ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΑΜΙΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

 

Την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων, θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα η 17η Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.). Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός – Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τ.Δ. Δράμας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός – Περιφερειακό Τμήμα Δράμας, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας Δήμου Δράμας, το Τμήμα Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Δράμας, η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Δράμας και το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Η ΔΡΑΣΗ».

Η αφετηρία της λαμπαδηδρομίας θα είναι το Άγαλμα της Νίκης στην περιοχή Ανάπλασης στις 19.00 και ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή άφιξης της φλόγας, συνοδεία πολιτιστικού προγράμματος.

Το πρωί της ίδιας μέρας θα πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου, στο χώρο του τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας.

Ευρύ κάλεσμα συμμετοχής όλων των Δραμινών τόσο στη λαμπαδηδρομία όσο και στην εθελοντική αιμοδοσία απεύθυναν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων που συμμετέχουν στη δράση, μέσω συνέντευξης τύπου, την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019, στο Δημαρχείο Δράμας. Συγκεκριμένα μίλησαν ο εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γιώργος Δεμερτζής, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αναστασία Τόλιου, ο Διευθυντής της Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου κ. Σπύρος Τουρτούρης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Δράμας κ. Μηνάς Σκάρλιος, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Δράμας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κ. Νίνα Παπαδοπούλου και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Δράμας «Η ΔΡΑΣΗ» κ. Γαβριήλ Καμπουρίδης. Στις τοποθετήσεις του όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέντευξη τύπου στάθηκαν στη σημασία της αιμοδοσίας κάλεσαν όλους τους Δραμινούς να συμμετέχουν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί. Παράλληλα, απεύθυναν κάλεσμα για συμμετοχή όλων, και κυρίως των μικρών παιδιών, στη λαμπαδηδρομία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος κ. Τόλιου, «μπλουζάκι της εκδήλωσης είναι φιλοτεχνημένο από μαθήτρια του προγράμματος της Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Δράμας», καθώς «κάθε χρονιά τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοτεχνούν ζωγραφιές σε δράση για την εθελοντική αιμοδοσία. Από αυτές επιλέγεται μία, η οποία στολίζει τα μπλουζάκια της λαμπαδηδρομίας». «Φέτος φοράμε το δέντρο της ζωής και φωνάζουμε “εγώ συμμετέχω, εσύ;”», πρόσθεσε η κ. Τόλιου.