Τη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τέσσερις συμβάσεις έργων και μία σύμβαση προμήθειας τροχαίου υλικού, ενημέρωσε πρόσφατα ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης. Ανάμεσα στα οδικά έργα ήταν και ο δρόμος Δράμα – Καβάλα, ο οποίος είναι τμήμα του οδικού άξονα Ε-61. Όπως είναι γνωστό το υποτμήμα του δρόμου Δράμα – Καβάλα από τον ανισόπεδο κόμβο Κρηνίδων έως τον ισόπεδο κόμβο Σταυρού υλοποιείται από την Εγνατία Οδό μέσω πόρων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Για το συγκεκριμένο έργο ο κ. Καραγιάννης σημείωσε: «Η ολοκλήρωση του άξονα θα εξυπηρετήσει τόσο τις τοπικές όσο και περιφερειακές και ανάγκες, καθώς αποσκοπεί στην τόνωση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων των περιοχών που βρίσκονται μεταξύ των δύο μεγάλων πόλεων της Δράμας και της Καβάλας διευκολύνοντας παράλληλα την πρόσβαση στην Εγνατία Οδό». Επίσης, ο Υφυπουργός Υποδομών επεσήμανε ότι «εκτός των άλλων συμβάλλει στην καλύτερη πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, που παρουσιάζει μεγάλη επισκεψιμότητα και έχει ήδη προταθεί από την Ελλάδα να ενταχθεί στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO».

 

Το λαχανάκι Βρυξελλών

 

 

Την υποψηφιότητά του ως Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» του Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου ανακοίνωσε, μέσω facebook, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας κ. Αριστείδης Μωυσιάδης. Συγκεκριμένα, έγραψε: «Με εμπιστεύτηκε, τον εμπιστεύομαι, συνεχίζουμε… Μαζί στις 8-10-23 θα δώσουμε την πολιτική μάχη για τη Δράμα, την παράταξη της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης για ολόκληρη την Περιφέρεια. Χρήστο Μέτιο σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, την εκτίμηση και την αναγνώριση των προσπαθειών μου, στην Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του και με συνεχή προσπάθεια επίτευξης της ενδοπεριφερειακής συνείδησης, συνεχίζουμε…».

Ο κ. Μωυσιάδης εκλέχτηκε Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας το 2019 με την παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» του κ. Χριστόδουλου Τοψίδη. Στην πορεία ανεξαρτητοποιήθηκε (Απρίλιος 2021) και ακολούθησε (Αύγουστος 2021) η συνεργασία του με τον κ. Μέτιο και την Περιφερειακή Αρχή αρχικά ως Εντεταλμένος Σύμβουλος και εν συνεχεία ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης. Τον Οκτώβριο του 2021, ο κ. Μωυσιάδης είχε ανακοινώσει τη συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές στον Δήμο Δράμας ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «Αγαπάμε Δράμα». Μια προσπάθεια που, όπως φαίνεται από την υποψηφιότητα του κ. Μωυσιάδη σε περιφερειακό επίπεδο, δεν ευοδώθηκε.

 

Το μπρόκολο

 

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά» (Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2022), ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας ασκεί ισχυρό προσωπικό pressing στον κ. Χρήστο Αηδόνη, πρώην Υφυπουργό και πρώην Βουλευτή, να είναι υποψήφιος Βουλευτής στη Δράμα.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος, στη στήλη του το ένθετο Secret της εφημερίδας, αναφέρει τα εξής: «Πολύ ισχυρό προσωπικό pressing μαθαίνω ότι κάνει ο Τσίπρας στον Χρήστο Αηδόνη, προκειμένου να κατέβει υποψήφιος Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα.

Ο Αηδόνης έχει διατελέσει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στον Νομό, ενώ ήταν Υφ. Υγείας στην Κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Το όνομα του Αηδόνη, πάντως, έχει παίξει και για τον Δήμο Παλλήνης-Γεράκα, με τον πρώην Βουλευτή να μην έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά του».

 

Το αντίδι

 

 

Μετά και πάνω από μια 10ετία η μερική κανονικότητα για τον Έλληνα (και τον Ευρωπαίο) συνταξιούχο έχει έναν απεγκλωβισμό από την «κατάψυξη», όμως η προίκα των μνημονίων με τους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση είναι ακόμη εδώ για μερίδα συνταξιούχων.

Θετικό για τον Έλληνα να πάρει μέρος του πληθωρισμού, κάτι που στην Ευρώπη είναι κεκτημένο.

Η κανονικότητα θέλει άρση των δεσμεύσεων και των επιμέρους παραπομπών. Μάταια όμως… Βέβαια τώρα προέχει η επιδοματική προεκλογική παροχή που ήδη «τρέχει» σε ομάδες του Δημοσίου. Αθάνατη η πελατειακή και υπερωριακή προσέγγιση, καθ’ όσον οδεύουμε «εις τας εκλογάς».

 

Το κουνουπίδι