Περνά και η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα, με τις όποιες εφαρμοστικές διατάξεις που πλέον σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού είναι χωρίς ουσία, αφού ήδη διαβιώνουν πολύ δύσκολα. Οπότε…

Έτσι «βγαίνουμε» από τα μνημόνια, μετά από ανεύθυνες ακροβασίες (βλ. Βαρουφάκης) και ένα επώδυνο συμβιβασμό του κ. Τσίπρα για να μείνουμε στο μηχανισμό του ευρώ φυσικά.

Γιατί παρά τις καλές επιδόσεις οι βόρειοι εταίροι μας είναι συγκρατημένοι; Γιατί είναι βέβαιο ότι φοβούνται το πολιτικό DNA, του οποίου η εκρίζωση αργεί εδώ και δεκαετίες. Άδικο έχουν;

Η κοινωνία μας έζησε την περίοδο της επίπλαστης ευμάρειας και ζει την απότομη φτωχοποίηση. Αυτή είναι η Ελλάδα που όμως έχει περιθώρια για μεγάλες δυνατότητες. Ας ξεπεραστούν τα βαρίδια που μας κρατούν χαμηλά. Καιρός είναι…

 

Το πεπόνι

 

 

Σε δίκη, στις 23 Μαΐου 2018, στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή, τρεις κάτοικοι Δράμας καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 13 ετών ως υπαίτιοι για την πρόκληση πυρκαγιών από πρόθεση κατ’ εξακολούθηση, σε δασικές εκτάσεις και βοσκοτόπια του Νομού Δράμας, καθώς και σε κάδους απορριμμάτων στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Δράμας, το χρονικό διάστημα από Ιούνιο του 2012 έως Δεκέμβριο του 2013. Η ποινή τους δεν είχε ανασταλτικό χαρακτήρα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας, «η επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψης των παραπάνω κατηγορουμένων στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες των Αξιωματικών και της Διοίκησης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας με την άψογη συνεργασία της Διεύθυνσης Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας Δράμας».

Με την ανακοίνωση, «η Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη λειτούργησε και λειτουργεί με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα εμπρησμών από πρόθεση που στόχο έχουν την καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας καθώς και του περιβάλλοντος γενικότερα. Επίσης δηλώνει ότι είναι σε εξέλιξη και άλλη υπόθεση με “ύποπτες συμπεριφορές” η οποία ερευνάται ενδελεχώς και αυτή από τη Δικαιοσύνη».

Επίσης επισημαίνονται από πλευράς Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δράμας τα εξής ότι «πρόθεσή της δεν είναι να καταστεί διώκτης των πολιτών που επιβουλεύονται το περιβάλλον και την δημόσια περιουσία», αλλά «πρόθεσή της είναι -και αυτό κάνει- να ενημερώνει συνεχώς τους πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχει το περιβάλλον από σκόπιμες ανθρώπινες δράσεις που στόχο έχουν να το βλάψουν. Επίσης, πρόθεσή της είναι να θυμίζει σε κάθε πολίτη με κακόβουλες προθέσεις ότι λειτουργούν τόσο οι ανακριτικές αρχές, όσο και η Δικαιοσύνη που εφαρμόζει αμείλικτα τον νόμο επιβάλλοντας πολύ βαριές ποινές σε όσους λειτουργούν και δρουν κακόβουλα». «Το περιβάλλον ανήκει σε όλους μας και οφείλουμε να το προστατεύουμε. Άλλωστε, το δανειζόμαστε από τα παιδιά μας», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το κεράσι

 

 

Μετά τις εκλογές της 4ης Ιουνίου 2018 και τη συγκρότηση σε Σώμα της 8ης Ιουνίου 2018, το νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Δράμας έχεις ως εξής:

Πρόεδρος: Μουρμούρης Όθων

Α’ Αντιπρόεδρος: Στάϊκος Αντώνιος

Β’ Αντιπρόεδρος: Παπαδοπούλου Παρασκευή

Γεν. Γραμματέας: Δρουγούτης Μιχαήλ

Ταμίας: Καραχριστιανίδης Καλλίνικος

Μέλος: Παπαδόπουλος Παρασκευάς

Μέλος: Λαζόγλου Θωμάς

 

Η φράουλα

 

 

Στη Δράμα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις της πανευρωπαϊκής καμπάνιας «Europe in My Region / Η Ευρώπη στην περιοχή μου», τις οποίες διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΑΜΘ, με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο και τη Δημοτική Επιχείρηση Κοινωνικής Πολιτικής και Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Δράμας (ΔΕΚΠΟΤΑ), προγραμματίστηκαν δύο εκδηλώσεις ανοικτές στο κοινό σε κοινωνικές δομές των οποίων η κατασκευή χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007-2013.

Η πρώτη ήταν προγραμματισμένη για χθες Τετάρτη 13 Ιουνίου στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ μεΑ) του Δήμου Δράμας «Το Χαμόγελό μας», ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 14 Ιουνίου, και ώρα 20:00, στο χώρο του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ) του Δήμου Δράμας και θα περιλαμβάνει Έκθεση χειροτεχνημάτων των ωφελούμενων του Κέντρου καθώς και μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα χορευτικά συγκροτήματα του ΚΗΦΗ, του ΚΑΠΗ και του Συλλόγου Μικρασιατών Δράμας.

 

Το βερίκοκο