Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλο

 

Την Παρασκευή 6 Μαΐου, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ επισκέφθηκε την Αθήνα, όπου είχε συναντήσεις υπηρεσιακούς παράγοντες των Υπουργείων Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την επίλυση ζητημάτων του Νομού Δράμας που άπτονται της αρμοδιότητάς του, όπως για τις εξελίξεις στο Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρό και για το ζήτημα της παραγωγής της πατάτας.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, ο κ. Παπαεμμανουήλ συνάντησε, στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στον οποίο μετέφερε τις ευχαριστίες των Δραμινών για την παρουσία του στην Εξόδιο Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Δράμας κυρού Παύλου.

Με τον Μακαριώτατο είχε μία εγκάρδια και ουσιαστική συζήτηση και του εξέφρασε την επιθυμία και βούληση της Αντιπεριφέρειας Δράμας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί το όραμα του αειμνήστου Δεσπότη μας σε σχέση με το σύγχρονο Εκκλησιαστικό Μουσείο, τη Λαυρεντιανή Μονή, την Εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου Πετρούσας και άλλα μικρότερα έργα και ζητήματα που έχουν προγραμματιστεί και δρομολογηθεί σε άριστη συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δράμας και τη διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Στη συνέχεια, ο Αντιπεριφερειάρχης είχε συνάντηση ουσίας με τον τ. Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο προσωπικό του γραφείο, με τον οποίο συζήτησε τις υποθέσεις που αφορούν στην Αντιπεριφέρεια Δράμας και όλα τα τρέχοντα ζητήματα της ελληνικής και παγκόσμιας επικαιρότητας. Ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε από τον κ. Παπαεμμανουήλ να μεταφέρει στο φιλόχριστο Δραμινό λαό τα συλλυπητήριά του για την εκδημία του μακαριστού Ποιμενάρχη μας κυρού Παύλου. Ο κύριος Πρόεδρος είναι πολύτιμος φίλος και σύμμαχος της ακριτικής και μαρτυρικής Δράμας και της Περιφέρειάς μας, και είναι τιμή η βοήθειά του στην όλη προσπάθεια για την αναβάθμιση του τόπου μας.