Το «αντάρτικο πόλης» έδωσε το στίγμα του μέσω του χτυπήματος κατά του ΣΚΑΪ και εδώ μπαίνουν στην εξίσωση της ζωής μας τα Μ.Μ.Ε., ο έλεγχος τους και τα «τυφλά» χτυπήματα.

Το μέγα θέμα στη χώρα μας είναι ο εκάστοτε διπολισμός και οι συμψηφισμοί που προκαλούν τοξικότητα σε όλα τα επίπεδα. Στη χώρα μας υπάρχει η τάση της «δαιμονοποίησης», αφού όταν το 2002 εξαρθρώθηκε η 17Ν, υπήρχε ο «μύθος» ότι 17Ν και Πα.Σο.Κ. ήταν κοντά, άσχετα αν η 17Ν συνελήφθη από την Κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ..

Τώρα ξαναπαίζει το τροπάριο για «ανοχή» και «ενθάρρυνση». Βέβαια οι τρομοκρατικές επιθέσεις ποτέ δεν σταμάτησαν, ούτε το 2013 που η σφαίρα από το καλάσνικοφ έφτανε στο γραφείο του Α. Σαμαρά στα γραφεία της Ν.Δ.

Επιτέλους τα παθήματα και τα χτυπήματα της τρομοκρατίας δεν μπορούν να υπακούουν σε ιδεοληπτικούς ισχυρισμούς. Ας αντιμετωπιστεί ενιαία, επιβάλλεται. Όχι εδώ κομματικοί υπολογισμοί, αυτά πληρώσαμε διαχρονικά.

 

Το λάχανο

 

 

Έντονο προεκλογικό άρωμα είχε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, καθώς στο πλαίσιο συζήτησης των θεμάτων υπήρξαν τοποθετήσεις που αφορούσαν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου του 2018.

Κατ’ αρχήν ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «πόλη+ζωή» κ. Λευτέρης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του, εξηγώντας τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Πάντως η εξέλιξη αυτή θεωρούνταν λίγο πολύ αναμενόμενο, αφής στιγμής ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με άλλη παράταξη, «Project Δράμα 2020», για τις προσεχείς εκλογές.

Βέβαια, η ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρυσοχοΐδη, όπως ειπώθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση, θα επιφέρει αλλαγές στη σύνθεση του Προεδρείου, καθώς κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, αλλά πλέον δεν είναι μέλος της μείζονος αντιπολίτευσης, όπως αναφέρεται στη νομοθεσία. Έτσι, σε προσεχή συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο θα κληθεί να εκλέξει Αντιπρόεδρο, ο οποίος θα προέρχεται από την παράταξη «πόλη+ζωή».

 

Το μπρόκολο

 

 

Δήλωση προθέσεων για τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές έγινε και από τον επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννη Στεφανίδη, ο οποίος ανέφερε δημόσια ότι δεν θα είναι υποψήφιος στο Δήμο Δράμας. Ο κ. Στεφανίδης εξηγώντας την επιλογή του, ανέφερε ότι «δεν μπορώ να λειτουργώ ως μέλος Δ.Σ. Ανώνυμης Εταιρείας», καθώς στο Δήμο υπάρχουν περιορισμένες δυνατότητες για άσκηση πραγματικής αυτοδιοίκησης. Πρόσθεσε ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο «θα μπορέσω να λειτουργήσω καλύτερα για την προάσπιση των συμφερόντων της Δράμας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Στεφανίδης στις εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, χωρίς όμως να εκλεγεί μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Όσον αφορά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Δήμο Δράμας, στη θέση του επικεφαλής αναμένεται να είναι εκ νέου ο κ. Γιώργος Μήτρου, Δημοτικός Σύμβουλος την περίοδο 2011-2014.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να είχε τοποθετήσεις προθέσεων, όμως ο κ. Ανέστης Τερζής, Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα», δεν χρειάστηκε να λάβει το λόγο για κάποιο θέμα, έτσι ώστε να διαπιστωθούν οι προθέσεις του, καθώς αυτή ήταν η πρώτη δημόσια παρουσία του μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου του Κινήματος Αλλαγής για τις εθνικές εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή του ίδιου.

Πάντως, μετά την εξέλιξη αυτή, έχουν «φουντώσει» διάφορα σενάρια ότι ο κ. Τερζής θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος, επικεφαλής συνδυασμού, στις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Σε αυτή του είδους τη σεναριολογία φαίνεται ότι έχει συμβάλλει και ο ίδιος ο κ. Τερζής, καθώς στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook προχώρησε σε ανάρτηση, χρησιμοποιώντας το λογότυπο της παράταξης «Πρώτα η Δράμα», με την οποία είχε συμμετάσχει ως υποψήφιος Δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2006.

 

Το παντζάρι

 

 

Με το Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 17 Δεκεμβρίου 2018 στο γραφείο του, ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στάθης Γιαννακίδης.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για την αξιοποίηση του γεωθερμικού πεδίου Ακροποτάμου του Δήμου Παγγαίου. Ειδικότερα, συζητήθηκε το κοινό ενδιαφέρον των δύο πλευρών για επενδύσεις σε συγκεκριμένους τομείς όπως αυτόν της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης με εκμετάλλευση της γεωθερμίας, όπου διαπιστώνεται σημαντική πρόοδος και αξιόλογη προοπτική, στη βάση υλοποίησης του σχετικού στρατηγικού σχεδιασμού

Παράλληλα, ενόψει της ημερίδας που προγραμματίζει το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών – Περιβάλλον-Αειφόρος Ανάπτυξη) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης τις προσεχείς μέρες στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. και, ειδικότερα, στην Κομοτηνή, συζητήθηκε το έργο της «Εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων και δικτύων αποχέτευσης Δήμου Παγγαίου και παραλίας Οφρυνίου (Β’ Φάση)» που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα και πρόκειται να παρουσιαστεί.

 

Το καρότο