ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΕ ΣΑΦΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

 

 

  • «Τον στηρίζουμε διότι πιστεύουμε ότι έχει τις δυνατότητες και αναβαπτισμένος -ελπίζουμε- από τη λαϊκή νομιμοποίηση να είναι ένας καλός και αποτελεσματικός Περιφερειάρχης»

 

Περιοδεία στη Θράκη πραγματοποίησε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε Ροδόπη και Κομοτηνή. Στο πλαίσιο της παρουσίας του ο κ. Μητσοτάκης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε, ενώ η επίσκεψή του ολοκληρώθηκε με ομιλία σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσαν οι πέντε ΝΟ.Δ.Ε. των Νομών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Κατά τη διάρκεια των δημόσιων τοποθετήσεων του Προέδρου της Ν.Δ. υπήρξε πλήθος αναφορών για τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. και εκ νέου υποψήφιο για τη συγκεκριμένη θέση κ. Χρήστο Μέτιο, με την επίσκεψη να αποτελεί ουσιαστικά κίνηση στήριξης στον κ. Μέτιο και στην προσπάθεια που κάνει για να επανεκλεγεί, όντας ο υποψήφιος που στηρίζει επίσημα η Ν.Δ.. Χαρακτηριστικά, στην αρχή της ομιλίας του, ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε την παρουσία του στην περιοχή λέγοντας: «Είμαι εδώ σήμερα, φίλες και φίλοι, για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξη μου στον Χρήστο Μέτιο, για να είναι ο επόμενος εκλεγμένος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Και ο δεύτερος είναι για να σας μιλήσω συνοπτικά για το σχέδιό μου για την επόμενη μέρα της χώρας. Για το σχέδιό μου για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και για το πώς η αντίληψή μου για το μέλλον της Πατρίδας μας έρχεται και κουμπώνει με το αναπτυξιακό πρόταγμα το οποίο παρουσίασε ο Χρήστος Μέτιος».

 

«Ο Χρ. Μέτιος συμμερίζεται τη δική μας αναπτυξιακή φιλοσοφία»

 

Αναφορές στο πρόσωπο του κ. Μέτιου έγιναν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Προέδρου της Ν.Δ.. Συγκεκριμένα για τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε: «Η Νέα Δημοκρατία, από την πρώτη στιγμή, έδωσε πολιτική χροιά και πολιτικό χαρακτήρα στην μάχη των Περιφερειακών εκλογών. Δεν το έκανε για να ισχυριστεί το βράδυ της 26ης ή της επόμενης Κυριακής, που θα έχουμε πια ολοκληρωμένα αποτελέσματα, ότι κέρδισε έναν μεγάλο αριθμό Περιφερειών. Το κάνουμε αυτό, γιατί θεωρούμε τους Περιφερειάρχες αναπόσπαστο τμήμα της συνολικής αναπτυξιακής μας στρατηγικής. Δεν γίνεται σε αυτήν τη χώρα να σχεδιάζουμε Περιφερειακή ανάπτυξη, χωρίς να λαμβάνουμε υπόψιν τις απόψεις, αλλά και τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία έχουν στη διάθεσή τους οι Περιφέρειες. Αυτό σημαίνει ότι ο δικός μας αναπτυξιακός σχεδιασμός, το δικό μας όραμα, η δική μας φιλοσοφία πρέπει όσο το δυνατόν να συμπίπτει με τις απόψεις, τα οράματα, τους σχεδιασμούς των εκλεγμένων Περιφερειαρχών. Οι Περιφερειάρχες εκλέγονται από τις τοπικές κοινωνίες και αυτό είναι μια κατάκτηση για τη Δημοκρατία μας. Δίνουμε, όμως, πολιτικό στίγμα και πολιτικό χαρακτήρα στις μάχες αυτές, διότι θέλουμε ακριβώς όσο το δυνατόν περισσότεροι Περιφερειάρχες, την επόμενη μέρα, να συμμερίζονται τη δική μας αναπτυξιακή φιλοσοφία.

Ο Χρήστος Μέτιος τη συμμερίζεται αυτήν τη φιλοσοφία και τον στηρίζουμε στην προσπάθειά του να εκλεγεί Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Γνωρίζω ότι υπάρχουν και αντιδράσεις και διαφωνίες. Και εν πάσει περιπτώσει, ο καθένας είναι θεμιτό να εκφράσει την άποψή του και να διεκδικήσει και την εκλογή του στην Περιφέρεια. Όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Η Νέα Δημοκρατία έχει κάνει μία σαφέστατη πολιτική επιλογή. Και από εκεί και πέρα, όλοι θα κριθούν, από πλευράς Νέας Δημοκρατίας, με βάση το πώς τοποθετούνται απέναντι σε αυτήν την κεντρική πολιτική επιλογή, την οποία έχει κάνει η παράταξή μας. Θέλω να τονίσω ότι δεν ισχύει το ίδιο για τις δημοτικές εκλογές. Στις δημοτικές εκλογές υπάρχει, εκ των πραγμάτων, πολύ μεγαλύτερη αυτονομία των τοπικών κοινωνιών να επιλέξουν αυτόν ή αυτήν που θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος Δήμαρχος. Και ο βαθμός στήριξης είναι πολύ πιο χαλαρός στις δημοτικές εκλογές, σε σχέση με τις Περιφερειακές εκλογές. Αλλά, κλείνω λέγοντας και πάλι ότι στις Περιφερειακές εκλογές η Νέα Δημοκρατία πάει με υποψηφίους οι οποίοι έχουν ξεκάθαρη κομματική στήριξη. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του, τι σημαίνει αυτό στην πράξη».

Απαντώντας σε άλλη σχετική ερώτηση, ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Η Νέα Δημοκρατία έκανε την επιλογή της και στηρίζει τον Χρήστο τον Μέτιο. Τον στηρίζουμε διότι πιστεύουμε ότι έχει τις δυνατότητες και αναβαπτισμένος -ελπίζουμε- από τη λαϊκή νομιμοποίηση να είναι ένας καλός και αποτελεσματικός Περιφερειάρχης. Άρα δεν είναι μια “τυπική” στήριξη η παρουσία μου εδώ, είναι μια ουσιαστική στήριξη στον Χρήστο και στο συνδυασμό του και εύχομαι να κερδίσει».

 

«Ξέρω ότι θα δουλέψω καλά με τον Χρ. Μέτιο προς όφελος της Α.Μ.Θ.»

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην πολιτική εκδήλωση των πέντε ΝΟ.Δ.Ε. της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στον αείμνηστο Γιώργο Παυλίδη, λέγοντας: «Να κάνω μία ξεχωριστή μνεία σε ένα ξεχωριστό άνθρωπο, στον Γιώργο Παυλίδη. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την τελευταία μας συνάντηση στο γραφείο της Περιφέρειας. Ήταν ήδη εμφανώς καταβεβλημένος. Όμως, το πάθος και η αγάπη του για τον τόπο του ξεχείλιζε από μέσα του. Η επιθυμία του να μπορέσει να κάνει πράγματα για τον τόπο του βρίσκει συνέχεια στην ομάδα της οποίας ηγείται ο Χρήστος Μέτιος. Το ίδιο όραμα υπηρετεί ο Χρήστος Μέτιος και οι συνεργάτες του με το όραμα το οποίο είχε ο Γιώργος Παυλίδη. Μαρίνα, έχεις κάθε λόγο να είσαι πολύ υπερήφανη για τον πατέρα σου και είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι μας αφήνει παρακαταθήκη ένα αναπτυξιακό οραματικό και φιλόδοξο σχέδιο». Επίσης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ζήτησε από τους παρευρισκόμενους «να στηρίξετε ανεπιφύλακτα τον Χρήστο Μέτιο. Γιατί ξέρω ότι θα δουλέψω καλά μαζί του προς όφελος δικό σας. Προς όφελος της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Αλλά δεν σας ζητώ να στηρίξετε μόνο τον Χρήστο. Σας ζητώ να στηρίξετε και εμένα προσωπικά στις μεγάλες εκλογικές μάχες οι οποίες έρχονται». Ο κ. Μητσοτάκης ολοκλήρωσε την ομιλία του επισημαίνοντας: «Σε αυτό τον αγώνα, λοιπόν, σας ζητώ όλοι να δώσουμε το παρόν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή, να εκλέξουμε τον Χρήστο Μέτιο Περιφερειάρχη, να εκλέξουμε τη Νέα Δημοκρατία Κυβέρνηση, να πάμε επιτέλους μπροστά με χαμόγελο, με αισιοδοξία, με αυτοπεποίθηση».