Πέρασαν 16 χρόνια από την επιτυχία της χώρας με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004, όμως φαίνεται ότι μετανιώσαμε για την επιτυχία αυτή, οπότε το ξαναφέραμε (το ποδόσφαιρο) στα μέτρα μας.

Είναι πλέον εθνική παράδοση για κάθε τι «δικό μας», αφού το αντίθετο είναι η ευκαιρία για καβγά, βρισιά, βλασφημία. Ζήτω ο καβγάς, κάτω η τέχνη!

Όλο αυτό το σκηνικό και μέσω της άμεσης ενημέρωσης αναδεικνύει την «λαϊκή ψυχή» και στο βάθος – βάθος τους παράγοντες, αφού υπηρετούν την ιδέα της «δικής μας» ομάδας.

Έτσι οι κατά καιρούς κυβερνήσεις υποκύπτουν στα θέλω και εμμέσως ή αμέσως στους εκβιασμούς των «οπαδικών λαών» και για ξεκάρφωμα όχι στον συναισθηματισμό του «πολιτικού» Ζαγοράκη.

Η καραμέλα της εξυγίανσης διαχρονική, αλλά το αποτέλεσμα σε χρόνια αναμονή. Ζήτω η «δική μας» παράδοση, η «δική μας» ιδέα, η «δική μας» ομάδα…

 

Το κυδώνι

 

 

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας αποφασίστηκε ομόφωνα η συγκρότηση 12 Επιτροπών Εργασίας, με συγκεκριμένους τομείς ευθύνης προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιο αποτελεσματικά τα θέματα των Περιφερειών. Αναλυτικά οι 12 Επιτροπές είναι οι εξής: Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, Αναπτυξιακών Θεμάτων και Επενδύσεων, Επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης, Επιτροπή Οικονομικών, Επιτροπή Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών, Επιτροπή Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Επιτροπή Τουρισμού, Επιτροπή Πολιτισμού και Αθλητισμού, Επιτροπή Πολιτικής Προστασίας, Επιτροπή Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Επιτροπή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος ορίστηκε επικεφαλής της Επιτροπής Οικονομικών. Επίσης, η Α.Μ.Θ. έχει εκπροσώπηση σε δύο ακόμη Επιτροπές, με τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς να είναι μέλος στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», κ. Κώστα Κατσιμίγα να είναι μέλος στην Επιτροπή Χωροταξίας, Υποδομών και Μεταφορών.

 

Το κρεμμύδι

 

 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα η εποχική γρίπη δημιούργησε διάφορα προβλήματα σε σχολεία του Νομού Δράμας (και όχι μόνο), με πολλούς μαθητές να ασθενούν. Έτσι, μετά από σχετικές εισηγήσεις, σχολικές μονάδες διαφόρων βαθμίδων παρέμειναν κλειστές για ολιγοήμερο σχολικό διάστημα, στους Δήμους Δράμας, Προσοτσάνης και Κ. Νευροκοπίου, έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί η διασπορά των ιώσεων και να επιτευχθεί η γρηγορότερη ανάρρωση των μαθητών που νοσούν.

Την περασμένη εβδομάδα αντίστοιχες αποφάσεις λήφθησαν και για σχολικές μονάδες του Δήμου Παρανεστίου. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου παρέμεινε κλειστό το Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις του Παρανεστίου, όπως και την Τρίτη 11 και την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, ενώ την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου παρέμειναν κλειστά το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο της Κοινότητας Παρανεστίου.

 

Το μήλο

 

 

Ένα άτυπο debate ανάμεσα σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διαδραματιστεί στη Δράμα το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου, καθώς και τα δύο κόμματα έχουν καθορίσει τη διεξαγωγή εκδηλώσεών τους τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η τοπική ΝΟΔΕ της Ν.Δ. έχει ανακοινώσει πως θα πραγματοποιήσει στις 22 Φεβρουαρίου κοπή βασιλόπιτας, στο ξενοδοχείο «HYDRAMA» παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη, ο οποίος αναμένεται κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Δράμα να έχει και πρόγραμμα επαφών με φορείς.

Την ίδια ημέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Δράμας, στο πλαίσιο ανασυγκρότησης του κόμματος ενόψει του συνεδρίου, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για εθνικά θέματα και εξωτερική πολιτική, με ομιλητές τον Βουλευτή και πρώην Υπουργό κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, την πρώην Υπουργό και πρώην Βουλευτή κ. Σία Αναγνωστοπούλου και τον πρώην Ευρωβουλευτή κ. Σπύρο Δανέλλη.

Λογικά οι προαναφερόμενες κομματικές εκδηλώσεις δεν θα δημιουργήσουν πρόβλημα επιλογής στους πολίτες του Ν. Δράμας, εκτός ίσως σε ένα μέρος ψηφοφόρων, του αποκαλούμενου μεσαίου χώρου, που μπορεί να βρίσκονται ανάμεσα στα δύο κόμματα. Πόσοι όμως μπορεί να είναι αυτοί στη Δράμα;

 

Το χοντρό μπιζέλι

 

 

Η περίοδος ψυχρότητας, λόγω εκλογών στη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ., ανάμεσα στους Δημάρχους Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο και Προσοτσάνης κ. Θόδωρου Αθανασιάδη, φαίνεται πως ανήκει οριστικά στο παρελθόν.

Οι δύο Δήμαρχοι παρέστησαν ο ένας στην κοπή πίτας της παράταξης του άλλου, σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής 9 Φεβρουαρίου, και τα καλά λόγια εκατέρωθεν δεν έλειψαν.

Φαίνεται πως μπροστά στο κοινό καλό του τόπου οι όποιες στιγμές πικρίας ή πρόσκαιρης έντασης λόγω διαφορετικών επιλογών ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν…

 

Το κολοκυθάκι