ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ

  • Χρ. Μαμσάκος, Δήμαρχος Δράμας: «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων και κανονικά θα γίνει η πληρωμή»

 

Σε υπόθεση κατάχρησης προνοιακών επιδομάτων φέρεται να εμπλέκεται υπάλληλος του Δήμου Δράμας στην Κοινωνική Υπηρεσία, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρες.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση κινήθηκαν άμεσα από πλευράς Δημοτικής Αρχής όλες οι νόμιμες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση της φερόμενης κατάχρησης, τόσο με προσφυγή ενώπιον της Δικαιοσύνης όσο και με τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν ο συγκεκριμένος υπάλληλος, ο οποίος έχει ήδη απομακρυνθεί από τη θέση του που κατείχε, φέρεται να εισέπραττε χρήματα από αναπηρικά επιδόματα θανόντων δικαιούχων. Το ποσό της κατάχρησης, σύμφωνα με τις πληροφορίες από τις πρώτες έρευνες, φέρεται να είναι περίπου 30.000 ευρώ, αν και η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης ενδεχομένως να το διαφοροποιήσει στο άμεσο μέλλον.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση η Δημοτική Αρχή, εκτός από την κίνηση των διαδικασιών που προβλέπονται, προχώρησε και σε ενημέρωση των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Χρ. Μαμσάκος: «Η λέξη διαφάνεια στο Δήμο της Δράμας δεν διαπραγματεύεται»

 

Ερωτηθείς για το συγκεκριμένο θέμα, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, την Πέμπτη 31 Ιουνίου 2018, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα υπάρξει πλήρης διαλεύκανση και ότι ο ίδιος δεν θα χαριστεί σε κανέναν, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα με τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων και η πληρωμή θα γίνει κανονικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Μαμσάκος ανέφερε:

«Έχουν κινηθεί όλες οι διοικητικές και ποινικές διαδικασίες. Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν. Η λέξη διαφάνεια στο Δήμο της Δράμας δεν διαπραγματεύεται. Σύντομα θα έχετε και περισσότερα νέα. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων και κανονικά θα γίνει η πληρωμή.

Όπως όταν ξεκινήσαμε κινήσαμε τη διαδικασία στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους το 2014 και ήδη αυτή η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και στις αίθουσες δικαστηρίων της Δράμας, δεν θα χαριστώ σε κανέναν».