Διαφαίνεται ότι θα περάσει και η ψήφιση του προϋπολογισμού με τον Πάνο Καμμένο φυσικά να ψηφίζει θετικά, μαζί με το ΟΚ των Βρυξελλών για τις συντάξεις, θα φύγει το 2018 και πλέον οδεύουμε προς τας εκλογάς, που έλεγαν και παλαιοτέρα.

Μέσα σε αυτόν τον οικονομικό περίγυρο έρχεται και η Συνταγματική Αναθεώρηση και εδώ τα θέματα που ανοίγουν είναι πολλά. Η κατάργηση του Νόμου περί ευθύνης Υπουργών, οι αλλαγές στο καθεστώς της βουλευτικής ασυλίας είναι «ώριμες επιταγές» για έναν νέο καταστατικό χάρτη της χώρας μας και εδώ η Αριστερά το προχωρά νομοθετικά.

Οι επερχόμενες εκλογές θα είναι αρκετά διαφορετικές από τις προηγούμενες, η χώρα παραμένει «αγκαλιά» με τους Δανειστές και τα δύο πλειοψηφικά κόμματα εξουσίας απευθύνονται σε διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και με διαφορετικές επιδιώξεις και συμφέροντα. Ο κύβος ερρίφθη…

 

Το λάχανο

 

 

Σε μια ιδιαίτερη κίνηση προχώρησαν όλοι οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, καθώς όλοι επέλεξαν να απουσιάζουν.

Αυτός ο ιδιότυπος… ακτιβισμός ήρθε λίγες ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ν.Δ. ότι θα στηρίξει στις προσεχείς Περιφερειακές εκλογές τον νυν Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο.

Πάντως, ήδη δύο από τους πέντε χωρικούς Αντιπεριφερειάρχες, ο κ. Κώστας Ζαγναφέρης της Ξάνθης πριν από περίπου 20 ημέρες και ο κ. Δημήτρης Πέτροβιτς του Έβρου την περασμένη Δευτέρα, έχουν ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιοι Περιφερειάρχες στις εκλογές του Μαΐου, ως επικεφαλής συνδυασμού.

Αν τελικά οι ανακοινωθείσες υποψηφιότητες, των κ.κ. Ζαγναφέρη και Πέτροβιτς, οι οποίοι προέρχονται από την ίδια παράταξη και τον ίδιο πολιτικό χώρο, αλλά και του Προέδρου του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλου Τοψίδη, ο οποίος ανήκει και αυτός στον ίδιο πολιτικά χώρο και δηλώνει ανοιχτά ότι θα είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, παρά την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. στον κ. Μέτιο, τότε αναμένεται να διαμορφωθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και φυσικά πρωτόγνωρη κατάσταση στις επερχόμενες Περιφερειακές εκλογές στην Α.Μ.Θ…

 

Η πιπεριά

 

 

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με την Υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης κ. Κατερίνα Νοτοπούλου και τον Προϊστάμενο του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη κ. Γιώργο Αγγελόπουλο, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, οι Δήμαρχοι Προσοτσάνης κ. Άγγελος Λύσσελης και Παρανεστίου κ. Αλίκη Σωτηριάδου χρησιμοποίησαν το γραφείο του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου για τις δηλώσεις τους προς τα τοπικά Μ.Μ.Ε.

Βέβαια και οι δύο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων και σε χιουμοριστικό κλίμα, ανέφεραν ότι δεν έχουν καμία βλέψη για τη συγκεκριμένη θέση, με τον κ. Λύσσελη να ευχαριστεί και δημόσια το Δήμαρχο κ. Μαμσάκο «που του έδωσε την καρέκλα για να κάνει δηλώσεις» και να υπογραμμίζει: «Δεν εποφθαλμιώ την καρέκλα του».

 

Το σέλινο

 

 

Για σήμερα, Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, έχει συγκληθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας, με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  1. Γνωμοδότηση σχετικά με την αλλαγή του χρώματος των ΤΑΞΙ του Δήμου Δράμας
  2. Ανάπτυξη καινοτόμου δικτύου Ασυρμάτων Σημείων Πρόσβασης Νέας Γενιάς στο Δήμο Δράμας.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 3 το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού καταστήματος.

 

Το καρότο

 

 

Σε διαδικασία ανασύνθεσης των οργάνων διοίκησής του βρίσκεται το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, μετά την παραίτηση στις 25-10-2018 των Προεδρείων της Διοικούσας Επιτροπής και της Αντιπροσωπείας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Ο απερχόμενος Πρόεδρος του Τμήματος κ. Δημήτριος Κυριαζίδης εκφράζει εκ μέρους της διοίκησης του Τμήματος, προς όλους τους φορείς των δύο Νομών Καβάλας και Δράμας και της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. και τις διοικήσεις τους και προς τα όργανα διοίκησης του ΤΕΕ κεντρικά και περιφερειακά, βαθιές ευχαριστίες για την πολύτιμη μακρά συνεργασία τους.

Επίσης θερμές ευχαριστίες προς τους συναδέλφους του Τμήματος, που όλα αυτά τα χρόνια και στις δυσκολότερες συνθήκες για το επάγγελμα, τους μηχανικούς και τον Φορέα μας, στάθηκαν δίπλα στο Τμήμα και συνέβαλαν καθοριστικά στο έργο του.

Το Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, με όλους παρόντες, συνεχίζει να εργάζεται στο πλαίσιο των σκοπών του ΤΕΕ, για καλύτερο πλαίσιο λειτουργίας και συνθηκών άσκησης του επαγγέλματος του μηχανικού, για καλύτερες ημέρες για τον κλάδο μας και τους συναδέλφους και για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και των έργων και δράσεων μεγάλων και μικρών που έχει ανάγκη η περιοχή μας και η χώρα».

 

Το λεμόνι