ΠΡΩΤΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΥΘΡΟΜΟΡΦΟΥ ΚΡΑΤΗΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΦΕΡΕΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΤΟΥ ΟΨΕΙΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 στο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου, η πρώτη γευσιγνωσία της εβδομάδας της ΔραμΟΙΝΟγνωσίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, του Διευθυντή του Αρχαιολογικού Μουσείου κ. Ευστράτιου Παπαδόπουλου, της Αρχαιολόγου κ. Βασιλικής Πουλιούδη, του εκπροσώπου του Δημάρχου Δράμας κ. Αλέξη Παναγιωτίδη καθώς και πλήθους κόσμου.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, ο αριστούχος οινολόγος και ιδρυτής του winewalker.gr κ. Φραγκίσκος Παπαγεωργίου στην ομιλία του ανέλυσε τη στενή σχέση του οίνου της Δράμας με την Ιστορία.

Πλήθος παρευρισκομένων είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τις γεύσεις & τα αρώματα των κρασιών και να γνωρίζουν τις ξεχωριστές ετικέτες των οινοποιείων του Νομού μας.

Η καλλιέργεια της αμπέλου και κατ’ επέκταση η Διονυσιακή λατρεία επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά με την πρώτη έκθεση ενός ερυθρόμορφου κρατήρα ο οποίος φέρει στις δυο του όψεις Διονυσιακή παράσταση. Ο ερυθρόμορφος κρατήρας είναι πρόσφατο εύρημα της Εφορίας Αρχαιοτήτων Δράμας και βρέθηκε σχεδόν ανέγγιχτος μέσα στα κτερίσματα ενός ταφικού συνόλου στην περιοχή της Προσοτσάνης.

Η κ. Πουλιούδη στην εισήγησή της αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες που σχετίζονται με την ανεύρεση του κρατήρα, την χρονολόγησή του και την ανάλυση των παραστάσεων που φέρει το αριστουργηματικό αυτό εύρημα.