Τα πάντα είναι… οικονομία και μεγέθη. Αυτό για την στήλη είναι η πραγματική αποτύπωση του όποιου ενιαίου δόγματος της Ε.Ε. Η πλατφόρμα εφαρμογής του παραπάνω αξιώματος μάς οδηγεί σε μια πιο καθαρή οπτική των δεδομένων που ισχύουν στην Ανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή μας.

Έτσι, ο Γερμανό – Γαλλικός άξονας που είναι η κινητήριος δύναμη της Ε.Ε. εφαρμόζει το καρότο και μαστίγιο, κυρίως στον Ερντογάν που με νέο-Οθωμανισμό και εθνικισμό μαζί προβάλει τα «δίκαιά» του. Οι Μακρόν – Μέρκελ είναι οι δύο όψεις της Ε.Ε., αλλά στο βάθος διαβλέπεται… μία, να κερδίζει η διπλωματία της οικονομίας, των αγορών και της ανάγκης.

Το καλοκαίρι του 2020 είναι για την Ελλάδα διδακτικό, αφού πέρα από την οικονομία, τη διπλωματία και τα σχετικά, καταδείχθηκε ότι ένα μη καταμετρηθέν μέγεθος είναι ο άγνωστος πολλαπλασιαστής Χ. Ο λόγος για τον ψυχισμό των Ενόπλων Δυνάμεων του «μικρού» κράτους, κατά τον Ερντογάν, που λέγεται Ελλάδα. Η ψυχική υπεροχή είναι ένα συναίσθημα που είναι διάσπαρτο στη «βάση» των εμπλεκομένων και το αντίθετο φυσικά της υπεροχής είναι το μέγεθος επί της ομάδας που ασκείς υπεροχή.

Αυτό μεταφράζεται στη ψυχολογία του κινητή και είναι ειδικά φανερά στους αιθέρες και στη θάλασσα του Αιγαίου οι εμπλεκόμενοι ξέρουν, γνωρίζουν, βιώνουν τις «επαφές» εμπλοκής. Οπότε τα όποια μεγέθη του Ερντογάν είναι για λαϊκισμούς.

 

Το σύκο

 

 

Στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας παραμένει ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, μετά από σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, ο οποίος διατήρησε στη θέση τους όλους τους Χωρικούς και Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες.

Για την εξέλιξη αυτή, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε: «Η εμπιστοσύνη του Περιφερειάρχη μας αποτελεί για μένα ύψιστη τιμή και κίνητρο για περισσότερη δουλειά και προσφορά στον τόπο μας».

 

Το μήλο

 

 

Η πρώτη αλλαγή στο συσχετισμό δυνάμεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο είναι γεγονός, καθώς ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης κ. Τζιχάν Ιμάμογλου ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του από την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση».

Δημοσιοποιώντας την απόφασή του ο ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ιμάμογλου ανέφερε τα εξής: «Βρισκόμαστε σε μία από τις πιο κρίσιμες περιόδους για τον τόπο μας, πολεμώντας την πανδημία και την οικονομική κρίση και δη στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Με την ολοκλήρωση ενός χρόνου στην ενεργή αντιπολίτευση διαπιστώνω ότι οι παρατάξεις της αντιπολιτεύσεως προβαίνουν και δυστυχώς αναλώνονται σε χρονοβόρες αψιμαχίες, που ακυρώνουν καλόπιστες προσπάθειες δημιουργικής και αποτελεσματικής επίτευξης κοινών στόχων. Χωρίς ιδιαίτερη προοπτική αλλά και ουσιαστική προσφορά για τον τόπο μας, παραμερίστηκε η επιτακτικότητα της συνεργασίας που απαιτούν οι καιροί.

Νιώθοντας ένα τεράστιο χρέος στους συμπολίτες που με εμπιστεύτηκαν, οι οποίοι δικαίως περιμένουν κάθε δυνατή προσπάθειά μου εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να προχωρήσουμε δυναμικά και αποτελεσματικά και να αρθρώσουμε άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις για το καλό των πολιτών μας, διαχωρίζω τη θέση μου από την παράταξη της Περιφερειακής Σύνθεσης, ανακοινώνοντας την ανεξαρτητοποίησή μου».

Απαντώντας στην ανεξαρτητοποίηση του κ. Ιμάμογλου, η «Περιφερειακή Σύνθεση» εξέδωσε την εξής ανακοίνωση: «Ο κος Τζιχάν Ιμάμογλου επέλεξε μία προσωπική πορεία, η οποία ευχόμαστε να μην είναι αποτέλεσμα ανταλλαγμάτων (αν και διατηρούμε επιφυλάξεις).

Η φερόμενη ως “αιτία” για την ανεξαρτητοποίησή του είναι ο τρόπος άσκησης αντιπολίτευσης, στην οποία ως και σήμερα (!) δήλωνε με κάθε τρόπο την συμφωνία και την συναίνεσή του, στα πλαίσια της παράταξής μας!

Στην πολιτική σκοπός είναι ο άνθρωπος και η εξυπηρέτηση των αναγκών του κι όχι οι προσωπικές πορείες ή οι μεταγραφές. Αυτές δεν επιλύουν προβλήματα αλλά αντίθετα δημιουργούν παραπολιτικά, χαρακτηρίζουν και ευτελίζουν πρόσωπα.

Η παράταξή μας συνεχίζει την προσπάθειά της με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, των νέων, των εργαζομένων, των επιχειρηματιών αλλά και των ανέργων της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποδοκιμάζοντας έμπρακτα αυτές τις πρακτικές».

 

Το σταφύλι

 

 

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Δημάρχων Παρανεστίου, Ξάνθης, Τοπείρου και Νέστου , του Διευθυντή της έδρας της Unesco, καθηγητή του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, και συνεργάτες στην Χρυσούπολη.

Ο Δήμαρχος κ. Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου, ο οποίος συμμετείχε στη συνάντηση ανέφερε τα εξής:

«Η δυναμική και οι προοπτικές που αναπτύσσονται στην Παρανέστια γη είναι μοναδικές. Ο Νέστος ως σημείο αναφοράς, εκτός της περιβαντολογικής του αξίας και ομορφιάς, είναι ένας μοχλός ανάπτυξης για όλους τους Δήμους μας. Με την συνεργασία και την συνεννόηση γίνονται περισσότερα και τα αποτελέσματα θα είναι σύντομα ορατά».

 

Το αχλάδι