Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος δεν είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, όμως η δυναμική που έχει αναπτύξει δεν περνά απαρατήρητη… Όπως έχει γίνει γνωστό η παράταξη με επικεφαλής τον κ. Παπαδόπουλο, η οποία θα διεκδικήσει τη ψήφο των Δραμινών, ονομάζεται «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ για τη Δράμα». Μάλιστα, η πρώτη εκδήλωση της παράταξης, με ανακοίνωση υποψηφίων, καθώς και αρχών και θέσεων, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022, στις 19.00, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο συζήτησης θεμάτων για την Ονειρούπολη κάθε αναφορά από Δημοτικούς Συμβούλους ότι η Ονειρούπολη χρειάζεται «επανεκκίνηση» ή «restart» (η αγγλική λέξη για την επανεκκίνηση), προκαλούσε εύλογα χαμόγελα και σχόλια, καθώς ήταν άμεσος ο συνειρμός με την παράταξη με επικεφαλής τον κ. Παπαδόπουλο. Μάλιστα, όποιος Δημοτικός Σύμβουλος χρησιμοποιούσε τις συγκεκριμένες λέξεις, αμέσως λάμβανε και κάποιο το σχόλιο ότι ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην παράταξη με επικεφαλής τον κ. Παπαδόπουλο.

Έτσι, μπορεί ο Γιώργος Παπαδόπουλος να μη συμμετέχει στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων, αλλά το σίγουρο είναι ότι η… παρουσία του πλανάται εντός της αίθουσας…

 

Το μπιζέλι

 

 

Μια άτυχη στιγμή για τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη ήταν αρκετή για να τον οδηγήσει στο κρεβάτι του Γ.Ν. Καβάλας.

Κατά τη διάρκεια άσκησης (περπάτημα), ο κ. Ζεκερίδης σκόνταψε και έπεσε πάνω σε αιχμηρό αντικείμενο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να οδηγηθεί στο Γ.Ν. Καβάλας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία του και ευχή όλων είναι να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η περιπέτεια και ο Δήμαρχος Δοξάτου να επανέλθει και πάλι δριμύτερος στα καθήκοντά του.

Η εφημερίδα «Εργασία… συν» εύχεται ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και να είναι η τελευταία περιπέτεια αυτή για τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Θέμη Ζεκερίδη.

 

Το σκόρδο

 

 

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα επιχορηγούνται με συνολικό ποσό έως 19.271.229,95 ευρώ Δήμοι και Περιφέρειας της χώρας για την εξόφληση απλήρωτων υποχρεώσεών τους που απορρέουν από διαταγές πληρωμής και δικαστικές αποφάσεις που έχουν καταστεί τελεσίδικες έως την 24η Μαρτίου 2022 και αφορούν σε αξιώσεις από προμήθειες αγαθών ή παροχή υπηρεσιών ή εκτέλεση έργων ή αποζημιώσεις από αδικοπραξία. Ο Δήμος Δράμας λαμβάνει ποσό 232.844,96 ευρώ.

 

Το κολοκυθάκι

 

 

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο Δοξάτου, ο Δήμος «προέβη στην κοπή δένδρων για λόγους: Γήρανσης, εμπόδισης δραστηριοτήτων, ασφάλειας και πρόληψης ατυχημάτων. Τα κομμένα δένδρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως καυσόξυλα.

Όσοι κάτοικοι ενδιαφέρονται να προμηθευτούν ξύλα, μπορούν με την ταυτότητά τους να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους Κ.Ε.Π., καθώς και στο Κέντρο Κοινότητας στην έδρα του Δημαρχείου, στο Καλαμπάκι.

Προτεραιότητα έχουν οι κάτοικοι του Δήμου Δοξάτου που ανήκουν στις παρακάτω ευπαθείς κοινωνικές ομάδες:

1.Ανασφάλιστοι ΑμεΑ (απαιτείται προσκόμιση απόφασης από Κ.Ε.Π.Α.)

  1. Μονογονεϊκές οικογένειες (απαιτείται προσκόμιση πρόσφατου πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης)».

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται έως την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

 

Ο αρακάς

 

 

Οι εκλογές του 2023 για τον Σουλτάνο Ερντογάν είναι υπαρξιακές και για τον ίδιος εμμονικές ως προς την προσωπική του τύχη. Τώρα που είναι καβάλα (ακόμη) στο άλογο (της εξουσίας), το αφήγημα που κτίζει για την κυριαρχία των ελληνικών νησιών είναι μονοδιάστατο και το πού θα το οδηγήσει είναι ένα πολύπλοκο ερώτημα.

Η χώρα μας και αυτή σε προεκλογική περίοδο σίγουρα θα δοκιμαστεί από Ανατολάς κυρίως επικοινωνιακά και ψυχολογικά. Και εδώ οι κόκκινες γραμμές είναι πέρα κομματικών συσχετισμών και υπολογισμών. Μετά από 20 χρόνια εξουσίας, ο Σουλτάνος νιώθει άβολα και καθίσταται μη προβλέψιμος, οπότε οι αναθεωρητισμοί είναι παρόντες και εκδηλώθηκαν, όχι όμως ακόμη στο πεδίο.

 

Το φασολάκι