Οι πρώτες 600.000 ευρώ από τα 9 εκατομμύρια ευρώ που θα εισρεύσουν την επόμενη τριετία 2021-2023 στο Νομό Δράμας από το CLLD LEADER βρίσκονται σε λογαριασμό της Αναπτυξιακή Δράμας Α.Ε. προς διάθεση για τα 24 ενταγμένα έργα φορέων δημόσιου χαρακτήρα. Τη σχετική είδηση έκανε γνωστή ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας. Μάλιστα, εντός του έτους και τα 53 επενδυτικά έργα ιδιωτών, προϋπολογισμού 11.668.230,52 ευρώ, θα μπορούν να καταθέσουν αίτημα πληρωμής.

«Η Αναπτυξιακή μας ολοκληρώνει το πρώτο σημαντικό κομμάτι της δουλειάς της, η πρωτοβουλία μεταφέρεται πλέον σε μεγάλο βαθμό στους επενδυτές. Πεδίο δόξης λαμπρό για όλους μας, να δείξουμε τις δυνατότητες μας και να βοηθήσουμε την ανάπτυξη του Νομού μας μέσα στην πανδημία. Η Αναπτυξιακή εργάζεται εντατικά, αποκλειστικά σχεδόν ηλεκτρονικά όλο το διάστημα της πανδημίας και περιμένει προς επεξεργασία τα στοιχεία των 24 έργων δημόσιου χαρακτήρα και των 53 έργων ιδιωτικού χαρακτήρα», επεσήμανε σε ανάρτησή του ο κ. Παπαδόπουλος.

 

Το πορτοκάλι

 

 

Με έκτακτη επιχορήγηση συνολικού ποσού ύψους 50.000.000 € χρηματοδοτεί το Υπουργείο Εσωτερικών τους Δήμους της χώρας για την κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών τους που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού Covid-19.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, το ποσό των 50.000.000 € κατανέμεται στους Δήμους της χώρας «για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών από την εμφάνιση του κορωνοϊού και για τον περιορισμό της διασποράς του, προκειμένου να καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές τους ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού Covid-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους».

Τα ποσά που θα λάβουν οι Δήμοι του Ν. Δράμας είναι τα εξής:

Δήμος Δοξάτου: 77.143,66 ευρώ

Δήμος Δράμας: 286.912,21 ευρώ

Δήμος Κ. Νευροκοπίου: 54.428,36 ευρώ

Δήμος Παρανεστίου: 34.965,45 ευρώ

Δήμος Προσοτσάνης: 84.890,03 ευρώ

 

Το μανταρίνι

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. κ. Γιώργος Ζιμπίδης έλκανε γνωστό πως στο πλαίσιο της δέσμης μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο ΥπΑΑΤ για τη στήριξη των Ελλήνων αγροτών που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού, ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτημάτων πληρωμής που αφορά τους παραγωγούς Ελιάς Καλαμών, πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης και ανοιξιάτικης Πατάτας.

Αναλυτικά, τα ποσά που θα λάβουν οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων διαμορφώνονται ως εξής:

-Παραγωγοί Ελιάς Καλαμών: 70 ευρώ ανά στρέμμα

-Παραγωγοί πρώιμου Καρπουζιού χαμηλής κάλυψης: 300 ευρώ ανά στρέμμα

-Παραγωγοί ανοιξιάτικης Πατάτας: 245 ευρώ ανά στρέμμα.

Την Αίτηση μπορούν να την υποβάλουν οι παραγωγοί εφόσον έχουν κωδικό online από τη Διεύθυνση https://osdeypovoli.dikaiomata.gr/gaee2020/#/login ή μέσω https://registration.dikaiomata.gr/user_registration/ επιλέγοντας στο πεδίο Χρήση εφαρμογής την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης 2020 (ΕΑΕ2020) και στη συνέχεια το πλήκτρο Χρήση εφαρμογής.

Υπογραμμίζεται ότι ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτημάτων πληρωμής έχει οριστεί η 9η Δεκεμβρίου.

 

Το αχλάδι

 

 

Κατεπείγουσα δια περιφοράς, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Δράμας ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020. Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν το «Σχέδιο Κατάρτισης του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Δράμας για το έτος 2021». Όπως αναφέρεται στη σχετική πρόσκληση, για το θέμα της ημερήσιας διάταξης πρέπει να ληφθεί άμεσα απόφαση, καθώς σχετίζεται με το πρόγραμμα εκτελεστέων έργων του οικονομικού έτους 2021, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της σύνταξης του σχεδίου προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021.

 

Το ακτινίδιο

 

 

Ο Θ. Πάγκαλος είχε το αμίμητο για τη Γερμανία ότι είναι «οικονομικός γίγαντας, μα πολιτικά νάνος», κάτι που θα δούμε και στη Σύνοδο Κορυφής.

Τα πάντα είναι οικονομία, προσκυνούν οι Γερμανοί αριθμούς, καταναλωτές, άρα… κέρδη, οπότε η εφαρμογή σε Τουρκία, Ελλάδα μάς βρίσκει χαμένους από… χέρι.

Και τα υποβρύχια θα πάρουν οι Τούρκοι και ένα… χαλαρό χάδι ως «ποινή» για τις βόλτες σε Αν. Μεσόγειο και Κύπρο των ερευνητικών πλοίων του Σουλτάνου που ως πολύγλωσσος θυμήθηκε τον ευρωπαϊκό του προσανατολισμό.

Απέτυχε η γερμανική προεδρία στο θέμα της Αν. Μεσογείου, είναι η κατάληξη παρότι υπάρχουν «φωνές» εκ των έσω στη γερμανική κοινωνία για την ανοχή στο Σουλτάνο.

Με το πρόσχημα ότι αναλαμβάνει το νέο έτος ο Μπάιντεν, η Σύνοδος Κορυφής θα «ξεχάσει» ηθικές αξίες και πολιτιστική ταυτότητα. Προέχουν τα επενδυτικά συμβόλαια γράφει η ούγια.

 

Το μήλο