Την αναβολή της εκταμίευσης της δόσης ύψους 1 δις αποφάσισε το Eurogroup και πάνε για απόφαση τον Απρίλιο. Και φυσικά μπήκαμε καθαρά σε προεκλογική περίοδο με τις ανακοινώσεις των ευρωψηφοδελτίων του Μάη.

Το βέβαιο είναι ότι ο κύκλος των περιβόητων μεταρρυθμίσεων αν είχε εφαρμοστεί στη χώρα μας πριν 5-6 χρόνια, θα είχαμε άλλο «ύψος» στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο. Ούτε μηδενισμός ούτε επανάπαυση πλέον μπορούν να γίνουν αποδεκτά.

Οι Ευρωεκλογές, η μεσαία τάξη και η άνοδος της Ακροδεξιάς είναι εκλογικοί παράμετροι για την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος.

Η χώρα κάπου εδώ έξυσε τον πάτο του βαρελιού με τα λουκέτα, η πολυζητούμενη ανάπτυξη με παρουσία ξένων επενδυτικών κεφαλαίων είναι το όποιο αύριο μας. Η στήριξη των αδύνατων κοινωνικά ομάδων με έντονη επιδοματολογία είναι μέτρο που δεν μπορεί να είναι παγιωμένο εσαεί, για τον απλούστατο λόγο ότι η κοινωνική – οικονομική περιθωριοποίηση είναι η αποτύπωση της μονοδιάστατης οικονομικής απόλαυσης των 2/3.

 

Το κυδώνι

 

 

Συνεχίζοντας τη πραγματοποίηση εκδηλώσεων, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του προγράμματος της παράταξης για τις προσεχείς εκλογές, η «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» του Δήμου Δράμας διοργανώνει την 6η κατά σειρά θεματική εκδήλωση, την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019, στις 19.00, στο Δημοτικό Ωδείο, με θέμα «Μπορώ να περπατήσω στην πόλη μου;». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «το μειωμένο ενδιαφέρον των Δημοτικών Αρχών που διοίκησαν τα τελευταία χρόνια και η θυσία των δημόσιων χώρων στο βωμό της καφετεριακής ανάπτυξης μετατρέπει την πόλη μας σε μια πόλη αδιάβατη. Σας καλούμε σε συνάντηση με σκοπό την ενημέρωση, τη συζήτηση και τη δράση σχετικά με την προσβασιμότητα στους κοινόχρηστους χώρους (δρόμοι, πλατείες, πεζοδρόμια). Τι έπρεπε να είχε γίνει. Τι πραγματικά συμβαίνει. Τι θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε».

Υπενθυμίζεται ότι οι προηγούμενες εκδηλώσεις της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» είχαν την εξής θεματολογία: «Slow Cities – Ένας άλλος τρόπος λειτουργίας της πόλης», «Αστικά Υδρο-Δίκτυα – Η Υδάτινη Διαχείριση ως Πρόκληση», «Διαχείριση – Αντιμετώπιση αδέσποτων / δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς», «Πάμε Δημοτικό Θέατρο;» και «Δύναμη στους Πολίτες».

 

Το μήλο

 

 

Όσο πλησιάζει ο Μάιος και ο χρόνος διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών φαίνεται να αποκρυσταλλώνεται η κατάσταση όσον αφορά τους υποψηφίους Δημάρχους για τους 5 Δήμους του Νομού. Ήδη, μάλιστα, αρκετοί είναι και οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων που έχουν προχωρήσει σε ανακοίνωση ονομάτων συνδυασμών, αλλά και υποψηφίων για τις προσεχείς εκλογές.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα (χωρίς να αποκλείονται κάποιες αλλαγές στο μέλλον είτε με την προσθήκη κι άλλων υποψηφίων είτε με την απόσυρση κάποιων εκ των νυν ενδιαφερομένων), το τοπίο στους 5 Δήμους του Νομού Δράμας διαμορφώνεται ως εξής:

Δήμος Δράμας: Επτά συνδυασμοί αναμένεται να ζητήσουν την ψήφο των δημοτών του Δήμου Δράμας. Πρόκειται για τον ίδιο αριθμό παρατάξεων με αυτόν που συμμετείχαν στις προηγούμενες εκλογές. Επικεφαλής των συνδυασμών και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι οι κ.κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος («Ενώνουμε τη Δράμα»), Κυριάκος Χαρακίδης («πόλη+ζωή»), Στέργιος Ηλιόπουλος («Αυτοδιοίκηση Πολιτών»), Αλέξανδρος Τσιαμπούσης («Project Δράμα 2020»), Γιώργος Μήτρου («Λαϊκή Συσπείρωση»), Κοσμάς Καλαϊδόπουλος («Προοπτική για τη Δράμα») και Λευτέρης Καλλινικίδης («Δράμα Πρωταγωνίστρια»).

Δήμος Δοξάτου: Οι συνδυασμοί που αναμένεται να συμμετάσχουν στις εκλογές είναι 6, αυξημένη κατά 2 σε σχέση με την προηγούμενη φορά. Επικεφαλής αυτών και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι οι κ.κ. Δημήτρης Δαλακάκης («Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή»), Πάρης Παπαδόπουλος («Πορεία ελπίδας για την αλλαγή»), Θέμης Ζεκερίδης (το όνομα του συνδυασμού αναμένεται να ανακοινωθεί το προσεχές Σάββατο) και Μάριος Αμανατίδης («Λαϊκή Συσπείρωση») και οι κυρίες Ντίνα Μιχαηλίδου και Κυριακή Παπαζώτου.

Δήμος Προσοτσάνης: Τρεις συνδυασμοί θα συμμετάσχουν στις δημοτικές εκλογές, όσοι ήταν και οι συνδυασμοί στις εκλογές του 2014. Επικεφαλής και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι οι κ.κ. Άγγελος Λύσσελης («Δημοτική Συνεργασία») και Θόδωρος Αθανασιάδης («Δύναμη Δημιουργίας») και η κ. Κατερίνα Αετοπούλου («Λαϊκή Συσπείρωση»).

Δήμος Παρανεστίου: Τρεις συνδυασμοί αναμένεται να διεκδικήσουν την ψήφο των πολιτών, ενώ στις εκλογές του 2014 συμμετείχαν μόνο 2. Επικεφαλής και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι η κ. Αλίκη Σωτηριάδου («Ανοιχτοί Ορίζοντες») και οι κ.κ. Τάσος Καγιάογλου («Δήμος Παρανεστίου Τόπος να Ζω») και Μιχάλης Παρλόγλου («Προχωράμε μαζί»).

Δήμος Κ. Νευροκοπίου: Τρεις συνδυασμοί διεκδικούν τη ψήφο των δημοτών στο Κ. Νευροκόπι, αριθμός ίδιος με το συνδυασμό που συμμετείχαν στις εκλογές του 2014. Επικεφαλής και υποψήφιοι Δήμαρχοι είναι οι κ.κ. Λευτέρης Ταμπουρίδης («ΜΑΖΙ για το Δήμο Κ. Νευροκοπίου»), Γιώργος Θεοδωρίδης («Νέα Εποχή») και Γιάννης Κυριακίδης («Κίνηση Νέων»).

 

Το ακτινίδιο