Για την προσεχή Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021, στις 18.00, έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, με 16 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Πάντως, ήδη φαίνεται να υπάρχουν αντιδράσεις για την επιλογή διεξαγωγής της συνεδρίασης μέσω τηλεδιάσκεψης, καθώς τα Δημοτικά Συμβούλια σε άλλους Δήμους έχουν συνεδριάσει με φυσική παρουσία. Στις εν λόγω συνεδριάσεις συμμετέχουν με φυσική παρουσία μόνο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στο πλαίσιο αυτό, η παράταξη «πόλη+ζωή», δια του επικεφαλής της κ. Κυριάκου Χαρακίδη, σε έγγραφό της προς τη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου δηλώνει πως σε θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις με τηλεδιάσκεψη, εφόσον επιτρέπεται η συνεδρίαση με φυσική παρουσία.

Αιτήματα για διά ζώσης συνεδριάσεις του σώματος έχουν υπάρξει στο παρελθόν και άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης αφορά την «πραγματοποίηση χριστουγεννιάτικης γιορτής “Ονειρούπολη 2021-2022” και συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής». Επίσης, το σώμα, μεταξύ άλλων, καλείται να ορίσει εκπροσώπους «για τη συγκρότηση επιτροπής προβληματισμού και επεξεργασίας θεμάτων που σχετίζονται με την τουριστική ανάπτυξη». Άλλα ενδιαφέροντα θέματα σχετίζονται με τη μετονομασία οδών σε «Στέφανος Στολίγκας» και «Ηρώων Πυροσβεστών».

 

Το μπρόκολο

 

 

Συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου κ. Οδυσσέα Ζώρα είχε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο κ. Μαμσάκος ανέφερε πως «ο αγώνας για τη Σχολή Κινηματογράφου στη Δράμα συνεχίζεται» και επεσήμανε πως συνομίλησε με τον κ. Ζώρα για ίδρυση Σχολής Κινηματογράφου στη Δράμα. «Ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε το Πρόγραμμα σπουδών και έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την κατάθεση φακέλου για προπτυχιακό τμήμα στο Υπουργείο Παιδείας. “Με αποφασιστικότητα διεκδικούμε την άμεση λειτουργία της Σχολής Κινηματογράφου του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου στην Δράμα”. Συνεχίζουμε», πρόσθεσε ο κ. Μαμσάκος.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Με χρώμα πορτοκαλί αποτυπώνεται πλέον η Π.Ε. Δράμας στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας, όπως αναρτήθηκε την Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2021 στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr

Τα στοιχεία που δημοσιεύονται έχουν ως ημερομηνία αναφοράς τη χθεσινή ημέρα (31/8).

Σύμφωνα με τα στοιχεία (έως 31/8), στην Π.Ε. Δράμας ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι 1,64% (2,02% το πανελλαδικό ποσοστό), ο επταήμερος κυλιόμενος Μ.Ο. κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους είναι 26,4% (27,9 ο πανελλαδικός Μ.Ο.) και η εβδομαδιαία τάση είναι ανοδική (σταθερή στην υπόλοιπη επικράτεια).

 

Το λάχανο

 

 

Πανδημία, οικονομία και ΔΕΘ είναι το τρίπτυχο που σηματοδοτεί τις εξελίξεις που ζούμε και τις όποιες παρεμβάσεις αναμένουμε. Για την πανδημία και τις όποιες συνέπειες, αυτές είναι γνωστές και τις βιώνουμε. Και εδώ ο τομέας της οικονομίας μάς «ακουμπά» όλους.

Έτσι, στις παραδοσιακές εξαγγελίες της ΔΕΘ, θα έχουμε μόνιμα και προσωρινά μέτρα, αφού ήδη το κύμα ανατιμήσεως είναι σε εξέλιξη. Και φυσικά δεν θα αλλάξει το status κανένα από τα μέτρα της ΔΕΘ. Όμως η ανισότητα δεν μπορεί να διευρυνθεί, είναι απαίτηση του κοινωνικού κράτους.

Οι παρεμβάσεις από τη ΔΕΘ θα είναι τιμολογιακές και αριθμητικές, όμως η ΕΛΣΤΑΤ λέει ότι παραπέρα «πιέσεις» ασθενέστερων τάξεων οδηγούν σε νέα φτωχοποίηση. Και εδώ η κόκκινη γραμμή δεν επιδέχεται παρεκκλίσεις.

Η ρεβάνς του φθινοπώρου της ελληνικής οικονομίας για ανάπτυξη ακόμη και σε ποσοστό 5%, προσδίδει ποσοστό ικανοποίησης της λεγόμενης κοινωνικής βάσης της κοινωνίας, γιατί έρχεται «βαρυχειμωνιά» σε βασικά είδη διατροφής και χρήσης.

 

Το μαρούλι