Στην προμήθεια ενός απορριμματοφόρου από τον Δήμο Δοξάτου αναφέρθηκε σε ανάρτησή της η Αντιδήμαρχος του Δήμου Δοξάτου κυρία Κυριακή Παπαζώτου, η οποία παράλληλα αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι υπάρχουν σκουπίδια έξω από τους κάδους, λόγω της κατάστασης που παρέλαβε η Δημοτική Αρχή.

Αναλυτικά η ανάρτηση της κ. Παπαζώτου είχε ως εξής:

«ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΝΕΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟΥ

Τα σκουπίδια έξω από τους κάδους, τα σκουπίδια στους δρόμους. Γιατί;

ΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΑΜΕ

1. Έλλειψη απορριμματοφόρων, 2. Έλλειψη χρημάτων για αγορά νέου, 3. Άρνηση συνεργασίας με συνεργεία γιατί ο Δήμος υπήρξε αφερέγγυος, 4. Προφορικές αναθέσεις για ανταλλακτικά, για επιδιορθώσεις, 5. Προφορικές αναθέσεις σε εργολάβους καθαριότητας

Οι άνθρωποι δούλεψαν, παρείχαν τις υπηρεσίες τους και υλικά πρέπει να πληρωθούν! Τα πληρώνουμε εδώ και δυο χρόνια εις βάρος του δικού μας προγράμματος έργων και παροχών στους συνδημότες μας.

Δε μείναμε με σταυρωμένα χέρια. Οι Αντιδήμαρχοι Χατζηπροδρόμου και Μπερμπερίδης με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος εντόπισαν το πρόβλημα και πρότειναν τη λύση: χρειάζονται δυο απορριμματοφόρα.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΜΕ – ΠΕΤΥΧΑΜΕ!!! ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ-ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΜΕ-ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ- ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ!!!

Αιτηθήκαμε (τους πρώτους μήνες διοίκησής μας) στο Υπουργείο Εσωτερικών και το πρόγραμμα Φιλόδημος την προμήθεια ενός απορριμματοφόρου με δεδομένο ότι είχαμε ήδη ζητήσει και πήραμε τη διαβεβαίωση ότι θα πάρουμε ένα απορριμματοφόρο με δυνατότητα πλύσης των κάδων από την Εταιρεία Κοινωνικής Ευθύνης του ΤΑΡ.

Αποδεχθήκαμε τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών τον Μάιο του 2020 με την απόφαση να συμμετέχουμε με ίδιους πόρους προκειμένου να προμηθευτούμε μεγαλύτερης χωρητικότητας απορριμματοφόρο.

Υπήρξε καθυστέρηση στην παράδοση του λόγω COVID-19. Παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Υπηρεσία Καθαριότητας ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο όχημα προϋπολογισμού 165.000,00 ευρώ. Σημαντική η συμβολή της Οικονομικής υπηρεσίας και του τμήματος Προγραμματισμού που συνεργάστηκαν με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Περιμένουμε να μας παραδοθεί τις επόμενες μέρες και το δεύτερο».

 

Το σκόρδο

 

 

Επίσκεψη στη Δράμα πραγματοποίησαν στελέχη της εφημερίδας «Καθημερινή», μετά από πρωτοβουλία του κ. Κώστα Αποστολίδη της εταιρείας Raycap. Συγκεκριμένα στη Δράμα βρέθηκαν ο Πρόεδρος της εφημερίδας κ. Αλαφούζος, ο Διευθυντής κ. Αλέξης Παπαχελάς, καθώς και 17 δημοσιογράφοι της εφημερίδας.

Σε σχετική ανάρτησή του, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος ανέφερε πως οι επισκέπτες «είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τις σπάνιες ομορφιές του τόπου μας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψής τους περιλάμβανε το Σάββατο το απόγευμα συνάντηση με τους 3 Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Δράμας.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης μαζί τους, τους ενημέρωσα για το έργο της δημοτικής μας αρχής, τις δράσεις παρεμβάσεις και προτεραιότητες αλλά και την πολύ σημαντική προσφορά της εταιρείας RAYCAP στην πόλη μας.

“Η Raycap στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθειά που έχει στόχο την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και την ΑΝΑΔΕΙΞΗ της Δράμας. Η συνεργασία που έχει οικοδομηθεί με τον κύριο Αποστολίδη, είναι προς το συμφέρον του τόπου. Η συνεισφορά της είναι πολύ ουσιαστική για το παρόν και το μέλλον της Δράμας”»

 

Η μελιτζάνα

 

 

Οι εκλογές της Τουρκίας ξεκινούν από τον… ΟΗΕ, αφού η επιστολή της Τουρκίας και η αμφισβήτηση εδαφών της χώρας είναι έντυπη δήλωση της Τουρκίας προς τον Διεθνή Οργανισμό. Χρονικά θα έχουμε στο μέλλον πολυεπίπεδες τουρκικές αντιδράσεις για τη διπλωματική (κυρίως) και στρατιωτική αναβάθμισή μας ως χώρα.

Η Ελληνο-Γαλλική Συμφωνία δεν είναι μια απλή συμφωνία μόνο, αλλά μια γνωστοποίηση με πολλούς αποδέκτες και φυσικά και τον ίδιο τον Ερντογάν που έχει τον δικό του «αποκωδικοποιητή» με ορίζοντα τις εκλογές του 2023.

Η ελληνική κοινωνία σε ποσοστό 75%, σύμφωνα με δημοσκόπηση, είδε θετικά τη συμφωνία και η αποτίμηση στα κομματικά επιτελεία είναι σε εξέλιξη. Κάθε κόμμα έχει την οπτική του ως προς τη συμφωνία και τοποθετήθηκε στη Βουλή με αντίστοιχα κριτήρια.

Η χώρα πρέπει να έχει ετοιμότητα, φιλίες, συμμαχίες και μεγάλη υπομονή έναντι του ανήσυχου γείτονα.

 

Το κρεμμύδι