ΤΗΝ ΔΡΑΜΑ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Ν. ΓΙΑΤΡΟΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ, ΑΡΜΟΔΙΑ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Δ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ

 

  • Κοινή εμφάνιση στην προβολή της ταινίας που δημιούργησαν τα παιδιά του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας

 

Δύο Υφυπουργοί της Κυβέρνησης επισκέφτηκαν τη Δράμα το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2021. Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης παρευρέθηκε το απόγευμα της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, ενώ την επόμενη μέρα Δευτέρα (13 Σεπτεμβρίου) επισκέφθηκε το Μαρμάρινο Σπίτι, ενώ είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, καθώς και με τον Βουλευτή Ν.Δ. κ. Μπλούχο, τον Διευθυντή της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Μανώλη Χατζόπουλο και τον Πρόεδρο του Φεστιβάλ Δράμας κ. Γ. Δεμερτζή.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Στρατόπεδο Ανδρικάκη, όπου παρευρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε με ακρίβεια για όλη τη διαδικασία που έγινε τους καλοκαιρινούς μήνες με την έγγραφη συγκατάθεση όλων των αρμοδίων φορέων του Δημοσίου για τον καθαρισμό του Στρατοπέδου προκειμένου να μη συμβεί αυτό που είχε συμβεί πριν χρόνια και δεν ήταν άλλο από πυρκαγιά μέσα στον αστικό ιστό της Δράμας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δράμας κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της εταιρείας κ. Μανόλη Χατζόπουλο, ενημέρωσε εκτενώς τον κ Υφυπουργό για την έκταση που καταλαμβάνει το στρατόπεδο Ανδρικάκη (205 στρέμματα) και επεσήμανε στον κ. Γιατρωμανωλάκη πως πρέπει να γίνει η αποτύπωση των κτηριακών εγκαταστάσεων και του συνόλου του χώρου αν αυτό πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για εγκαταστάσεις οι οποίες θα φιλοξενούν στο μέλλον τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε συνάντηση με συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Τέλος ο κ. Υφυπουργός μαζί με την συνάδελφό του κ. Δόμνα Μιχαηλίδου παραβρέθηκαν στην παρουσίαση της ταινίας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας με συμμετοχή ΑμεΑ, η οποία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από παιδιά του Παρατήματος Χρονίων Παθήσεων, τα οποία έχουν εκφράσει μαζί με τα στελέχη της δομής την επιθυμία του χρόνου να συμμετάσχουν στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία επισκέφθηκε, την Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, το Παράρτημα Χρονίων Παθήσεων Δράμας, έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση των στελεχών της δομής, όπως και την συμμετοχή των τροφίμων οι οποίοι την καλοδέχθηκαν με πολύ αγάπη δείχνοντας σε αυτή την εκτίμηση στο πρόσωπό της.

Ακολούθησε ενημέρωση από την Διοικήτρια του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αναστασίας Τζαμπαζλή, καθώς και την Κατερίνα Χατζηδημητρίου υπεύθυνη στη Δράμα του παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων Δράμας.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας όπου και εκεί η Υφυπουργός είχε μια ενδιαφέρουσα ενημέρωση και συνομιλία τόσο με τα στελέχη της δομής αυτής, όσο και με τα παιδιά τα οποία βρίσκονται και φιλοξενούνται στο συγκεκριμένο χώρο.

Χαρακτηριστικό της υποδοχής της κ. Μιχαηλίδου ήταν η υποδοχή των νεαρών οι οποίοι καλωσόρισαν την κ Υφυπουργό προσφέροντας της λουλούδια και ωραία και ζεστά χαμόγελα.

Και στις δύο αυτές υψηλόβαθμες παρουσίες από τους Υφυπουργούς το διήμερο αυτό στη Δράμα, παρών ήταν, όπως ήταν αναμενόμενο, και ο Κυβερνητικός Βουλευτής κ. Κων/νος Μπλούχος, του οποίου συμβολή στην επίσκεψη των Υφυπουργών ήταν καθοριστική, δηλώνοντας απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των κυβερνητικών στελεχών και την εδώ παρουσία τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «αυτή τη διετία λύθηκαν, λύνονται και θα λυθούν πολλά χρόνια προβλήματα που απασχολούν αυτές τις ευαίσθητες ομάδες συμπολιτών μας, αναφερόμενος στις δομές του Παραρτήματος Χρονίων Παθήσεων, αλλά και του Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Δράμας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίζει τον ενδιαφέρον της Κυβέρνησης αλλά και του ιδίου του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και για τον Πολιτισμό, αναφερόμενος στις δράσεις και την εξέλιξη του Φεστιβάλ.

Τέλος στις δομές της κοινωνικής πρόνοιας παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Δράμας κ. Αλέξανδρος Γεωργιάδης.