Με 22 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την προσεχή Δευτέρα 28 Ιουνίου, μέσω τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας.

Ανάμεσα στα θέματα περιλαμβάνεται η «Έγκριση Σχεδίου Στρατηγικών Επιλογών (Α’ φάση) του Επιχειρησιακού Προγράμματος της δημοτικής περιόδου 2019-2023», καθώς και η «υποβολή προς έγκριση του τοπικού σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών με την κωδική ονομασία “ΙΟΛΑΟΣ”».

Επίσης, το σώμα καλείται να εγκρίνει τη σύσταση 7 προσωποπαγών θέσεων Ι.Δ.Α.Χ. στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Δράμας για την κατάταξη του μεταφερόμενου προσωπικού από τη ΔΕΚΠΟΤΑ, όπως και το σχέδιο δανειστικού συμβολαίου με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του έργου με τίτλο «Κατασκευή νέου παιδικού σταθμού Δήμου Δράμας επί της οδού Χελμού (Ο.Τ. 822) στον άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης».

 

Το βερίκοκο

 

 

Η αποκλιμάκωση της διασποράς του κορωνοϊού είναι εμφανής τόσο πανελλαδικά όσο και σε τοπικό επίπεδο από μια σειρά δεικτών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το διήμερο Σάββατο 19 και Κυριακή 20 Ιουνίου, τα κρούσματα σε τοπικό επίπεδο ήταν μηδενικά.

Αντίστοιχες μηδενικές καταγραφές σε 2 συνεχόμενες ημέρες είχαν να σημειωθούν στη Δράμα από τα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου. Συγκεκριμένα το διήμερο 30 και 31 Ιανουαρίου τα κρούσματα στη Δράμα ήταν επίσης 0. Μάλιστα, τότε είχε υπάρξει και τρίτη συνεχόμενη ημέρα με μηδενική καταγραφή, καθώς και την 1η Φεβρουαρίου δεν υπήρξε σε τοπικό επίπεδο νέο κρούσμα covid-19.

Το πρόσφατο σερί στην Π.Ε. Δράμας «έσπασε» τη Δευτέρα 21 Ιουνίου, καθώς υπήρξε ένα νέο κρούσμα ασθενή με κορωνοϊό. Μάλιστα, αυτό ήταν το μοναδικό κρούσμα τη συγκεκριμένη ημέρα σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

 

Το σταφύλι

 

 

Συνεχίζεται η επέκταση του δωρεάν Wi Fi στους κοινόχρηστους χώρους του Παρανεστίου. Σε σχετική ανάρτηση ο Δήμαρχος Παρανεστίου κ. Αναστάσιος Καγιάογλου ανέφερε τα εξής: «Αυτή τη φορά σειρά είχαν ο πανέμορφος και καταπράσινος οικισμός στο Μεσοχώρι όπου φιλοξενούνται δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και το Κέντρο Υγείας Παρανεστίου. Η επέκταση του δικτύου θα συνεχιστεί μέχρι να εκπληρωθεί ο στόχος μας που είναι η ύπαρξη κοινόχρηστου Wi Fi στα ιδιαίτερης ομορφιάς χωριά μας! Ευχαριστώ πολύ τον Δήμαρχο Δράμας και φίλο Χριστόδουλο Μαμσάκο καθώς και τον Πρόεδρο του Π.Ο.Φ.Τ.Μ.Μ. Γιώργο Δεμερτζή για την αμέριστη συμπαράσταση και την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχαν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα».

 

Το κεράσι

 

 

Η προσφυγική κρίση στον Έβρο και στα νησιά έφερε πιο κοντά την Ευρώπη στο «πρόβλημα» που ανέδειξε ο νέο-Οθωμανισμός του Ερντογάν προς όφελος του… ιδίου. Αντιλήφθηκαν οι

Ευρωπαίοι ότι Ελλάδα και Κύπρος είναι εταίροι υπό αμφισβήτηση και η έλευση του Μπάιντεν ήταν ο κωδικός pin για να φύγει ο χαρακτηρισμός «βρείτε τα» μεταξύ σας.

Έτσι, ήδη στην Τουρκία η αλλαγή πλεύσης είναι δεδομένη, όπως και το κόκκινο τηλέφωνο Καλίν – Σουρανή, με παράκαμψη Υπουργών των χωρών και το ερώτημα είναι αν θα έχουμε παράκαμψη άκομψων συμπεριφορών εκ μέρους της ίδιας της Τουρκίας.

Οι συναντήσεις Μπάιντεν – Ερντογάν και Μητσοτάκη – Ερντογάν σίγουρα θα φέρουν «καρπούς», αφού για τον ίδιο τον Ερντογάν η διπλωματική απομόνωση και ο εγκλωβισμός στο νέο-Οθωμανισμό κάπου έκαναν τον κύκλο τους.

Έτσι τώρα και στο θέμα της Κύπρου η δημιουργία 2 χωρών που ονειρεύεται ο Ερντογάν είναι πέρα και ξένο από σχέδια – εξαγγελίες και προοπτική των ΟΗΕ – Ε.Ε. και πλέον και των ΗΠΑ του Μπάιντεν.

Ο Έβρος και τα νησιά δείχνουν τον δρόμο στον ίδιο τον Σουλτάνο… αυτόν της προσγείωσης!

 

Το πεπόνι