Περί άδειας λειτουργίας Κολυμβητηρίου…

Ακούσαμε και τι δεν ακούσαμε σε δημόσιο λόγο από τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Κυριάκο Χαρακίδη για την άδεια του Κολυμβητηρίου της Δράμας. Επειδή εκείνοι, οι προηγούμενοι δηλαδή, δεν έψαξαν όσα χρόνια ήταν στην διοίκηση, είπα να ασχοληθώ περίπου μισή ώρα και να βρω τα παρακάτω στοιχεία. Άδεια λειτουργίας Κολυμβητηρίου ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Υπάρχει όμως ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΙΥΡΓΙΑΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ δηλαδή της ΓΟΥΡΝΑΣ του Κολυμβητηρίου. Ο Δημοτικός Σύμβουλος λοιπόν της αντιπολίτευσης κ. Χαρακίδης δεν είπε αλήθειες και φυσικά δεν υπήρχε αντίλογος προφανώς από άγνοια του θέματος. Έτσι λοιπόν σας ενημερώνω για τα παρακάτω.

Επί θητείας της δημοτικής παράταξης «πόλη+ζωή» είχε εκδοθεί ακριβώς η ίδια άδεια της κολυμβητικής δεξαμενής η οποία υπάρχει και σήμερα. Τότε είχε εκδοθεί στο όνομα του Δημοτικού Συμβούλου Μιχάλη Μλεκάνη και είχε ισχύ από 29 Μαΐου 2013 μέχρι και 22 Μαΐου 2018. Σήμερα έχει εκδοθεί η ίδια άδεια (ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΡΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ) στο όνομα του Αντιδημάρχου κ. Γιάννη Καψημάλη και ισχύει μέχρι 9 Νοεμβρίου 2023. Επομένως δεν είναι αλήθεια πως υπήρχε άδεια επί της προηγούμενης διοίκησης της «πόλης+ζωής».

Εν κατακλείδι, οι άδειες αυτές της κολυμβητικής δεξαμενής, δηλαδή της ΓΟΥΡΝΑΣ, εκδίδονται σε όνομα φυσικού προσώπου και έχουν ισχύ 5 χρόνια…

Να θυμίσω πως η σημερινή Δημοτική Αρχή διαθέτει πλειάδα νομικών συμβούλων και υπάρχει στελέχωση και μηχανικών, καθώς επίσης νομικούς συμβούλους διέθετε και η παράταξη «πόλη+ζωή», όπως και μηχανικούς.

Κανείς δεν ασχολήθηκε ΠΟΤΕ να βρει τίποτα γιατί όλοι βολεύονταν με τις παρατάσεις που έδινε ο νόμος. Τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι να είχαμε να λέγαμε, έτσι για να σπάμε τη ρουτίνα και τη μονοτονία. Αν ανατρέξουμε και λίγο πιο πίσω χρονικά θα διαπιστώσουμε πως 40 περίπου χρόνια για αρκετούς «υπευθύνους» ήταν Καθαρά Δευτέρα και όπως όλοι ξέρουμε… ο χαρταετός είχε την τιμητική του…

 

Το αγγούρι

 

 

Η Αμερική θα έχει νέο Πρόεδρο στις 20-1-2021, η Ευρώπη τον Δεκέμβρη θα επαναξιολογήσει την τουρκική συμπεριφορά και ο Ερντογάν συμπεριφέρεται ως μικρός Πλανητάρχης στην περιοχή μας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος έχει κάνει τις επιλογές του και πράττει δίνοντας στους συμπατριώτες του ένα νέο-οθωμανισμό με ισλαμικό περιτύλιγμα. Πέρασε στην αντίπερα όχθη ο Ερντογάν, από το δόγμα καμία εκκρεμότητα στη γειτονιά, στον ασπασμό της Γαλάζιας Πατρίδας και η Ελλάδα σε αυτή τη δράση παίζει (με μπασκετικούς όρους) «ζώνη άμυνας». Άραγε έως πότε είναι το ερώτημα…

Την απάντηση την έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον Ιούνη όχι σε τοπικό επίπεδο μικρής κλίμακας. Και το στρατιωτικό επιτελείο του Ερντογάν γνωρίζει τα «κενά» που έχει. Έτσι θα πορευτούμε απέναντι σε ένα μεγαλοϊδεατισμό με ξύλινα πόδια…

 

Η ρόκα

 

 

Σε απολογισμό έργου όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού προχώρησε η 4η Υγειονομική Περιφερειακή Ενότητα (ΥΠΕ), δίνοντας στη δημοσιότητα σχετικά στοιχεία. Ο απολογισμός αφορά τα νοσοκομεία ευθύνης της 4ης ΥΠΕ (τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Θεαγένειο, Άγιος Παύλος και τα Νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισσας, Δράμας, Σερρών, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου) και περιλαμβάνει στοιχεία από τις 26 Φεβρουαρίου 2020, όταν και καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα Covid-19 στη Θεσσαλονίκη, μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου 2020.

Στον απολογισμό περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στοιχεία όσον αφορά τις προσλήψεις προσωπικού σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, την προμήθεια μέτρων ατομικής προστασίας και εξοπλισμού, τις ενέργειες από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις κοινές δράσεις με ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ Β. Ελλάδος, το σχεδιασμό για την ενίσχυση με νέα έργα κ.α.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια παρουσιάζουν τα στοιχεία για πόσα άτομα προσήλθαν με ύποπτα συμπτώματα κορωνοϊού, πόσα από αυτά επιβεβαιώθηκε εργαστηριακά πως νοσούν από τον κορωνοϊό και πόσα τελικά νοσηλευτήκαν. Έτσι, στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας από 26 Φεβρουαρίου έως 12 Οκτωβρίου 2020 προσήλθαν 1.407 άτομα με ύποπτα συμπτώματα και από αυτά νοσηλεύτηκαν τα 292. Ο συνολικός αριθμός θετικών κρουσμάτων με Cocid-19 που προσήλθαν στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, το προαναφερθέν χρονικό διάστημα, ήταν 48 και από αυτά τα 22 νοσηλεύτηκαν εκτός ΜΕΘ.

 

Το μήλο