Στο δωδεκάμηνο προσδιόρισε τον χρόνο για τις άμεσες δεσμεύσεις και την άσκηση της όποιας κριτικής ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης, από την Δ.Ε.Θ., και φυσικά αναμένεται η όποια «απάντηση» από την πλευρά του κ. Τσίπρα.
Το σίγουρο και δεδομένο είναι ότι οι εξαγγελίες για μερική «αποκατάσταση» της Μεσαίας Τάξης έτυχαν θετικής αποδοχής, αφού λέχθηκαν ημερομηνίες και ποσοστά. Από την άλλη πλευρά (ΣΥΡΙΖΑ), διατυμπανίζεται ότι η Κυβέρνηση βρήκε έτοιμο «μαξιλάρι» και άρχισε την παροχολογία.
Το διεθνές οικονομικό, επενδυτικό, τραπεζικό περιβάλλον έχει πιο θετική οπτική για την χώρα μας. Από την μια η παρουσία Αμερικανών, Γάλλων για τα ενεργειακά στην Ανατολική Μεσόγειο και η κατάσταση στην Κύπρο είναι ένα θέμα πολύπλοκο, αφού η ανατολική πλευρά της περιοχής «βρυχάται» και θέλει ειδικό χειρισμό.

Το πράσο

Ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δοξάτου, η πρώτη για τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 για την εκλογή προεδρείου, καθώς και των μελών σε Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Αντίστοιχες συνεδριάσεις είχαν πραγματοποιηθεί στους Δήμους Δράμας, Προσοτσάνης και Παρανεστίου την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου εκλέχθηκε ο κ. Γιάννης Χαριτωνίδης από την παράταξη «Ενωτικός Πρωτοποριακός Συνδυασμός» του Δημάρχου κ. Θέμη Ζεκερίδη, Αντιπρόεδρος ο κ. Βασίλης Κρυωνίδης από την παράταξη «Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή» του κ. Δημήτρη Δαλακάκη και Γραμματέας η κ. Παρασκευή Καραγιαννίδου – Συμεωνίδου από την παράταξη «συνΕργάζομαι» της κ. Κυριακής Παπαζώτου. Άλλωστε, σύμφωνα με τη νομοθεσία ο Πρόεδρος προέρχεται υποχρεωτικά από τη Δημοτική Αρχή, ο Αντιπρόεδρος από την δεύτερη στις εκλογές παράταξη και ο Γραμματέας από την τρίτη. Πάντως στις ψηφοφορίες το συναινετικό κλίμα ήταν εμφανές, καθώς ο μεν Πρόεδρος κ. Χαριτωνίδης έλαβε 25 ψήφους σε σύνολο 25 ψηφισάντων, ενώ ο Αντιπρόεδρος κ. Κρυωνίδης και η Γραμματέας κ. Καραγιαννίδου – Συμεωνίδου έλαβαν από 25 ψήφους σε σύνολο 26 ψηφισάντων (υπήρχε και ένα λευκό).
Όσον αφορά την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Δοξάτου, αυτή απαρτίζεται από 7 μέλη. Πρόεδρός της είναι ο Δήμαρχος κ. Θέμης Ζεκερίδης, ενώ με απόφασή του ορίστηκαν ως μέλη οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Δημήτρης Καραμπακάλης και Αθανάσιος Μπερμπερίδης. Όσον αφορά τα αιρετά μέλη της Επιτροπής, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχτηκαν από την παράταξη «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός» ο κ. Γιάννης Καγγελίδης, από την παράταξη «Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή» ο κ. Δημήτρης Δαλακάκης, από την παράταξη «συνΕργάζομαι» η κ. Κυριακή Παπαζώτου και από την παράταξη «Πορεία ελπίδας για την αλλαγή» ο κ. Πάρης Παπαδόπουλος.
Και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής απαρτίζεται από 7 μέλη, με το Δήμαρχο κ. Ζεκερίδη να είναι Πρόεδρός της. Οι Αντιδήμαρχοι που ορίστηκαν να συμμετέχουν σε αυτήν είναι οι κ.κ. Αθανάσιος Μπερμπερίδης και Ιπποκράτης Χατζηπροδρόμου, ενώ σε αυτήν εκλέχτηκαν, στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να συμμετέχουν ο κ. Γιάννης Καγγελίδης από την παράταξη «Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός», η κ. Κωνσταντίνα Κρικοπούλου – Πάτια από την παράταξη «Δημιουργική Κίνηση για την Ανατροπή», ο κ. Χαράλαμπος Δραγουδάκης από την παράταξη «συνΕργάζομαι» και ο κ. Γιάννης Κιτσουκάκης από την παράταξη «Πορεία ελπίδας για την αλλαγή».

Το παντζάρι

Το Δήμο Δράμας επισκέφθηκε την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος στο πλαίσιο της διεύρυνσης της συνεργασίας των δύο πλευρών. Τον κ. Γιαννόπουλο υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος της Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών & Προγραμματισμού και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Μιχάλης Τάσσου.
Υπήρξε ενημέρωση για τις νέες δράσεις και προοπτικές, που ανοίγονται σε διάφορους τομείς και συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση για το συντονισμό των δράσεων, γιατί, όπως αναφέρεται σχετικά, βασική προτεραιότητα του Δήμου αποτελεί η πραγμάτωση αλληλέγγυων, βιώσιμων σχημάτων συνεργασίας και αλληλοβοήθειας, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Το σπανάκι

Εξαιρετικά δείγματα γραφής έχει δώσει από την πρώτη στιγμή ο Αντιδήμαρχος, μεταξύ άλλων και… Πρασίνου, κ. Μιχάλης Μουρβετίδης, καθαρίζοντας περιοχές που ήταν στην κυριολεξία χάλι μαύρο, με χόρτα, μπάζα και σκουπίδια, στην περιοχή του Προφήτη Ηλία και όχι μόνο.
Αξίζουν τα εύσημα στον Μιχάλη, ο οποίος έχει δώσει σαφείς εντολές στους συνεργάτες του και αυτοί από το σεβασμό στο πρόσωπό του κάνουν ότι είναι δυνατόν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες της Δραμινής κοινωνίας που τόσο καιρό ήταν απενεργοποιημένες ή εμφανιζόταν μόνο μέσω του πληκτρολογίου του Facebook…

Η ρόκα