Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Καρλσρούης (Γερμανία), όπου προσέτρεξαν φορείς και πρόσωπα της γερμανικής κοινωνίας κατά των αποφάσεων της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) είναι μια επιθετική ενέργεια ενός θεσμούς ενός κράτους κατά των ιερών και οσίων της Ε.Ε.

Η προσέγγιση για την στήλη θα ξεκινήσει πριν δεκαετίες (1930) στην υπεροχή της οικονομικής σχολής του Freiburg με την επικράτηση του νεοφιλελευθερισμού με την επιβολή κανόνων. Αυτούς τους κανόνες επικαλούνται οι Γερμανοί ότι παρεκκλίνουν από την ΕΚΤ στη στήριξη των χωρών λόγω πανδημίας με την αγορά ομολόγων. Η Λαγκάρντ (ΕΚΤ) δίνει μόνο απολογισμό στο Ευρωκοινοβούλιο και κανένας κρατικός φορέας δεν είναι υπεράνω των θεσμών της Ε.Ε., διαφορετικά πάμε σε έμμεση αμφισβήτηση της ίδια της υπόστασης της ιδέας της Ενωμένης Ευρώπης.

Οι κανόνες μπήκαν στο Μάαστριχτ (3%) και 60% του χρέους, τώρα υπάρχει η πανδημία και η ΕΚΤ λειτουργεί υπέρ της στήριξης των πληττόμενων χωρών και ανθρώπων. Ο νυν υπέρ πάντων αγώνας για εφαρμογή και αποδοχή των κανόνων εκ μέρους των Γερμανών «ακουμπά» τα όρια του ανθρωπισμού.

Η σχολή του Freiburg είναι ο κανόνας του CDU (Μέρκελ) όπου ο μέγας εκφραστής και πολιτικά προερχόμενος από το Freiburg είναι ο Πρόεδρος του Γερμανικού Κοινοβουλίου κ. Σόιμπλε, που εμείς ως Έλληνες τον γνωρίσαμε ως Υπουργό Οικονομικών με τα μνημόνια 2010-2019.

 

Το λεμόνι

 

 

Στην αντιπυρική περίοδο για το 2020, η οποία ξεκίνησε, αναφέρθηκε σε ανάρτησή του ο Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος. Συγκεκριμένα ο κ. Μπλούχος σημείωσε: «Η αντιπυρική περίοδος για το 2020 ξεκίνησε. Η Κυβέρνησή μας, έδωσε δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά την αποτελεσματικότητα του κράτους και την παρουσία του κρατικού μηχανισμού σε κάθε δυσκολία. Η Πολιτική Προστασία χάρη στο νέο νομοθετικό πλαίσιο, συντονίζει και κατευθύνει τις αναγκαίες δράσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Όλοι πλέον οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση. Οι κατά τόπους επιχειρησιακοί και υπηρεσιακοί μηχανισμοί βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα. Οι φορείς Αυτοδιοίκησης, διακριτός πυλώνας σε αυτόν τον Στρατηγικό Σχεδιασμό οφείλουν να συμμεριστούν την υψηλή σημασία της κυβερνητικής στόχευσης. Θεωρώ δεδομένο ότι όλοι θα σταθούμε με αίσθημα ευθύνης στις προκλήσεις που θα ανακύψουν.

 

Το καρύδι

 

 

Στην επιλογή του κ. Πρόδρομου Φωτακίδη, Αντιστράτηγου ε.α. για την πλήρωση της θέσης Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προχώρησε ο Περιφερειάρχης Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Μέτιος. Να σημειωθεί ότι για τη θέση είχαν υποβληθεί δύο υποψηφιότητες. Η απόφαση απεστάλη στο Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για τη χορήγηση σύμφωνης γνώμης, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

Το καλαμπόκι

 

 

Με 6 νέα οχήματα ενισχύεται ο στόλος της ΕΛΑΣ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, μετά την παραλαβή συνολικά 70 νέων οχημάτων υπηρεσιακού χρωματισμού για το σύνολο της χώρας. Τα οχήματα αυτά αποκτήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 «Ενεργητική Οδική Ασφάλεια» των Περιφερειών Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Πελοποννήσου και Βορείου Αιγαίου. Πιο αναλυτικά κατανέμονται 20 στην Πελοπόννησο, 15 στην Αττική, 9 στη Θεσσαλονίκη, 6 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5 στη Στερεά Ελλάδα, 4 στη Δυτική Μακεδονία, 4 στα Ιόνια Νησιά, 4 στην Ήπειρο και 3 στο Βόρειο Αιγαίο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, από τις αρχές του έτους έχουν παραληφθεί από την ΕΛΑΣ συνολικά 564 οχήματα, με τα οποία ενισχύθηκε σημαντικά και αναβαθμίστηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των κατά τόπους αστυνομικών υπηρεσιών και βελτιώθηκε το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

 

Το λάχανο

 

 

Από την Δευτέρα 11 Μαΐου τα Φαρμακεία της Δράμας επέστρεψαν στο κλασικό ωράριο λειτουργίας τους (λειτουργία πρωί – απόγευμα).

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια εφαρμογής έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού στα φαρμακεία της Δράμας εφαρμόζονταν ενιαίο ωράριο λειτουργίας (από τις 8.00 έως τις 16.00).

 

Το ντοματίνι

 

 

Δια περιφοράς, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, θα πραγματοποιηθεί ακόμη μία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης, καθώς οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούνται να δηλώσουν τη ψήφο τους για τα 3 θέματα της ημερήσιας διάταξης ηλεκτρονικά μέσω e-mail ή Γραμματεία του Δήμου. Η σχετική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15/05/2020 από τις 7.00 έως τις 15.00.

 

Η φράουλα