Η δεκαετία 2010-2020 είναι μια χρονική περίοδος που έφερε ανατροπές και ρήξεις που δεν τολμήθηκαν εδώ και δεκαετίες. Όλα ξεκίνησαν με τις εκλογές του 2012, όταν οι αντι-συστημικοί ήρθαν «πάνω στα άλογα» και στη συνέχεια στις «χρυσές σέλες» της εξουσίας. Το ερώτημα είναι κατά πόσο το «κοινό», οι «πελάτες», των ρήξεων και των ανατροπών συμβιβάσθηκαν με τα νέα δεδομένα και φυσικά αν είναι διατεθειμένοι να ξανα-δώσουν τη δική τους ανοχή.

Από τη βήμα της ΔΕΘ και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ο προεκλογικός κύβος ερρίφθη με παροχές και τα σχετικά. Η μπάλα χρονικά και επικοινωνιακά είναι στην Αξιωματική Αντιπολίτευση με τον όποιο αντίλογο θα παρουσιάσει.

Έτσι το 2019 (Μάιο ή Οκτώβριο) ανάλογα με το πώς πάνε τα πράγματα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός, θα ‘χουμε ή εκλογικό «πακέτο» με 4 κάλπες (Μάιος) ή ξεχωριστές εθνικές εκλογές (Οκτώβριο).

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η δεκαετία ήταν η επικράτηση των αντι-συστημικών. Θα συνεχιστεί ή όχι; Είναι η βασική παράμετρος της προεκλογικής περιόδου που ήδη ξεκίνησε…

 

Η ρίγανη

 

 

Τη Βουλή των Ελλήνων στο εξωτερικό εκπροσωπεί ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση για την εκπροσώπηση της Βουλής σε διεθνείς διακοινοβουλευτικές εργασίες, ο κ. Καραγιαννίδης θα συμμετάσχει, μαζί με το Βουλευτή κ. Γιώργο Κυρίτση, στις εργασίες της Υποεπιτροπής για την Ανάπτυξη και τη Μετάβαση, της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, που διεξάγονται στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, Μπακού.

 

Ο άνηθος

 

 

Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, το οποίο βρίσκεται σε φάση κατάθεσης στη Βουλή, φαίνεται ότι μπαίνει τέλος στον τηλεοπτικό αποκλεισμό δεκάδων χωριών της Α.Μ.Θ..

Συγκεκριμένα, στο σχέδιο νόμου αναφέρονται ότι θα καλυφθούν οι εξής περιοχές του Νομού Δράμας:

Περιοχές του Δήμου Δράμας: Δενδράκια, Λιβαδερό, Μακρυπλάγιο, Πολύκαρπος, Ταξιάρχες, Χαράδρα, Καλλίκαρπο, Οροπέδιο, Παππάδες, Σιδηρόνερο, Σκαλωτή, Μικροχώριο, Μοναστηράκιον

Περιοχές του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου: Αχλαδέα, Βαθύτοπος, Βώλακας, Γρανίτης, Κατάφυτο, Μικροκλεισούρα, Μικρομηλέα, Παγονέριο, Πέρασμα, Ποταμοί, Κάτω Βροντού, Λευκόγεια, Περιθώριο

Περιοχές του Δήμου Παρανεστίου: ΆνωΠυξάριον, Γύρος, Δρυμότοπος, Θαμνωτόν, Μαρμαριά, Μαυροκορδάτος, Μικρολιβάδιον, Νικηφόρος, Παλιάμπελα, Πελεκητή, Πλατανιά, Πλατανόβρυση, Πρινόλοφος, Πτελέα, Τείχος, Τερψιθέα, ΥψηλήΡάχη, Υψηλόκαστρον, Χαμοκέρασα, Αηδονόκαστρον, Διπόταμα, Θόλος, Καπνόφυτον, Καρποφόρον, ΚάτωΘόλος, Κρήνη, Μεσοχώριον, Ξάγναντον, Παρανέστιον, Περίβλεπτον, Πολυνέριον, Πολύσυκο, Πρασινάδα, Σίλλη, Στέρνα, Τέμενος

Περιοχές του Δήμου Προσοτσάνης: Πύργοι

Με το παρόν σχέδιο νόμου επιχειρείται η οριστική επίλυση του ως άνω ζητήματος και επιτυγχάνεται η άμβλυνση του υφιστάμενου ψηφιακού χάσματος και της ανισότητας που αυτό δημιουργεί μεταξύ των πολιτών της χώρας και των γεωγραφικών τμημάτων αυτής. Παράλληλα, παρέχεται στους ως άνω πολίτες η δυνατότητα να ασκήσουν ακώλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά τους στην επικοινωνία και στην πληροφόρηση, μέσω της εξασφάλισης της πρόσβασής τους στα προγράμματα τουλάχιστον των ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας». Παράλληλα, όπως τονίζεται «στην παρούσα διάταξη προσδιορίζεται ο τρόπος απόκτησης των υπηρεσιών του έργου.

 

Το θυμάρι

 

 

Αναρτήθηκαν την Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018 στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης ανέργων, στο Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας», για 30.333 θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, καθώς και ο Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων στο πλαίσιο του ανωτέρω Προγράμματος.

Ο Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης Ανέργων περιλαμβάνει τους ωφελούμενους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του Οργανισμού, ηλικίας 18 ετών και άνω, που θα εργαστούν για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών με πλήρη απασχόληση και ασφάλιση στους Επιβλέποντες Φορείς ή/και στις Υπηρεσίες Τοποθέτησης, όπως έχουν καθοριστεί βάσει της Δημόσιας Πρόσκλησης Νο 8/2018.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ στην ενότητα Πρόγραμμα «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Τυχόν αιτιολογημένες ενστάσεις κατά των αποτελεσμάτων των παραπάνω πινάκων μπορούν να υποβληθούν έως και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο από τους πιστοποιημένους χρήστες της διαδικτυακής πύλης του Οργανισμού, με τη χρήση των κωδικών πρόσβασης.

Οι θέσεις για το Νομό Δράμας αφορούν τους Δήμους Δοξάτου (60 θέσεις), Κ. Νευροκοπίου (30 θέσεις), Παρανεστίου (20 θέσεις), Προσοτσάνης (49 θέσεις), την Π.Ε. Δράμας (45 θέσεις) και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Α.Μ.Θ. (5 θέσεις στη Δράμα).

 

Ο βασιλικός