Το διάστημα Γενάρη 2015 – Σεπτέμβριος 2015 η ίδια η κυβερνητική γραμμή επικοινωνίας το παραβλέπει, το αποφεύγει στις αναφορές για την διακυβέρνηση και όχι άδικα, αφού οι πρωταγωνιστές των 8 αυτών μηνών του 2015 είναι πέρα και έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνηση έως τώρα και που ζητά την ψήφος τις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Ένα είναι όμως γεγονός και παραδεκτό, η συμπαγής Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ παρείχε μεγάλη στήριξη και αποδοχή σε δύσκολες αναμετρήσεις. Μόνο με θρησκευόμενο πάθος μπορεί να αποδοθεί, κάτι που δεν είχαν τα άλλα κόμματα.

Η διαφορά των Ευρωεκλογών αν μπορεί να καλυφθεί είναι ένα πολιτικό ερώτημα, η στατιστική προσέγγιση λέει δύσκολα, με τον χρόνο διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων να είναι τόσο κοντά.

Έμειναν 18 και σήμερα και οι κάλπες θα δώσουν την απάντηση σε όλους μας…

 

Το βερίκοκο

 

 

Σε ανακοίνωση της περιφερειακής παράταξης «Περιφερειακή Σύνθεση» με τίτλο «Αλλαγή των αποτελεσμάτων στη σειρά κατάταξής των Υποψηφίων», αναφέρονται τα εξής:

«Μετά την έκδοση της υπ’ αριθμόν 117/2019 απόφασης της Προέδρου Πρωτοδικών Ροδόπης αναφορικά με την ανακοίνωση της σταυροδοσίας των υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων της «Περιφερειακής Σύνθεσης», η παράταξή μας ανακοινώνει τα παρακάτω:

Μεταξύ των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων της παράταξής μας Κωνσταντίνου Εξακουστού και Αλεξάνδρας Γκουλιάμα υπήρξε αλλαγή των αποτελεσμάτων στη σειρά κατάταξής τους, όπως αυτή είχε αρχικά ανακοινωθεί. Κατόπιν του γεγονότος αυτού, διενεργήθηκε με τη νόμιμη διαδικασία η επανακαταμέτρηση της σταυροδοσίας όλων των εγκύρων και ακύρων ψηφοδελτίων της παράταξής μας στα αρμόδια Πρωτοδικεία Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Το αποτέλεσμα της σταυροδοσίας των ανωτέρω, όπως προέκυψε μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, είναι διαφορετικό από το αναφερόμενο στην ως άνω απόφαση, η οποία δύναται να προσβληθεί με τα νόμιμα ένδικα μέσα».

 

Το ροδάκινο

 

 

Με απόφαση της Διευθύντριας Δασών Δράμας, Δρ. Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δασολόγου με Α’ βαθμό, δίνεται παράταση για την υποβολή αντιρρήσεων για τον δασικό χάρτη της Π.Ε. Δράμας. Δηλαδή όλων των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων εξαιρουμένων των Προκαποδιστριακών ΟΤΑ Δράμας, Κεφαλαρίου, Καλαμπακίου, Καλαμώνος, Αγίου Αθανασίου και Μεγάλου Αλεξάνδρου κ.α. (60 συνολικά).

Η νέα προθεσμία είναι μέχρι την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση η καταληκτική ημερομηνία αφορά τόσο τους διαμένοντες στο εσωτερικό της χώρας, όσο και αυτούς που κατοικούν στο εξωτερικό.

 

Το κεράσι

 

 

Η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ενημέρωσε το κοινό ότι οι εργασίες ανακατασκευής τμήματος της Ε.Ο. Νο 12 Δράμας – Σερρών στην είσοδο της Αργυρούπολης έχουν ολοκληρωθεί.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «ως εκ τούτου αίρονται όλα τα περιοριστικά μέτρα παράκαμψης της οδού, τα οποία είχαν επιβληθεί με προηγούμενη απόφασή μας». «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το κοινό για την κατανόησή και την υπομονή που έδειξε όλο αυτό το διάστημα κατασκευής του έργου», καταλήγει η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Δράμας.

 

Η φράουλα

 

 

Η Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης ανακοινώσε την έναρξη λειτουργίας της 1ης Τοπικής Ομάδας Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ) Δράμας την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019, η οποία βρίσκεται στη Δράμα και στεγάζεται προσωρινά επί της οδού Αγαμέμνονος 2 (στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Δράμας) του Δήμου Δράμας.

Η 1η Τ.ΟΜ.Υ Δράμας είναι στελεχωμένη με ειδικευμένο ιατρικό (Παιδίατρο) νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, άρτια εξοπλισμένη, με δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ και θα λειτουργεί από τις 07:00 έως τις 15:00.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη γραμματεία στο τηλέφωνο 25210-28058 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση (email): [email protected]

 

Το καρπούζι

 

 

Νεκρή βρέθηκε, το απόγευμα του Σαββάτου, η Δήμητρα Ζήρδα από το Φωτολίβος Δράμας, η οποία ήταν αγνοούμενη από την Πέμπτη 6 Ιουνίου.

H 57χρονη εντοπίστηκε από κάτοικο της περιοχής στις όχθες του ποταμού Αγγίτη, περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, στην περιοχή Γαλάζια Νερά. Η άτυχη γυναίκα είχε χαθεί ξημερώματα, από το σπίτι όπου έμενε με τον σύζυγο και τον μικρότερο γιο της. Η απουσία της έγινε αντιληπτή από τον σύζυγο της που όπως ισχυρίστηκε βγήκε μες στη νύχτα για να την ψάξει, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας. Για την εξαφάνιση της είχε σημάνει Silver Alert. Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια θανάτου της.

 

Το σταφύλι