ΣΤΑΘΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ. – ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ

 

  • Αποκαρδιωτική εικόνα στο Πανδραμινό συλλαλητήριο που διοργανώθηκε από την «Κοινωνική Συμμαχία»

 

Χωρίς να υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης 20 Μαΐου 2018 η απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας, στο πλαίσιο πανελλαδικής απεργίας που προκηρύχθηκε από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Οι συγκεντρωμένοι ήταν περίπου 50 άτομα, ενώ μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε, χωρίς να πραγματοποιηθεί πορεία.

Για την έλλειψη συμμετοχής ακούστηκε για ακόμη μια φορά η δικαιολογία ότι ο «κόσμος κουράστηκε», χωρίς όμως να υπάρξει ευρεία αυτοκριτική από πλευράς των παρόντων συνδικαλιστών. Υπήρξαν αναφορές στην ιστορικότητα του συνδικαλισμού και του εργατικού κινήματος στην επίτευξη των εργασιακών κεκτημένων, όμως για ακόμη μια φορά φαίνεται ότι το γύρισμα της πλάτης σε κινητοποιήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα σε τοπικό (και όχι μόνο) επίπεδο αφήνει ανεπηρέαστη τη ρητορική όσων πρέπει κατ’ εξοχήν να προβληματιστούν. Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, ο κόσμος στη συγκέντρωση θα ήταν εκατοντάδες άτομα, απλά και μόνο αν συμμετείχαν τα μέλη των Διοικήσεων των σωματείων που συμμετείχαν στην απεργιακή συγκέντρωση.

 

Δυναμική πορεία σε κεντρικούς δρόμους από το Π.Α.ΜΕ.

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και από το Π.Α.ΜΕ. στην κεντρική πλατεία της Δράμας, με τη συμμετοχή περίπου 60-70 ατόμων. Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους συμμετέχοντες να φωνάζουν συνθήματα. Μάλιστα, η πορεία πέρασε και από την οδό Ιώνος Δραγούμη, λίγα μέτρα μακριά από το Εργατικό Κέντρο Δράμας.

 

Αποκαρδιωτική εικόνα στο Πανδραμινό συλλαλητήριο

Για το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Τετάρτη 30 Μαΐου, στο πλαίσιο της «Κοινωνικής Συμμαχίας» που έχει δημιουργηθεί σε πανελλαδικό επίπεδο, με τη συμμετοχή των εργατικών ενώσεων και άλλων φορέων, υπήρχε κάλεσμα για Πανδραμινό συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Η εικόνα όμως ήταν πραγματικά αποκαρδιωτική, με ελάχιστη συμμετοχή κόσμου, πέρα από τους εκπροσώπους των διοργανωτών φορέων. Χαρακτηριστικό είναι ότι η μικροφωνική εγκατάσταση που είχε στηθεί χρησιμοποιήθηκε μόνο για την αναπαραγωγή τραγουδιών και απεργιακών μηνυμάτων με αναφορά στο πλαίσιο διεκδικήσεων, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε καμία ομιλία.