Στον νέο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας όσον αφορά τη νόσο Covid-19, στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr, η Π.Ε. Δράμας αποτυπώνεται πλέον με «βαθύ κόκκινο χρώμα», μαζί με ακόμη 16 περιοχές της χώρας. Πρόκειται για μια πρόσφατη αλλαγή, η οποία αφορά την προσθήκη ενός ακόμη επιπέδου (Επίπεδο 5 με βαθύ κόκκινο), μετά από το Επίπεδο 1 (πράσινο), Επίπεδο 2 (κίτρινο), Επίπεδο 3 (πορτοκαλί) και επίπεδο 4 (κόκκινο). Βέβαια η αλλαγή χρώματος στον επιδημιολογικό χάρτη, ο οποίος αποτυπώνει την επιδημιολογική επιβάρυνση της κάθε περιοχής, δεν επιφέρει κάποιου είδους νέα μέτρα, καθώς αυτά ισχύουν οριζόντια για όλες τις περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά τα στοιχεία για την Π.Ε. Δράμας, με ημερομηνία αναφοράς στις 3 Νοεμβρίου 2021, ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι 1,35%, όταν σε όλη τη χώρα είναι 0,92%. Ο επταήμερος κυλιόμενος Μέσος Όρων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους στην Π.Ε. Δράμας είναι 62, ενώ σε όλη την επικράτεια 34,7. Επίσης η εβδομαδιαία τάση για την Π.Ε. Δράμας είναι πτωτική, ενώ σε όλη τη χώρα είναι σταθερή.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, στην Π.Ε. Δράμας η εμβολιαστική κάλυψη με τουλάχιστον 1 δόση είναι στο 47,73%, ενώ σε όλη τη χώρα στο 63,36%, και οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Π.Ε. Δράμας είναι στο 45,57%, ενώ σε όλη τη χώρα στο 60,84%.

 

Το λάχανο

 

 

Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Δράμας της Ν.Δ., μετά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές. Συζητήθηκαν διάφορα θέματα, ένα εκ των οποίων ήταν και η συγκρότηση του νέου Δ.Σ., το οποίο είναι πλέον το εξής:

Πρόεδρος: Αλέξανδρος Γεωργιάδης

Α’ Αντιπρόεδρος: Δημήτριος Κωνσταντινίδης

Β’ Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Κεσκίνογλου

Γραμματέας: Σαββατούλα Παπαδοπούλου

Ταμίας: Ιωάννης Κεσκίνογλου

Εκλογικής Ετοιμότητας: Παρασκευή Παπαδοπούλου

Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας: Αβραάμ Καραγιαννίδης

Εργαζομένων Ιδιωτικού & Δημοσίου Τομέα: Θεολόγος Καρόπουλος

Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Γεώργιος Ψαρράς

Παραγωγικών & Επιστημονικών Φορέων: Λαζαρία Ραφαηλία Αθανασιάδου

Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας Φύλων: Δέσποινα Πασχαλίδου.

Με νεότερη απόφαση αναμένεται να οριστούν οι τομείς δράσης, οι υπεύθυνοι τομεάρχες, καθώς και οι αναπληρωτές τους.

 

Το καρότο

 

 

Ομόφωνα η Γενική Συνέλευση της δημοτικής παράταξης «Project Δράμα 2020», η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2021, αποφάσισε τη μετονομασία της παράταξης σε «Project για τη Δράμα». Παράλληλα, εκλέχτηκε νέα Συντονιστική Επιτροπή, ενώ έγινε ο απολογισμός των δράσεων της απελθούσας Συντονιστικής Επιτροπής και ενημέρωση για τα πεπραγμένα όσον αφορά τη λειτουργία της παράταξης στον Δήμο Δράμας.

 

Η πιπεριά φλωρίνης

 

 

Είναι ο «πόλεμος» της γενιάς των ετών 2020-2021, αφού οι νεκροί παγκοσμίως είναι πάνω από τα 5 εκατομμύρια και τώρα μπαίνουμε στο σκληρό χειμώνα και στο αποκορύφωμα της πανδημίας. Όμως ο σκληρός πυρήνας του «ΟΧΙ» επικαλείται θυμοσοφίες, λαϊκισμούς, σεναριολόγους και διάφορους «ειδικούς» και είναι λυπηρό ακόμη και λίγη ώρα πριν την έσχατη ιατρική πράξη της διασωλήνωσης να υπογράφονται αρνήσεις. Εδώ έχουμε ιδεολογική κυριαρχία έως το θάνατο της θεωρίας της άρνησης και το ερώτημα που γεννάται είναι αν η ζωή είναι υπέρτατη αξία ή η εμμονή στα όποια νοσηρά επιχειρήματα;

Το γεγονός της έλευσης του θανάτου με την άρνηση της συγκατάθεσης για ιατρική πράξη είναι μια κοσμοθεωρία ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού σε παγκόσμιο επίπεδο και όχι μερικών εκατοντάδων. Οπότε η αποδοχή των αρνητών είναι η εφαρμογή π.χ. μιας εκλογικής διαδικασίας με τη ποσοστιαία εκπροσώπηση. Μόνο που εδώ η «εκπροσώπηση» οδηγεί μεγάλη μερίδα στην απέναντι όχθη.

Μόνο με τη συγκατάθεση των ίδιων, την πειθώ και την προσέγγιση ατομικά και συλλογικά θα αλλάξει ίσως ρότα ο σκληρός πυρήνας της άρνησης. Ήρθε, έφτασε ο βαρύς χειμώνας και οι αριθμοί είναι ζωές…

 

Το σέλινο