ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Α. ΧΑΡΙΤΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ

 

  • Σημαντική ενίσχυση των Δραμινών κτηνοτρόφων, καθώς θα δημιουργηθούν ομβροδεξαμένες, ομβροπλατείες και ποτίστρες
  • Συνολικά 27 έργα της Π.Α.Μ.Θ. ύψους 25,3 εκ. ευρώ εντάχθηκαν στο ΠΔΕ

 

 

Στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων εντάχθηκαν συνολικά 27 έργα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης συνολικού ύψους 25.300.000 ευρώ, μετά από υπογραφή του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση και απόφαση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ..

Ανάμεσα στα έργα συμπεριλαμβάνεται και το «Υποδομές υποστήριξης της Κτηνοτροφίας του Ν. Δράμας (Ομβροδεξαμενές, ομβροπλατείες, ποτίστρες)» συνολικού ύψους 1.310.000 ευρώ.

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη όσον αφορά τους Δραμινούς κτηνοτρόφους, καθώς ενισχύεται το έργο τους και διευκολύνεται σημαντικά η καθημερινότητά τους.

Άλλωστε, για το θέμα αυτό υπήρχε σχετική συνεννόηση μεταξύ εκπροσώπων των κτηνοτρόφων του Ν. Δράμας και του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη. Μάλιστα, οι θέσεις για την κατασκευή των υποδομών στήριξης (ομβροδεξαμένες, ομβροπλατείες και ποτίστρες) προέρχονται μέσω σχετικής υπόδειξης από τους ίδιους τους κτηνοτρόφους, ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες ανάγκες.

Για την θετική κατάληξη της ένταξης του έργου σημαντική ήταν η συνεισφορά και υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Δράμας, όπως η κ. Νίκη Κεφαλίδου, ενώ φυσικά απαραίτητη ήταν η πολιτική βούληση και από πλευράς Περιφερειάρχη κ. Χρήστου Μέτιου.