Η οικονομία θα κρίνει πολλά και στις φθινοπωρινές εθνικές εκλογές, αφού πρώτα τον Μάιο επιλέξουμε για Ευρώπη, Περιφέρεια, Δήμο. Και φυσικά η φράση του Πρωθυπουργού «χάνω στα γκάλοπ, κερδίζω στις κάλπες» έχει πραγματισμό.

Η στήλη θα παραμείνει στην οικονομία και ένα στοιχείο που ίσως διαφεύγει των εκλογολογούντων είναι η παρακάτω διαπίστωση: Στις 34 χώρε του ΟΟΣΑ για κάθε 100 ευρώ, το κράτος «παίρνει» πίσω τα 26, για φορολογία στην Ελλάδα 38 (!!!), διαφορά 15 ευρώ ή 60% πάνω. Και συνήθως η λεγόμενη Μεσαία Τάξη, οι Μικρομεσαίοι στην Παπανδρεϊκή διάλεκτο είναι η συνεπέστατη φορολογικά με τις καταβολές της.

Η «τιμωρία» της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ. έφερε το 36% στην Κουμουνδούρου από το «μητρικό» 4% ως σημείο εκκίνησης. Η φροντίδα των ασθενέστερων τάξεων των Μνημονίων σίγουρα είναι στα Plus της παρούσας κατάστασης, η περιβόητη ανάπτυξη είναι το ζητούμενο.

Μπαίνουμε στο διεθνές οικονομικό περίγυρο ως χώρα με «καλό φεγγάρι», τα ελληνικά χαρτιά από τον χαρακτηρισμό «σκουπίδια» αποκτούν αξιογραφική οντότητα και μπαίνουν σε χαρτοφυλάκια ως αξιόγραφοι τίτλοι. Όμως η εργασία, η παραγωγή πλούτου και η μείωση της φορολογίας θα δώσει στη Μεσαία Τάξη την προοπτική για να αποκτήσει οικογένεια, να τεκνοποιήσει, γιατί το δημογραφικό είναι η «βόμβα» της χώρας. Όλα τα άλλα είναι αναλύσεις δημοσκοπήσεων και τάσεων…

 

Το σέλινο

 

 

Απομένουν λίγες ημέρες για να ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος για τις Ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές στις 26 Μαΐου και ολοένα εντείνεται η προεκλογική δράση σε όλα τα επίπεδα, καθώς η ώρα της κάλπης κοντοζυγώνει. Σχεδόν καθημερινές είναι οι δράσεις των συνδυασμών σε δημοτικό επίπεδο, με παρουσιάσεις υποψηφίων, προγραμματικών θέσεων και θεματικών εκδηλώσεων. Μάλιστα, η παράταξη «Ενώνουμε τη Δράμα» το προσεχές Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19.00, θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης (Εθνικής Αμύνης 65).

Παράλληλα, σε περιφερειακό οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες περιοδεύουν σχεδόν καθημερινά στο σύνολο της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., έχοντας φυσικά στο πρόγραμμα επισκέψεών τους και τη Δράμα. Πάντως, μετά από τους υποψήφιους Περιφερειάρχες κ.κ. Κώστα Κατσιμίγα («Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία») και Χριστόδουλο Τοψίδη («Περιφερειακή Σύνθεση») πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση στη Δράμα, με συμμετοχή κοινού και με παρουσίαση υποψηφίων, και από τον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο («Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»).

Όσον αφορά τις Ευρωεκλογές, μετά από την πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της Ν.Δ., σειρά παίρνει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, καθώς το προσεχές Σάββατο 20 Απριλίου, στις 19.30, στο Δημοτικό Ωδείο, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη», με ομιλητές του υποψήφιους Ευρωβουλευτές κ.κ. Δημήτρη Παπαδημούλη (Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), Γιάννη Μουζάλα (πρ. Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής) και Στέργιο Καλπάκη (Γραμματέας Κ.Ε. ΔΗΜΑΡ).

Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η προεκλογική ένταση, με δράσεις και εκδηλώσεις σε δημόσιο επίπεδο, αναμένεται να κοπάσει, λόγω του κατανυκτικού κλίματος που επικρατεί, όμως μετά την εορτή του Πάσχα και την Πρωτομαγιά εκτιμάται ότι οι μηχανές των υποψηφίων σε όλα τα επίπεδα θα δουλέψουν στο φουλ.

 

Το πράσο

 

 

Παρατείνεται, μέχρι την 30η Μαΐου 2019, μετά από απόφαση του Ελληνικού Κτηματολογίου, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τους κατοίκους εσωτερικού, στην Π.Ε. Δράμας και συγκεκριμένα στους Καλλικρατικούς Δήμους:

  1. A) Κάτω Νευροκοπίου
  2. B) Παρανεστίου

Γ) Προσοτσάνης

Δ) Από τον Δήμο Δοξάτου οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αγίας Παρασκευής, Δοξάτου, Νεροφράκτου, Φτελιάς

Ε) Από τον Δήμο Δράμας οι προ-καποδιστριακοί ΟΤΑ: Αργυρουπόλεως Καλλιφύτου, Καλού Αγρού, Κουδουνίων, Λιβαδερού, Μακρυπλαγίου, Μαυροβάτου, Μικροχωρίου, Μοναστηρακίου, Μυλοποτάμου, Ξηροποτάμου, Σιδηρονέρου, Σκαλωτής, Χωριστής

Σε σχετική ανακοίνωση του Ελληνικού Κτηματολογίου αναφέρεται ότι «όσοι έχουν ακίνητη περιουσία στις εν λόγω περιοχές καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογράφησης της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr», ενώ προτρέπονται οι δικαιούχοι «να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για να υποβάλλουν την δήλωση τους, διαφορετικά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Η διεύθυνση του αρμόδιου Γραφείου Κτηματογράφησης στη Δράμα είναι στην οδό Κοζάνης 3 και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι τα εξής:

Τηλέφωνο: 801 4000 100 και 231 600 5400 Mail: [email protected]

Ιστοσελίδα: www.kthma.gr

Ωράριο λειτουργίας: Δεύτερα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 8:00 με 16:00 και Τετάρτη 8:00 με 20:00

 

Το λάχανο