• «Αναγκαία η συνεννόηση και η ενότητα με πολιτική συμφωνία»
  • «Δεν νομίζω ότι αυτή η μετάλλαξη που επιχειρεί ο Πρόεδρος θα είναι προς όφελος του κόμματος και της κοινωνίας»

 

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και για όλους εμάς που έχουμε θητεύσει στην ανανεωτική Αριστερά. Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σημείο. Νομίζω ότι ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι, να γίνει μια πολιτική αντιπαράθεση να δούμε τι ακριβώς φταίει και κυρίως να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε γιατί η κοινωνία έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, η καθημερινότητα των πολιτών βαίνει επιδεινούμενη και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα πολιτικά και να δείξει στους πολίτες ότι μπορεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος. Προϋπόθεση όμως για αυτό είναι να συνεννοηθούμε». Αυτά τόνισε ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θ. Ξανθόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά fm και την εκπομπή «Στον αέρα» με τη Νίκη Λυμπεράκη.

«Η Κ.Ο. λειτουργεί, καταθέτουμε προτάσεις, αντιμετωπίζουμε την επίθεση της Ν.Δ. στο κράτος δικαίου, όμως όλα αυτά επισκιάζονται από την εσωκομματική περιδίνηση. Πρέπει να αναδείξουμε τη δουλειά που γίνεται και σε αυτό δεν βοήθησε η αιφνιδιαστική και χωρίς τεκμηρίωση πρόταση του Προέδρου για την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου», συμπλήρωσε.

«Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να φτάσουμε ενωμένοι στο Συνέδριο. Δύσκολα ενδεχομένως, με τραύματα αλλά η ενότητα είναι το τελευταίο που μας μένει. Ενότητα με πολιτική συμφωνία. Πρέπει τα στελέχη της πρώτης γραμμής να κάνουν οτιδήποτε περνάει από το χέρι τους για να πάμε στο συνέδριο και να έχουμε ένα συνέδριο ενότητας», πρόσθεσε.

«Έχω επί μέρους αντιθέσεις και επιμέρους συμφωνίες στις προτάσεις του Προέδρου για το κόμμα. Είμαι αντίθετος στο να καταργηθούν οι οργανώσεις μελών, είμαι αντίθετος στο να συνεδριάζει η ΚΕ 4 φορές το χρόνο ανεξάρτητα από τα πολιτικά διακυβεύματα. Δεν συμφωνώ με την κατάργηση των Νομαρχιακών Επιτροπών και την αντικατάστασή τους από δημοτικές, Ενδεχομένως σε μεγάλες περιοχές να έχει νόημα. Στη Δράμα όμως δεν λειτουργεί», ανέφερε και συνέχισε: «Δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος σκοπεύει να κάνει ένα προσωποπαγές κόμμα, ξέρω όμως ότι αυτό που ευαγγελίζεται απέχει πολύ από αυτό που εμείς έχουμε ως Αριστερά για την άποψη του κόμματος. Μπορεί να κάνουμε λάθος εμείς και να έχουν αλλάξει οι εποχές, είναι ένα ζητούμενο αυτό αλλά δεν νομίζω ότι αυτή η μετάλλαξη που επιχειρεί ο Πρόεδρος σε ένα κόμμα της Αριστεράς θα είναι προς όφελος και του κόμματος αλλά κυρίως της κοινωνίας».

Απαντώντας σε ερώτηση αν ο κ. Κασσελάκης είναι καλός Πρόεδρος, είπε: «Αυτό θα φανεί, είναι νωρίς για να τον κρίνουμε. Μέχρι στιγμής οι κρίσεις που δημιούργησε δημιουργούν μια εσωτερική περιδίνηση στον κόσμο αλλά νομίζω πρέπει να κριθεί συνολικά για αυτό που θα έχει ως απολογισμό στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ». Εξέφρασε δε επιφυλάξεις για το αν πρέπει να ξαναγίνουν εκλογές Προέδρου σε ένα χρόνο και κατέληξε: «Έχω θέση σε ένα κόμμα ακόμη κι αν το κόμμα έχει πάρει άλλη κατεύθυνση γιατί τα κόμματα λειτουργούν με πλειοψηφίες, μειοψηφίες και η προσπάθεια να αλλάξουμε την κατεύθυνση του κόμματος είναι ένα κατοχυρωμένο καταστατικά δικαίωμά μας. Οι προτάσεις είναι υπό επεξεργασία. Με ενδιαφέρει να καταλήξουμε σε μια πρόταση συνεννόησης για το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ και να πείσουμε τους πολίτες ότι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε στο σχέδιο Μητσοτάκη γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλο».