, λοιπόν, στην απόφαση να συμπεριληφθεί και η Δράμα στις συγκεκριμένες περιοχές να έπαιξαν ρόλο τα επιδημιολογικά δεδομένα που επικρατούν σε τοπικό επίπεδο.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Στον ορισμό του κ. Αναστάσιου Συμεωνίδη, Δημοτικού Συμβούλου του Δήμου Προσοτσάνης, ως Εντεταλμένου Συμβούλου αξιοποίησης & καθαριότητας των κοινοχρήστων χώρων και εποπτείας, εκτός ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών, του συνόλου των Κοινοτήτων του Δήμου, προχώρησε με απόφασή του ο Δήμαρχος κ. Θόδωρος Αθανασιάδης.

Παράλληλα, με διαφορετική απόφαση του κ. Αθανασιάδη, απαλλάσσεται ο Αντιδήμαρχος κ. Άλκης Σαρίδης από τις αρμοδιότητες των Διοικητικών Υπηρεσιών. Έτσι, ο κ. Σαρίδης συνεχίζει ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και δημόσιας υγείας, ενώ παράλληλα παραμένει και Αναπληρωτής Δημάρχου.

 

Η ρόκα

 

 

Ο χαμός της Φώφης Γεννηματά και η συμμετοχή του Γιώργου Παπανδρέου στις διαδικασίες ανάδειξης νέου αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής, είναι δύο γεγονότα που συγκίνησαν συνειδησιακά αρκετό κόσμο. Φυσικά το κάθε γεγονός με τη ξεχωριστή του παράμετρο.

Όμως ήδη από το «κολλημένο» 6%, οι μετρήσεις λένε ποσοστό 8-10% και το ερώτημα είναι αν πρόκειται για συγκυριακή εκτίναξη ή όχι. Το δεδομένο είναι ένα, το Κίνημα Αλλαγής «παίζει» και επικοινωνιακά και συναισθηματικά.

Οι διαδικασίες του Δεκεμβρίου, η συμμετοχή του κόσμου και το κατά πόσο οι όποιες «προσωπικές» στρατηγικές των υποψηφίων θα υποταχθούν στο νέο κομματικό εκλογικό αποτέλεσμα θα είναι κομβικό κριτήριο, όχι μόνο για το Κίνημα Αλλαγής, αλλά και κατ’ επέκταση για τον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Οι εξελίξεις είναι σε πλήρη δραστηριότητα και οι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα για το αύριο του Κινήματος Αλλαγής έχουν αποδοχή και συμμετοχή και με την πανδημία σε έξαρση.

Και το 2022 που έρχεται είναι η μόνη πλήρης ημερολογιακή χρονιά πριν (εκτός απροόπτου) στηθούν οι κάλπες στη χώρα. Ο κύβος ερρίφθη, λάβετε θέσεις και αποφάσεις…

 

Το μαρούλι