Ζούμε την απόλυτη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος, δεν υπάρχουν πλέον κόμματα, παρά μόνο παρέες και στη μέση η ηδονή της εξουσίας.

Το πολιτικό σύστημα είναι υποταγμένο στις εντυπώσεις και όχι στην ουσία. Αλήθεια υπάρχει ουσιαστική διαφορά στο λόγο του Πρωθυπουργού από τον Πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης; Για ένα πράγμα διαγκωνίζονται, την αναζήτηση της καταναλωτικής ευχέρειας.

Ο ένας «ψαρεύει» στα θολά απόνερα της «προοδευτικής» Αριστεράς, νομιμοποιώντας την άσκηση «μητρότητας» από άνδρες και αντίστροφα και φυσικά η «πιασάρικη» χιλιοειπωμένη αριστερή ιδεοληψία για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Στην δεξιά όχθη το σύνθημα είναι ένα, «φύγετε εσείς να ‘ρθούμε εμείς» και κρατείστε μπλε το Νομό ή το νησί, μια καθαρά οπαδική ποδοσφαιρική προσέγγιση.

Εν κατακλείδι, όταν οι «αγορές» επιτρέψουν «αριστερά» κόμματα να διαχειρίζονται την έτσι κι αλλιώς υποταγή της κοινωνίας στα κελεύσματα (των αγορών) είχαμε τους «άσπονδους» ιδεολογικά να συγκυβερνούν και ακούγοντας τους λόγους της συγκυβέρνησης από τον ίδιο τον Καμμένο ποιο πολιτικό σύστημα να αποδεχτούμε. Έτσι περιμένουμε την «απογείωση» μετά την 20η Αυγούστου της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Προσδεθείτε!!!

 

Η πιπεριά

 

 

Δεν θα μπορούσαν να μην υπάρξουν αναφορές στον «Κλεισθένη» κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιουλίου, καθώς εκείνες τις ημέρες συζητούνταν στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με το οποίο επέρχονται αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με μια εκ των βασικότερων τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές για ανάδειξη Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και ειδικότερα κατά τη συζήτηση των θεμάτων προημερησίας διάταξης υπήρξε ξεχωριστή ενότητα για το θέμα, με κύκλο τοποθετήσεων των επικεφαλής όλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, αλλά και στελεχών της Δημοτικής Αρχής, του Δημάρχου Δράμας κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου συμπεριλαμβανομένου.

Όσον αφορά το χρόνο τέλεσης των εκλογών, παρά τις κυβερνητικές τοποθετήσεις και την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε, κυρίως από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών κ. Πάνου Σκουρλέτη, τελικά αυτές δεν θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο του 2019, αλλά τον Μάιο του 2019, δηλαδή η παρούσα θητεία θα έχει τη διάρκεια που προβλεπόταν αρχικά.

 

Ο ανανάς

 

 

Δεδομένη θεωρείται η ταυτόχρονη τέλεση εκλογών για την Αυτοδιοίκηση και Ευρωεκλογών, την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, όμως αν τελικά επιβεβαιωθεί η σεναριολογία για ταυτόχρονη τέλεση και εθνικών εκλογών, τότε πραγματικά όχι μόνο η ημέρα διεξαγωγής των εκλογικών διαδικασιών (με 4 ή ακόμη και 5 κάλπες σε τοπικές κοινότητες με μικρό πληθυσμό), αλλά και η προεκλογική περίοδος θα είναι πραγματικά πρωτοφανής. Οι περιοδείες ανά την επικράτεια υποψήφιων Ευρωβουλευτών που θα επιδιώκουν την ανάλογη σταυροδοσία για να καταφέρουν να εκλεγούν, οι εκδηλώσεις των κατά τόπους υποψηφίων Βουλευτών, αλλά και των κομμάτων, με παρουσία, ως είθισται και κεντρικών στελεχών, σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις των δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων θα δημιουργήσουν ένα σκηνικό που… θα χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα!

 

Το ροδάκινο

 

 

Πάντως, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έλειψαν οι εκατέρωθεν αιχμές, ανάμεσα σε Δημοτική Αρχή και παρατάξεις της αντιπολίτευσης, για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τη μεταφορά διεξαγωγής τους από τον Οκτώβριο, όπως εξαγγελλόταν, τον προσεχή Μάιο, δηλαδή σε περίπου 10 μήνες από σήμερα. Κυρίαρχη ιδέα, στα επιχειρήματα της κάθε πλευράς για την απέναντι, ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος και αυτό δημιουργεί πανικό…

 

Ο αρακάς

 

 

Στη μεταφορά του χρόνου των εκλογών σε νωρίτερο χρονικό σημείο απέδωσε ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος τους κατά περίπτωση υψηλούς τόνους στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τις επιθέσεις που δέχεται ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή.

Πάντως, η πιο έντονη στιγμή καταγράφηκε κατά την τοποθέτηση του επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γιάννη Στεφανίδη, ο οποίος θέλοντας να απαντήσει σε (τηλεοπτικές) αναφορές του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου για «επαναστάτες του καναπέ και του facebook», είπε απευθυνόμενος προς τον κ. Μαμσάκο «σιγά Δήμαρχε μην σκίσεις κανένα καλσόν».

Οι τόνοι ανέβηκαν κατακόρυφα και η ένταση ήταν μεγάλη, ευτυχώς όμως τα πνεύματα ηρέμησαν σε λίγο και με τις τοποθετήσεις τους στη συνέχεια οι δύο πρωταγωνιστές ουσιαστικά έδωσαν τέρμα στο θέμα. Ο μεν κ. Στεφανίδης ανέφερε ότι η φράση που χρησιμοποίησε ήταν έκφραση λόγου, ενώ ο κ. Μαμσάκος ζήτησε συγγνώμη από τους παριστάμενους πολίτες, σημειώνοντας ότι «δεν θα κάνω τη χάρη να παρασυρθώ σε λογικές που δεν τιμούν κανένα μας».

 

Η κολοκύθα