Στην τοποθέτηση 13 ζευγών ηχητικών φαναριών, τα οποία θα λειτουργήσουν πιλοτικά στην πόλη, προχωρά ο Δήμος Δράμας. Το θέμα της εγκατάστασης ηχητικών – φωνητικών συστημάτων προειδοποίησης για άτομα με προβλήματα όρασης, κινητικά προβλήματα και πεζούς, αναμενόταν να συζητηθεί στη χθεσινή (Τετάρτη 21 Απριλίου) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ήδη υπάρχει ομόφωνη θετική γνωμοδότηση από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Δράμας.

Σύμφωνα με τη θετική γνωμοδότηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τα ηχητικά – φωνητικά συστήματα προειδοποίησης θα τοποθετηθούν σε φωτεινούς σηματοδότες στους εξής κόμβους:

-6 ζεύγη στη διασταύρωση των οδών Εθνικής Αμύνης – Πατριάρχου Διονυσίου – 28ης Οκτωβρίου

-3 ζεύγη στη διασταύρωση των οδών 1ης Ιουλίου – Χρυσοβέργη – Βεργίνας

-3 ζεύγη στη διασταύρωση των οδών Αγίου Χρυσοστόμου – Δημητρίου Γούναρη – Περδίκκα

-1 ζεύγος στην οδό Ευξείνου Πόντου στη διάβαση πεζών στο ύψος του Πάρκου των Κομνηνών.

Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας είναι η αυτόνομη κίνηση των ατόμων με αναπηρία σε σημεία με μεγάλο κυκλοφοριακό φόρτο.

 

Το κρεμμύδι

 

 

Έντονη είναι τις τελευταίες ημέρες η αντιπαράθεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δήμο Δράμας, «πόλη+ζωή» και «Project Δράμα», με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις, αλλά και με προσωπικές αναρτήσεις των επικεφαλής τους στο facebook. Αφορμή για την άγρια κόντρα αποτέλεσε το ύψος του προϋπολογισμού του έργου, μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, για τις εργασίες στο Δημοτικό Στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» (Πρώην Εθνικό).

Από αυτό το πολεμικό κλίμα στην πλευρά της αντιπολίτευσης, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος δεν μπορεί παρά «να τρίβει τα χέριά του»…

 

Το σκόρδο

 

 

Και τις Κυριακές θα διενεργούνται πλέον έλεγχοι από τα τοπικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ για τον κορωνοϊό στο πρώην Κέντρο Ενημέρωσης Επισκεπτών στην κεντρική πλατεία της Δράμας. Αυτό έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης από την κ. Ελένη Γαμβρέλη, Υπεύθυνη Συντονίστρια της ΚΟΜΥ ΕΟΔΥ Δράμας και Διευθύντρια ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Δράμας. Το ωράριο προσέλευσης του κοινού σε αυτή την ανοιχτή δράση του ΕΟΔΥ είναι από τις 9.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι. Παράλληλα, έλεγχοι διενεργούνται και όλες τις υπόλοιπες ημέρες της εβδομάδας, εκτός από το Σάββατο.

Για τη διενέργεια τεστ μπορούν να προέρχονται μαθητές και εκπαιδευτικοί, για επιβεβαιωτικό έλεγχο μετά από θετικό self test, αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης, συμπτωματικός ή ασυμπτωματικός.

 

Το λεμόνι

 

 

Για άλλη μια φορά καταγράφηκαν βανδαλισμοί σε τοίχους στην πόλη της Δράμας. Αυτή τη φορά άγνωστος δράστης ή άγνωστοι δράστες ανέγραψαν συνθήματα στην περιοχή της Ανάπλασης, το βράδυ της 15ης Απριλίου.

Σχετικές αναρτήσεις υπήρξαν τόσο από τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο όσο και από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Καψημάλη.

Όπως ανέφερε ο κ. Καψημάλης, τα συνθήματα γράφτηκαν στο θεατράκι επί της οδού Χελμού στην περιοχή της Ανάπλασης. Μάλιστα μόλις πριν από μια εβδομάδα ο Δήμος Δράμας έβαψε με νέους χρωματισμούς εξωτερικά και εσωτερικά όλο τον χώρο που επεκτείνεται επί της οδό Χελμού, με τον κ. Καψημάλη να επισημαίνει πως η αναγραφή των συνθημάτων ήταν μια «λυπηρή εικόνα».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος έκανε λόγο για «μηδενική ανοχή» και πρόσθεσε: «Πριν λίγες ημέρες ο Δήμος Δράμας με χρώματα που αγόρασε με χρήματα των Δραμινών και με ημερομίσθια που πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος ολοκλήρωσε το βάψιμο στο μικρό αμφιθέατρο της ανάπλασης. Το να θέλει κάποιος να εκφράσει δημοκρατικά τις απόψεις του είναι άλλο και άλλο είναι να καταστρέφει την περιουσία των Δραμινών και κάθε έννοια αισθητικής του αστικού περιβάλλοντος της πόλης. Ήδη κινήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες για την παραδειγματική τιμωρία του υπαιτίου. Η πόλη ανήκει σε όλους και όλοι οφείλουμε να την προστατεύουμε».

 

Η μελιτζάνα

 

 

Η επίσκεψη του Ν. Δένδια έδειξε live στο εμβρόντητο κοινό, ειδικά της Τουρκίας, ότι ο αναθεωρητισμός και ο Νέο-Οθωμανισμός είναι εύηχοι, όμως εκτός πραγματικότητας για τους σκεπτόμενους.

Το 2021 ξεκίνησε με την ανάληψη καθηκόντων από τον Τζ. Μπάιντεν και το φθινόπωρο θα έχουμε την αποχώρηση της Frau Angela (Μέρκελ), κάτι που για την Τουρκία και τον ίδιο τον Σουλτάνο είναι αξεπέραστα. Με εκτός παιχνιδιού τον Ντ. Τραμπ και με δυνατούς τους Πράσινους να «ακουμπούν» πιο πολλές μάζες, τα δεδομένα στη Γερμανία αλλάζουν. Και η δημόσια επίκληση του κ. Δένδια στο παλάτι για δικαιώματα και ρόλους ακούστηκαν σε όλη την Ευρώπη…

 

Το καρύδι