Οι «κόκκινες γραμμές» πρέπει να είναι γνωστές, είτε σε προσωπικό επίπεδο είτε σε ομαδικό, πόσο δε μάλλον σε εθνικό. Γνωστές και ταυτόχρονα κοινοποιημένες με αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους.

Η παραπάνω αναφορά ξεκινά από τις νέες προκλήσεις του Οθωμανού – Σουλτάνου, στον οποίο επιβάλλεται εκ μέρους της Ελλάδας να του είναι γνωστοποιημένες οι εθνικές μας κόκκινες γραμμές. Και εδώ το ελληνικό πολιτικό σύστημα επιβάλλεται να ξεπεράσει αγκυλώσεις και στρεβλώσεις που η ιστορία μας έδειξε ότι οι καταβολές ήταν αιματοβαμμένες.

Πέρα από την προβολή υπάρχει και η διδαχή και εδώ οι κόκκινες γραμμές δηλώνουν ότι η επανάληψη των λαθών θα είναι αυτοκαταστροφική.

 

Ο ανανάς

 

 

Η πρώτη δια ζώσης συνεδρίαση συλλογικού οργάνου του Δήμου Δράμας, μετά τη λήψη μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του κορωνοϊού, ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης 10 Ιουνίου 2020, καθώς αναμενόταν να συνεδριάσει το Συμβούλιο της Κοινότητας Δράμας (οι γραμμές αυτές γράφονται νωρίτερα από την ημέρα της συνεδρίασης). Πάντως, η φυσική παρουσία των μελών του Συμβουλίου δεν σηματοδοτεί και την επιστροφή στην κανονικότητα, ούτε βέβαια και τη λήξη των μέτρων λόγω εμφάνισης Covid-19, καθώς η συνεδρίαση είχε ιδιαιτερότητες. Συγκεκριμένα ήταν προγραμματισμένη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ενώ ως χώρος για αυτήν ορίστηκε η αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (και όχι το μικρό γραφείο όπου συνήθως πραγματοποιούνταν). Έτσι, τα συνολικά 10 μέλη του Συμβουλίου (εφόσον βέβαια δεν υπήρχε κάποια απουσία) θα είχαν την ευκαιρία να συνεδριάσουν σε έναν μεγάλο χώρο, όπου χρησιμοποιείται για τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τα 33 μέλη.

 

Το καρπούζι

 

 

Σε αίθουσα «Αντώνης Παπαδόπουλος» ονομάζεται η αίθουσα τελετών και εκδηλώσεων του Δημοτικού Ωδείου, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού – Φ.Τ.Μ.Μ..

Κατά τη συνεδρίαση της 5ης Ιουνίου 2020, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δ.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την ονομασία ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αείμνηστου Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 26 Μαρτίου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος, ο Αντώνης Παπαδόπουλος «παρέλαβε ένα περιφερειακό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους και το έκανε θεσμό, γνωστό και σεβαστό στις πέντε ηπείρους, μετέτρεψε την Δράμα σε μια κινηματογραφούπολη που κάθε Σεπτέμβριο σφύζει από ζωή, κι έδωσε βήμα σε χιλιάδες νέους δημιουργούς, που σε πείσμα των δυσκολιών, συνεχίζουν να συρρέουν στην πόλη της Δράμας με τη χειμαρρώδη ενέργειά τους, εγγράφοντας υποθήκες για το μέλλον.

Κάθε χρόνο, τους υποδεχόταν με θέρμη, με το γνωστό του ζεστό χαμόγελο και τη μεγάλη του αγκαλιά. Αξιοπρεπής και έντιμος, θεωρούσε με πάθος την ταινία μικρού μήκους αυτόνομο καλλιτεχνικό είδος, όπως ακριβώς και το διήγημα, και καμάρωνε τα παιδιά των οποίων η καριέρα, στην πορεία εκτοξεύτηκε.

Σεμνά και αθόρυβα, παρέμεινε ο φύλακας άγγελος των “μικρομηκάδων”, διακρίνοντας τη δυναμική και το επίπεδο της μικρού μήκους ταινίας, και υπογραμμίζοντας το συνεργατικό πνεύμα παραγωγής της στα χρόνια της κρίσης, πολύ πριν το ελληνικό σινεμά γίνει της μόδας στο εξωτερικό. Βαθιά καλλιεργημένος και λάτρης της κλασικής μουσικής, πίστευε με πάθος πως η λογοτεχνία μπορεί να αποτελέσει “αιμοδότη” του κινηματογράφου – γι’ αυτό και εισήγαγε τα “Αίθρια Λογοτεχνικά Μεσημέρια” στο Φεστιβάλ, ενώ άπλωσε τη δράση της διοργάνωσης σ’ ολόκληρο τον χρόνο μέσω του επιτυχημένου προγράμματος “Το Φεστιβάλ Δράμας Ταξιδεύει”, που έφτασε σε όλον τον κόσμο».

 

Το πεπόνι

 

 

Εκδόθηκε ΚΥΑ με θέμα «Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην ΚΥΑ, η λειτουργία των ΚΕΠ από τις 10/6/2020 διαμορφώνεται ως εξής:

-Τα ΚΕΠ λειτουργούν για την εξυπηρέτηση των πολιτών από τις 7.30 μέχρι τις 15.00 και το ωράριο εργασίας των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως του αριθμού τους, παραμένει μέχρι τις 15.30

-Οι πολίτες εξυπηρετούνται κατά σειρά προτεραιότητας άνευ προ συνεννόησης (ραντεβού)

-Με ευθύνη του οικείου Προϊσταμένου τηρείται ελάχιστη απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υπαλλήλων και μεταξύ των υπαλλήλων και των πολιτών

 

Η φράουλα