ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Κ. ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ Γ. ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ, ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

 

 

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2019, στο αμφιθέατρο του νέου Δημαρχείου στο Κ. Νευροκόπι, η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημάρχου κ. Γιάννη Κυριακίδη, των Δημοτικών Συμβούλων, των Προέδρων και των Συμβούλων των Κοινοτήτων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Δράμας κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δράμας κ. Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Αντιπεριφερειάρχης Δράμας πλέον κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος πλέον του Περιφερειακού Συμβουλίου Α.Μ.Θ. κ. Χρήστος Παπαθεοδώρου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ και Γιώργος Ζιμπίδης.

Η ορκωμοσία τελέστηκε από τον Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεο, ο οποίος ευχήθηκε στους ορκισθέντες «ο Θεός να σας δίνει δύναμη», έτσι ώστε «να μπορέσετε να ανταποκριθείτε εις τας υποχρεώσεις τις οποίες αναλαμβάνετε και είναι λίγο δύσκολες, το ξέρετε καλύτερα από μένα. Αλλά, όμως, οπότε καταφεύγουμε στο Θεό και ζητάμε τη δύναμη και την ενίσχυσή Του, την λαμβάνουμε κι έτσι μπορούμε να πορευόμεθα όπως ακριβώς έχετε οραματιστεί να διάγετε την υπηρεσία σας και την διοίκησή σας σε αυτό τον ιστορικό τούτο χώρο και τόπο».

Ο πρώην Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Κατ’ αρχήν θα ήθελα να δοξάσω το θεό, γιατί μου έδωσε τη δύναμη και την ευκαιρία να παραδώσω τη Δημοτική Αρχή στο καθόλα άξιο συμπολίτη μας Ιωάννη Κυριακίδη, διότι όπως γνωρίζετε όλοι και δεν το έκυψα –κι έτσι πρέπει να κάνει ο δημόσιος άντρας- είμαι σε άσχημη κατάσταση από πλευράς υγείας. Πέρα από αυτό, όμως, τα καθήκοντά μου νομίζω ότι τα έκανα στο βαθμό που επιβάλλετο από τη συνείδησή μου και από το αίσθημα ευθύνης που κουβαλάω από μικρό παιδί. Νομίζω ότι ο τόπος αυτός είναι δύσκολος και αξίζει προσοχής και έτυχε της προσοχής και από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Είμαι ευχαριστημένος, να το πω αυτό. Μας χρηματοδότησε κατά όπως ζητήσαμε, σχεδόν και κάτι παραπάνω…».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δήμος Κ. Νευροκοπίου Νέα Εποχή» κ. Γιώργος Θεοδωρίδης, σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Είναι ημέρα συγχαρητηρίων. Είναι ημέρα ευχαριστιών. Είναι ημέρα ευχών. Αλλά και είναι ημέρα προσδοκιών. Επιτρέψτε μου να ξεκινήσω από τα συγχαρητήρια. Συγχαίρω τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο του Δήμου Κ. Νευροκοπίου και τη νέα Δημοτική Αρχή, συγχαίρω όλους τους εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων “Μαζί για το Δήμο Κ. Νευροκοπίου” και “Δήμος Νευροκοπίου νέα εποχή”. Συγχαίρω τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων για την εκλογή τους. Κι εύχομαι σε όλους μας καλή δύναμη, καλή αρχή, καλή επιτυχία, καλή επιτυχία στην ύψιστη αποστολή».

Στο χαιρετισμό του ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί για το Δήμο Κ. Νευροκοπίου» κ. Λευτέρης Ταμπουρίδης επεσήμανε: «Στις εκλογές που πέρασαν, του Μαΐου και του Ιουνίου, νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι. Ηττημένοι θα είμαστε όλοι αν στο τέλος της καινούργιας δημοτικής περιόδου δεν καταφέρουμε πολλά πράγματα. Τότε θα είμαστε όλοι ηττημένοι. Και για αυτό εμείς θα είμαστε συναινετικοί, θα είμαστε αρωγοί σε πολλά θέματα, με ομοφωνία μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί εδώ ζούμε εμείς, τα παιδιά μας και οι παππούδες μας. Με τη βοήθεια του Θεού πιστεύω θα τα καταφέρουμε».

Τέλος, ο νέος Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου, επικεφαλής της παράταξης «Κίνηση Νέων», κ. Γιάννης Κυριακίδης σημείωσε: «Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ και θέλω να σας εκφράσω τη μεγάλη μου χαρά για αυτά που άκουσα από τους επικεφαλής των άλλων δύο δημοτικών παρατάξεων και είναι ακριβώς ίδια με αυτά που νιώθω εγώ. Αυτός είναι ο σκοπός της τοπικής αυτοδιοίκησης. Αυτός είναι ο σκοπός της νέας Δημοτικής Αρχής, αλλά και θα έπρεπε να είναι και της κάθε Δημοτικής Αρχής. Να είμαστε μια ομάδα και να πανηγυρίζουμε όχι στην αρχή της τετραετίας, αλλά στο τέλος. Αυτό επιτάσσει η σύγχρονη λογική της δημόσιας διοίκησης. Για αυτό μας επέλεξαν οι δημότες και μας έδωσαν αυτές τις θέσεις. Για να πετύχουμε κάποιους σκοπούς». «Από την πλευρά μου θέλω να σας ευχαριστήσω όλους και θέλω να σας υποσχεθώ, τα πανηγύρια η “Κίνηση Νέων”, αλλά και όλη η Δημοτική αρχή, θα τα κάνει στο τέλος της τετραετίας όταν θα πετύχει. Όχι τώρα. Τώρα ξεκινάμε με το κεφάλι χαμηλά και σε 4 χρόνια θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε λόγο για να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί», πρόσθεσε ο κ. Κυριακίδης.