Εκλογικό έτος το 2019 και φυσικά οι προσεγγίσεις είναι διαφορετικές, δημοσκοπήσεις οι μεν, μυστικά γκάλοπ και μετρήσεις οι δε. Φυσικά εν αναμονή της οριστικοποίησης των εθνικών εκλογών. Οι όποιες μετρήσεις φυσικά είναι για αναλύσεις στα κομματικά επιτελεία, τα οποία με non paper ενημερώνουν τις ηγεσίες τους για τα δεδομένα, τις τάσεις και το «ντόπινγκ».

Η ατολμία των συστημικών κομμάτων και η ρήξη με τα συνδικαλιστικά κομματικά κατεστημένα έφεραν την μεγάλη ανατροπή τον Γενάρη του 2015. Η διακυβέρνηση Ιανουάριος 2015 – Οκτώβριος 2019 θα είναι το κυρίως «μενού» των εθνικών εκλογών, με τον όποιο μετασχηματισμό σε φιλοευρωπαϊκό κόμμα, γνωστός ως ιστορικός συμβιβασμός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., με την αποδοχή της σοσιαλδημοκρατίας.

Το πολιτικό μας σύστημα με τις εκλογές του 2019 θα «χαρτογραφηθεί» ανάλογα. Έως τότε καλά θα κρατεί ο προεκλογικός πυρετός με τις ενδείξεις – μετρήσεις των τάσεων που θα βγάλουν οι εκλογές της αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού μαζί με τις Ευρωεκλογές.

 

Το μπρόκολο

 

 

Από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώθηκε ότι υπογράφηκε, από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, η αριθ. 1333/18.03.2019/ΑΜΘ71 Πρόσκληση για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» 2014 – 2020 – Παρεμβάσεις για την ολοκλήρωση / συμπλήρωση καθέτων αξόνων Εγνατίας οδού στην Π-ΑΜΘ.

Η Πρόσκληση απευθύνεται στον δικαιούχο ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. με σκοπό την ένταξη και χρηματοδότηση παρεμβάσεων για την κατασκευή του Οδικού Άξονα «ΔΡΑΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ» (νέα και αναβαθμισμένη χάραξη μήκους 14,2 χλμ.) ο οποίος αποτελεί τμήμα του Νέου Αυτοκινητόδρομου (Ε61) Καβάλα – Δράμα – Σέρρες και εντάσσεται στο αναλυτικό Διευρωπαϊκό Οδικό Δίκτυο Μεταφορών (ΔΕΔ-Μ) στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

 

Το κουνουπίδι

 

 

Με την ονομασία «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» θα συμμετάσχει στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές η παράταξη του νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η παράταξή μας έχει μακρά διαδρομή και σημαντική προσφορά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σήμερα εμπλουτίζεται με καινούργιες ιδέες και προτάσεις και ενδυναμώνεται με νέους και ικανούς ανθρώπους και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Στη γνώση και στην εμπειρία των παλαιότερων στελεχών της προστίθενται ο δυναμισμός και ο ενθουσιασμός των νεότερων στελεχών.

Σε αυτές τις εκλογές, θα παρουσιάσουμε στην κοινωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την ανανεωμένη παράταξή μας, τη “Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση”.

Το έμβλημά της, το δέντρο, συμβολίζει τη σταθερότητα, ταυτόχρονα όμως εκφράζει την ανάπτυξη και την εξέλιξη.

Το δέντρο είναι δυνατό και στιβαρό και την ίδια ώρα εύκαμπτο και ευλύγιστο.

Οι Περιφερειακές Ενότητες που σχηματίζονται στα κλαδιά και στο φύλλωμά του είναι μια υπενθύμιση ότι η Περιφέρειά μας μπορεί να ανθίσει μόνο ως ένα ενιαίο και αδιαίρετο σύνολο, μέσα από τη συνεννόηση και τη συνεργασία».

 

Το μαρούλι

 

 

Περιοδεία στη Δράμα θα πραγματοποιήσει σήμερα Πέμπτη 21 Μαρτίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Δημήτρης Παπατολίδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπατολίδης θα επισκεφθεί στις 9.30 το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου και στις 11:00 π.μ. το Φράγμα του Θησαυρού, όπου θα συναντηθεί με εκπροσώπους της διοίκησης, ενώ στη συνέχεια (στις 11:30 π.μ.) θα μιλήσει με τους εργαζόμενους.

 

Η ρόκα

 

 

Απομένουν πλέον λιγότερες από 70 ημέρες για τη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και Ευρωεκλογών, στις 26 Μαΐου, και ο προεκλογικός αγώνας ολοένα και εντείνεται με διάφορες εκδηλώσεις σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (παρουσιάσεις υποψηφίων και θέσεων, θεματικές εκδηλώσεις, επισκέψεις σε κοινότητες) αλλά και με επισκέψεις Ευρωεκλογών. Σχεδόν καθημερινά υπάρχει προεκλογική δραστηριότητα στην περιοχή και δεν αποκλείεται όσο προχωράει ο χρόνος το φαινόμενο να γίνει πιο έντονο, ακόμη και με ταυτόχρονες προεκλογικές δράσεις την ίδια ημέρα.

Φυσικά, όσο περνάει ο καιρός θα εντείνεται και το φαινόμενο άσκησης κριτικής από την μια παράταξη προς την άλλη, καθώς θεωρείται λογικό η κάθε πλευρά να προσπαθεί, πέρα από το να τονίσει τα όποια πλεονεκτήματα θεωρεί πως έχει, να αναδείξει και τα σημεία στα οποία πιστεύει πως υστερεί ο αντίπαλος ή η αντίπαλοί της.

Στον προεκλογικό αγώνα πλέον, πέρα από τους επικεφαλής, έχουν μπει και τα στελέχη των συνδυασμών, με τον κάθε υποψήφιο να προσπαθεί να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον ίδιο, έτσι ώστε να φτάσει στην προσωπική εκλογή.

 

Το λάχανο