Τώρα που πήραμε την αξιολόγηση, (ξανα)θυμηθήκαμε το α’ εξάμηνο του 2015 και τον Βαρουφάκη με το παράλληλο σύστημα ως Plan B, που είχε παρουσιαστεί και στο τότε Υπουργικό Συμβούλιο.

Σίγουρα οι άνθρωποι χαρακτηρίζουν και τις εποχές που έχουν θεσμικό ρόλο, οπότε με τις ενέργειές τους και τις πράξεις τους δίνουν τον τόνο και τον ρυθμό στις ζωές μας.

Γενική παραδοχή είναι ότι η «προσγείωση» του τότε ενιαίου συστήματος ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είχε κόστος πολιτικό (βλέπε ΛΑΕ), αλλά εκείνο που μας «ακουμπά» είναι το οικονομικό και εδώ οι διεθνείς αναλυτές δεν έχουν ιδεοληψίες και συναισθηματισμούς. Οπότε το Α’ εξάμηνο του 2015 αποτιμώμενο σε αναλογιστικούς αριθμούς ως κατάληξη είχε αρνητικό πρόσημο στο βιοτικό μας επίπεδο.

 

Το ροδάκινο

 

 

Με 48 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει σήμερα το απόγευμα, Πέμπτη 13 Ιουλίου, στις 19.00, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας. Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η «Κατανομή στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, για κάλυψη επενδυτικών δαπανών 2018», η «Έγκριση της 51/2017 απόφασης ΕΠΖ, σχετικά με την έγκριση του πρακτικού της τριμελούς Επιτροπής του άρθρου 65 του Ν. 4257/2014, για την χωροθέτηση του νέου Κοιμητηρίου Δήμου Δράμας στο Αγρόκτημα Χωριστής, στη θέση “Καπνοχώραφα”», η «Εκδήλωση συμπαράστασης, με στόχο τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου».

 

Το νεκταρίνι

 

 

Δηλώσεις του Δραμινού δικηγόρου κ. Μιχάλη Τάσσου, ο οποίος επιλέχθηκε πρόσφατα μαζί με ακόμη 49 στελέχη για να ενταχθεί στο Μητρώο Στελεχών της Ν.Δ., φιλοξένησε η εφημερίδα «Παραπολιτικά», το Σάββατο 8 Ιουλίου, μαζί με ακόμη 9 επιλεγέντες. «Η πρόσκληση της Νέας Δημοκρατίας μέσω μιας επίπονης, αλλά αξιοκρατικής διαδικασίας για τη συστράτευση σε έναν κοινό σκοπό δεν μπορούσε να με αφήσει αμέτοχο. Ειδικά όταν αυτή συνοδευόταν από τη “Συμφωνία Αλήθειας” του Κυριάκου Μητσοτάκη και την πεποίθησή μου για την αναγκαιότητα ενεργοποίησης όλων των υγιών δυνάμεων και της θέλησής μου να προσφέρω στη Δράμα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τάσσου.

 

Το βερίκοκο

 

 

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών έγκρισης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης και ελέγχου νομιμότητας από το Ελεγκτικό Συνέδριο του διαγωνισμού για το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης για τα έτη 2017-2019, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Ιουλίου η υπογραφή των συμβάσεων με τους νέους αναδόχους.

Σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αναφέρονται τα εξής:

«Για τα επόμενα τρία χρόνια, με απόφαση της Διοίκησης της Περιφέρειας, θα διατεθεί ποσό 7,2 εκατομμυρίων ευρώ για την καταπολέμηση των κουνουπιών και πλέον όλο το βάρος δίνεται στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Κατόπιν αυτού, πέφτουν στο κενό οι ανυπόστατες κατηγορίες που διατυπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τη μείζονα αντιπολίτευση κατά της Διοίκησης της Περιφέρειας. Γίνεται φανερό ότι η μείζων αντιπολίτευση επιδεικνύει ανεύθυνη στάση ακόμα και σε θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία.

Από σήμερα Τρίτη 11 Ιουλίου, και για το επόμενο χρονικό διάστημα, θα πραγματοποιούνται επιπλέον εναέριοι και επίγειοι ψεκασμοί προνυμφοκτονίας, πέραν των ήδη προγραμματισμένων σε όλη την Περιφέρεια.

Το πρωί (σ.σ. της Τρίτης 11 Ιουλίου), ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χρήστος Μέτιος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας κ. Χρήστο Τερτσούδη, τον Περιφερειακό Σύμβουλο Έβρου κ. Κώστα Βενετίδη και τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας κ. Λουκά Γεωργίου, μετέβη στις Καστανιές του Έβρου όπου επέβλεψε τη διαδικασία των αεροψεκασμών.

Κατά μήκος του άξονα Ορεστιάδας-Διδυμοτείχου-Σουφλίου-Τυχερού στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, εντοπίζονται τα περισσότερα προβλήματα, λόγω των εκτεταμένων ορυζώνων που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων και της μεγάλης έκτασης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, παράλληλα με τον Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Δράμας κ. Κώστα Κινατζίδη που έχουν την ευθύνη του έργου σε επίπεδο Περιφέρειας, επιπρόσθετα καθήκοντα επίβλεψης για τον Έβρο ανατέθηκαν, με απόφαση του κ. Περιφερειάρχη, στον περιφερειακό σύμβουλο Έβρου κ. Κώστα Βενετίδη.

Παρά το συντονισμό των ενεργειών και την εντατικοποίηση των δράσεων από την Περιφέρεια, η καταπολέμηση των κουνουπιών παραμένει ένα θέμα δημόσιας υγείας που απαιτεί την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία όλων, Περιφέρειας, Δήμων, Τοπικών Κοινοτήτων και πολιτών.

Για αυτόν τον λόγο, είναι απαραίτητο οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι πολίτες να ενημερώνουν τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για την ύπαρξη πιθανών εστιών κουνουπιών, όπως στάσιμα νερά, ρέματα κτλ. και να συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

 

Το κορόμηλο