ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΕ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Την απόφαση να συμμετέχει στο συλλαλητήριο για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης 6 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία, ταυτόχρονα με άλλες πόλεις της Ελλάδας, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δράμας σε κατεπείγουσα συνεδρίασή του, την Τρίτη 5 Ιουνίου 2018.

Συγκεκριμένα, με επιστολή της η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας ενόψει της διοργάνωσης του συλλαλητηρίου ζητούσε τη συμβολή του Δήμου Δράμας, σε σχέση με τις προετοιμασίες για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου σε παλαιότερη συνεδρίασή του, τον περασμένο Ιανουάριο, είχε προχωρήσει σε έκδοση ψηφίσματος, με κατά πλειοψηφία απόφαση, σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, την επιθυμία του να μην χρησιμοποιηθεί η λέξη Μακεδονία ή παράγωγό της για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Με βάση αυτή την απόφαση, στην πρόσφατη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να καλέσει τους πολίτες να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, ενώ ο ίδιος ο Δήμος δηλώνει συμμετοχή και στηρίζει της εκδηλώσεις αυτές, στο πλαίσιο του ψηφίσματος που είχε εκδοθεί από το σώμα.

Εισηγητής από πλευράς Δημοτικής Αρχής ήταν ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου κ. Άγγελος Σολάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου, αλλά και σχετικά με τις επαφές που έχουν γίνει με την Επιτροπή Αγώνα.

Για το θέμα μειοψήφησε ο επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοίκηση Πολιτών» κ. Στέργιος Ηλιόπουλος, ο οποίος ψήφισε «λευκό», συμφωνώντας με την παραχώρηση της πλατείας για την εκδήλωση, αλλά διαφωνώντας με την οικονομική συνεισφορά του Δήμου στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου. Όπως επεσήμανε, το ότι ο ίδιος έχει διαφορετική άποψη για το ονοματολογικό, δεν σημαίνει ότι και πρέπει να αμφισβητηθεί η δυνατότητα των συμπολιτών μας σε κινητοποιήσεις. Επίσης, σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι περισσότερο πατριώτης σε σχέση με τον άλλο για τη στάση που κρατά στο συγκεκριμένο θέμα.

Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Χριστόδουλου Μαμσάκου, ο οποίος ανέφερε ότι είναι επιβεβλημένη η παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου στο συλλαλητήριο και αυτό μόνο θετικά μηνύματα θα έχει.