ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΕΦ’ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

 

  • Για την κατάσταση στο Νομό και τις ερωτήσεις των Βουλευτών της αντιπολίτευσης: «Οι ερωτήσεις να έχουν μια επαφή με την πραγματικότητα»
  • Για τη συμμετοχή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά της περιόδου Γ. Παπαντωνίου: «Αυτοί που έχουν ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι έχουν εμπλακεί σε μαύρο χρήμα ή σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, προφανώς και θα δικαστούν»
  • Για τις επιθέσεις που δέχτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις δηλώσεις του για το Άγιο Φως: «Η διαφωνία, η συζήτηση και ο πολιτικός διάλογος γίνονται με όρους. Ούτε κανιβαλισμός ούτε ανθρωποφαγία»

 

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νομού Δράμας κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, την Παρασκευή 21 Απριλίου 2017, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό». Ο κ. Καραγιαννίδης, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους συνεργάτες του κ. Μάρθα Μαλέζογλου και κ. Παύλο Μιχαηλάκη, αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, ενώ μετά την αρχική του τοποθέτηση απάντησε σε πλήθος ερωτήσεων δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραγιαννίδης αρχικά, λόγω της ημέρας, μίλησε για την επέτειο του πραξικοπήματος την 21η Απριλίου 1967, ενώ στην τοποθέτησή του στάθηκε σε τρεις βασικούς άξονες: Στην κατάσταση που επικρατεί στο Νομό σε συνδυασμό με ερωτήσεις που κατατίθενται από τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης κ. Δημήτρη Κυριαζίδη και κ. Χαρά Κεφαλίδου, στη συμμετοχή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τα εξοπλιστικά της περιόδου με Υπουργό Εθνικής Άμυνας τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου, καθώς και σε προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε για την απαγόρευση μετακίνησης φιλάθλων της Δόξας στην Καλαμαριά και για δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για το Άγιο Φως.

Οι κυριότερες ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Καραγιαννίδης αφορούσαν τη σύνδεση της Δράμας με την Εγνατία, το Νοσοκομείο Δράμας και την πιλοτική εφαρμογή νέου συστήματος πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το νέο σχολείο στο Κ. Νευροκόπι, τις Φυλακές Νικηφόρου, το Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στη Βιομηχανική Περιοχή, το ενδεχόμενο αξιοποίησης των λιγνιτών, τον αγωγό ΤΑΡ και το νέο Αστυνομικό Μέγαρο Δράμας (οι απαντήσεις του κ. Καραγιαννίδη δημοσιεύονται στις επόμενες σελίδες της εφημερίδας «Εργασία… συν»).

Ο κ. Καραγιαννίδης χαρακτήρισε ως «σημαδιακή μέρα» την 21η Απριλίου και πρόσθεσε ότι 50 χρόνια από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967 «πολλές παρενέργειες και πολλές επιπτώσεις εκείνης της επταετίας δεν έχουν εξαφανιστεί. Υπάρχουν και στη σημερινή πολιτική ζωή. Και το ζούμε και μέσα στη Βουλή από το συγκεκριμένο κόμμα, το ναζιστικό, που εκπροσωπεί αυτές τις ιδέες. Εμείς μένουμε στη στήριξη της Δημοκρατίας και λέμε στον κόσμο ότι η θύμηση, η ανάλυση και η επεξήγηση πραγμάτων που συνέβησαν εκείνα τα χρόνια βοηθάει στο να μην ξεχνούμε το ποιοι είναι οι εχθροί της Δημοκρατίας, πόσο κακό είναι αυτό το πράγμα και πόσο πρέπει να αγωνιζόμαστε εμείς για να τιμήσουμε τους ανθρώπους που φυλακίστηκαν, αλλά και έχασαν τη ζωή τους μέσα σε αυτά τα επτά χρόνια και να πούμε ποτέ ξανά».

 

«Προσπαθούν για αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά να πατάνε στην πραγματικότητα»

 

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιαννίδης στάθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στο Νομό, σημειώνοντας ότι υπάρχει «προσπάθεια δημιουργίας από τους Βουλευτές της αντιπολίτευσης, τον κ. Κυριαζίδη και την κ. Κεφαλίδου, να περιγράψουν μια εικόνα σχεδόν καταστροφής για το Νομό. Κυρίως βέβαια αυτό που εμένα προσωπικά με ενοχλεί είναι ότι οι υπαίτιοι των πραγμάτων που έχουν συμβεί στο Νομό Δράμας είναι η Ν.Δ. και το Πα.Σο.Κ. και μάλλον οι τελευταίοι που θα έπρεπε να ομιλούν για αυτή την καταστροφή θα ήταν οι πολιτικοί που είναι σε αυτά τα δύο κόμματα».

Ένα παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν το Νοσοκομείο της Δράμας, σημειώνοντας: «Γίνονται επανειλημμένα ερωτήσεις από τον κ. Κυριαζίδη και από την κ. Κεφαλίδου για το Νοσοκομείο της Δράμας και περιγράφεται με μελανά χρώματα η κατάσταση του Νοσοκομείου. Δύο τρία στοιχεία για να έχουμε σύγκριση με το τι συνέβαινε και το τι συμβαίνει σήμερα. Στο Νοσοκομείο έχουν έρθει έξι επικουρικοί και οχτώ ειδικοί στην περίοδο Ιανουαρίου 2015 μέχρι σήμερα. Εάν η κατάσταση είναι σήμερα τραγική για το Νοσοκομείο, ποια ήταν η κατάσταση όταν έλειπαν αυτοί οι 14 γιατροί; Αντίστοιχα έχει έρθει και νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό. Ήρθε νευρολόγος στο Νοσοκομείο της Δράμας που δεν είχαμε ποτέ. Την ίδια στιγμή το Νοσοκομείο της Δράμας έχει εξοφλήσει όλους τους προμηθευτές και δη τη Δραμινή οικονομία, κάτι που στο παρελθόν έφτανε μέχρι και δύο χρόνια να εξοφληθούν οι άνθρωποι που προμήθευαν υλικά στο Νοσοκομείο. Στο δε φαρμακείο, στο οποίο έχουν γίνει προσλήψεις δύο φαρμακοποιών και τριών βοηθών φαρμακοποιών, που επί 12 χρόνια δεν είχαμε φαρμακείο στο Νοσοκομείο λόγω της έλλειψης φαρμακοποιού και λύθηκε κι αυτό το πρόβλημα επιτέλους. Στα φάρμακα δεν οφείλει ούτε ένα ευρώ το Νοσοκομείο. Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει τα δύο τελευταία χρόνια. Οι οφειλές, δηλαδή, του Νοσοκομείου προς τρίτους έχουν σχεδόν μηδενιστεί».

«Ποια λοιπόν είναι η τραγική κατάσταση του Νοσοκομείου σήμερα; Και γιατί γίνονται ερωτήσεις αυτού του τύπου για να προκαλέσουν;» αναρωτήθηκε ο κ. Καραγιαννίδης και συνέχισε λέγοντας: «Όταν ξέρουν οι Βουλευτές της Ν.Δ. και του Πα.Σο.Κ. ότι στα δικά τους χρόνια το Νοσοκομείο έφτασε στα όρια της κατάρρευσης. Έφτασε στα όρια του να λέει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να φέρνουν ιατρικά εφόδια οι ασθενείς από το σπίτι τους ή από το φαρμακείο. Να τα αγοράζουν, δηλαδή, οι ίδιοι μόνοι τους. Άρα έχουμε μια πολύ διαφορετική εικόνα και προσπαθούν, καταλαβαίνω, για αντιπολιτευτικούς λόγους, αλλά να πατάνε στην πραγματικότητα. Αυτό το πράγμα με το Νοσοκομείο νομίζω ότι έχει γίνει παραγίνει. Και έχει παραγίνει και για έναν άλλο λόγο. Αν μπορεί να πει κάτι θετικό για αυτή την Κυβέρνηση ο κόσμος είναι ότι έδωσε πολύ μεγάλο βάρος στην υγεία. Και με την κατάργηση του πεντάευρου και με την προσπάθεια της γενναίας χρηματοδότησης πέρα από τα όρια που είχαν προϋπολογιστεί για το 2015 και το 2016 και με το νομοθετικό πλαίσιο που θα έρθει στις επόμενες ημέρες στη Βουλή και αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη. Και νομίζω ότι είναι μια τομή μεγέθους Εθνικού Συστήματος Υγείας που είχε γίνει από τον αείμνηστο Γεννηματά. Είναι τέτοιου τύπου νομοθετική τομή η πρωτοβάθμια περίθαλψη. Και μάλιστα είμαστε σε συνεργασία και με την Αντιπεριφέρεια και με το Δήμο να βρούμε χώρους όπου θα στεγαστούν τα τέσσερα ιατρεία γειτονιάς. Είναι τέσσερα ιατρεία που θα εξυπηρετούν πρωτοβάθμια τους κατοίκους, περίπου 10.000 το κάθε ένα από αυτά και θα αποσυμπιέζουν την πίεση που έχει το Νοσοκομείο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει πρωτοβάθμια περίθαλψη. Άρα μπορούμε να κατανοήσουμε ότι αυτή η Κυβέρνηση σε αυτό τον τομέα δίνει πάρα πολύ μεγάλο βάρος».

Ακόμη ο Δραμινός Βουλευτής αναφέρθηκε στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής Τοπίου του ΤΕΙ Δράμας: «Υπήρξε κριτική προς εμένα από τον κ. Κυριαζίδη γιατί δεν συνυπέγραψα μια ερώτηση τον Ιανουάριο που ρωτούσε και έλεγε ότι είναι αδιανόητο να κλείσει το ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Εδώ έχουμε την αποκορύφωση της υποκρισίας. Ο κ. Κυριαζίδης ψήφισε το νομοσχέδιο “Αθηνά” του κ. Αρβανιτόπουλου, το οποίο συγχώνεψε το ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου με το ΤΕΙ Δομικών Έργων στις Σέρρες και ουσιαστικά θα το εξαφάνιζε. Τα τελευταία δύο χρόνια το συγκεκριμένο ΤΕΙ δεν δέχτηκε φοιτητές γιατί πήγαινε προς συγχώνευση με το ΤΕΙ Δομικών Έργων στις Σέρρες. Αυτό, λοιπόν, έρχεται τώρα και το αντιστρέφει εντελώς και καταθέτει ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, βάζοντας του το ερώτημα ότι δεν μπορεί να κλείσει και τα θα κάνει ο Υπουργός. Τη στιγμή που ο ίδιος έχει ψηφίσει να κλείσει. Μιλάμε για την αποκορύφωση της υποκρισίας. Σε ένα μήνα μετά την ερώτηση έρχεται η απάντηση από το Υπουργείο, που έχει γίνει με συντονισμένες προσπάθειες της Οργάνωσης Δράμας, και το ΤΕΙ Αρχιτεκτονικής Τοπίου είναι η πρώτη φορά, μετά από δύο χρόνια, που το Σεπτέμβριο θα δεχτεί φοιτητές. Σχολές που ήθελαν να κλείσουν οι προηγούμενοι, εμείς τις κρατάμε ζωντανές. Όχι για μικροπολιτικούς λόγους, γιατί, όντως, όπως σωστά περιγράφεται στο υπόλοιπο της ερωτήσεώς του, το συγκεκριμένο ΤΕΙ έχει μοναδικό γνωστικό πεδίο και δεν μπορεί να καταργηθεί».

Τέλος, ένα ακόμη παράδειγμα που χρησιμοποίησε ο κ. Καραγιαννίδης αφορούσε το έντομο λυμάντρια: «Είναι μια ερώτηση που αν την διαβάσετε θα νομίσετε ότι έχουν έρθει οι επτά πληγές του Φαραώ στο Νομό Δράμας. Με την έννοια ότι θα καταστραφεί σχεδόν όλη η αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή του Νομού. Μόνο που το συγκεκριμένο έντομο δεν επιτίθεται σε αγροτικές καλλιέργειες, αλλά σε δασικές. Και μετά από ενημέρωση που είχα από τους υπεύθυνους του Δασαρχείου είναι ότι το συγκεκριμένο έντομο έχει μια διάρκεια ζωής πολύ λίγων ημερών. Επιφέρει καταστροφή σε ένα συγκεκριμένο δέντρο στο δρυ και στα πουρνάρια, το οποίο όμως μετά από 20 ημέρες αναγεννάται. Εάν προτείνει ο κ. Κυριαζίδης να ψεκάσουμε όλα τα βουνά μας στο Νομό μπορεί να το πει. Αλλά δεν χρειάζεται να προκαλούμε τέτοιου είδους εντυπώσεις, όπου μέσα στις ερωτήσεις που υποβάλλει είναι αν είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο. Λίγη γνώση ή λίγη προσπάθεια να ενημερωθεί για το θέμα θα του έλεγε ότι δεν χρειάζεται να κατατεθεί μια ερώτηση που μπορεί να πανικοβάλει τον κόσμο. Να αρχίσουμε μέσα στην πόλη μας τι είναι αυτό το έντομο και πόσο κινδυνεύουμε». «Καλώς να γίνεται κοινοβουλευτικός έλεγχος και πρέπει να γίνεται και τον έκανα κι εγώ όταν ήμουν στην αντιπολίτευση. Και τον έκανα και σε μεγάλο βαθμό. Αλλά οι ερωτήσεις να έχουν μια επαφή με την πραγματικότητα» υπογράμμισε ο Δραμινός Βουλευτής.

 

«Να μην μας κουνάν το χέρι για το ότι συστήνουμε προανακριτικές επιτροπές»

 

Στη συνέχεια ο κ. Καραγιαννίδης αναφέρθηκε στη συμμετοχή του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τον κ. Γιάννο Παπαντωνίου: «Είμαι μέλος της προανακριτικής επιτροπής για τον Παπαντωνίου. Ένα μικρό παράδειγμα θα σας πω μόνο, για να ξέρουμε για τι μιλάμε και γιατί οι άνθρωποι που ήταν τότε στα πράγματα δεν πρέπει να μιλάμε. Το 1996 και 1997 αγοράσαμε τα Leopard, τα γνωστά τεθωρακισμένα, για Χ δισεκατομμύρια ευρώ, που τότε ήταν δραχμές και ήταν τρισεκατομμύρια. Για 10 χρόνια αυτά τα Leopard δεν είχανε βλήματα. 10 χρόνια είχαμε 170 Leopard τα οποία βγάζαμε στις παρελάσεις. Για 10 χρόνια αυτά τα τεθωρακισμένα δεν είχαν βλήματα, τα είχαμε μόνο για να βγαίνουμε φωτογραφίες. Δεν πρέπει, λοιπόν, να μιλάνε αυτοί οι άνθρωποι που για 40 χρόνια ήταν σε αυτή την ιστορία που λέγεται διακυβέρνηση της χώρας. 21 δισεκατομμύρια δόθηκαν από το 1996 μέχρι το 2004 για εξοπλιστικά προγράμματα. Ο Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, που ξέρετε ότι δεν είναι ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο αμέσως επόμενος Υπουργός Εθνικής Άμυνας στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. μιλάει για 54 δισεκατομμύρια που ήταν το χρέος που έβαλαν στην πλάτη των Ελλήνων πολιτών σε αυτή την 8ετία με τις αγορές εξοπλιστικών προγραμμάτων. Θα πρέπει να ξέρετε ότι η χώρα βαρύνεται ακόμη και τώρα και θα βαρύνεται και για πολλά χρόνια, όχι μόνο για τις αγορές που έκανε, αλλά και για τη συντήρηση οπλικών συστημάτων που δεν συνεργάζονται μεταξύ τους και σχεδόν το 60-70% αυτών των πραγμάτων είναι άχρηστα. Για αυτό, λοιπόν, θα έπρεπε οι άνθρωποι που είναι και στο Πα.Σο.Κ. και στη Ν.Δ. να βγουν να ζητήσουν τουλάχιστον ένα συγγνώμη. Και να απολογηθούν. Και όχι να μας κουνάν το χέρι για το ότι εμείς συστήνουμε προανακριτικές επιτροπές και ότι προσπαθούμε να δικάσουμε τους πάντες. Αυτοί που έχουν ευθύνη, αν αποδειχθεί ότι έχουν εμπλακεί σε μαύρο χρήμα ή σε διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, προφανώς και θα δικαστούν».

 

«Για ο,τιδήποτε πάθω εγώ ή η οικογένειά μου, οι πρώτοι που θα κληθούν να δώσουν λόγο είναι αυτοί οι οποίοι έχω δώσει τα ονόματά τους στην Αστυνομία»

 

Ο κ. Καραγιαννίδης ολοκλήρωσε την αρχική του τοποθέτηση αναφερόμενος στο θέμα που δημιουργήθηκε με την απαγόρευση μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων της Δόξας Δράμας στο παιχνίδι με τον Απόλλων Καλαμαριάς, την Κυριακή 9 Απριλίου, αλλά και για τις προσωπικές επιθέσεις που δέχτηκε μετά τις δηλώσεις που έκανε για το Άγιος Φως.

Για τους φιλάθλους της Δόξας και την παρουσία τους στο παιχνίδι με την Καλαμαριά ο κ. Καραγιαννίδης επεσήμανε: «Δημιουργήθηκε ένα θέμα με τη Δόξα Δράμας και την απαγόρευση που είχαμε την Κυριακή ων Βαΐων. Δέχθηκα πολλά παράπονα. Μερικά υπερέβαιναν και τους όρους της ευγένειας, αλλά καταλαβαίνω την ανάγκη των Δραμινών φιλάθλων να παραστούν στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Ο κ. Κυριαζίδης, ως μη όφειλε, για δύο λόγους, έβγαλε μια ανακοίνωση, η οποία για μένα είναι αδιανόητη. Κατ’ αρχήν μίλησε για Χούντες και ότι πρώτη φορά συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Ως πρώην αστυνομικός και μάλιστα συνδικαλιστής και Πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ θα έπρεπε να γνωρίζει ότι τις εισηγήσεις της Διευθύνσεως Θεσσαλονίκης δεν τις πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Υπάρχει, λοιπόν, μια εισήγηση από τη Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και από την αντίστοιχη Επιτροπή Καταπολέμησης Αθλητικής Βίας που είναι αρνητική για τη μετάβαση φιλάθλων, οργανωμένων ξαναλέω, στο γήπεδο της Καλαμαριάς. Κάνει λάθος η Αστυνομική Διεύθυνση; Μπορούμε να το κρίνουμε. Ο Υφυπουργός κάνει λάθος γιατί παίρνει αυτή την απόφαση; Κι αυτό μπορούμε να το κρίνουμε. Κι εγώ θεωρώ ότι μπορεί να υπερέβαλε ο Υφυπουργός. Ποιος θα έπαιρνε την ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό ή κάτι χειρότερο αν συνέβαινε σε Δραμινό φίλαθλο μέσα στο γήπεδο της Καλαμαριάς; Θα την έπαιρνε ο κ. Κυριαζίδης ή κάποιος άλλος; Μπορούμε να τα λύνουμε αυτά τα ζητήματα συζητώντας και πιέζοντας προφανώς για να βρούμε το δίκιο μας; Ήταν άδικο για τη Δόξα; Ήταν άδικο. Από το παιχνίδι που παρακολούθησα πάντως, γιατί το είδα ζωντανά, μάλλον δεν χάσαμε για αυτό το λόγο από την Καλαμαριά. Δηλαδή η ομάδα δεν έπαιξε καλά, να το πω πιο λαϊκά, και δεν έφταιγε η απαγόρευση. Παρόλα αυτά και οι φίλαθλοι με τους οποίους μιλούσα την Κυριακή μπορούν να σας το επιβεβαιώσουν, έγιναν προσπάθειες η μετάβαση των φιλάθλων να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα και με πιο αξιοπρεπείς όρους από ότι ήταν στην αρχή. Και σε ένα βαθμό επιτεύχθηκε. Και αρκετοί φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι».

Όσον αφορά τις δηλώσεις για το Άγιος Φως και τις επιθέσεις που ακολούθησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. σημείωσε: «Το γνωρίζετε ότι ιδίως δηλώσεις στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Μ.Μ.Ε. των Αθηνών δεν βγαίνουν ποτέ ως ειπώθηκαν πραγματικά. Αυτό συνέβη και τώρα. Από τους ελάχιστους δε που βρήκαν ευκαιρία να με βρίσουν, να με απειλήσουν, στα μέσα μαζικής δικτύωσης ή σε κουβέντες κανένας δεν παρακολούθησε τι είπα. Γιατί στα 11 λεπτά συνέντευξης στο συγκεκριμένο κανάλι αναφέρομαι στο Άγιο Φως στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα. Επουδενί δεν προσπάθησα να μεταφέρω τη συζήτηση που γίνεται στην κοινή γνώμη από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στο Άγιο Φως. Βρέθηκαν όμως κάποιοι ελάχιστοι και έγραψαν κάποια πράγματα στα μέσα μαζικής δικτύωσης. Θα πρέπει να ξέρουν αυτοί οι ελάχιστοι, γιατί αυτά κατεβήκαν τώρα και δεν υπάρχουν, ότι έχει γίνει print screen στις απόψεις τους και σε αυτά που έχουν ειπωθεί και ότι τα ονόματά τους έχουν δοθεί στην Αστυνομία. Για ο,τιδήποτε, λοιπόν, πάθω εγώ ή η οικογένειά μου, οι πρώτοι που θα κληθούν να δώσουν λόγο είναι αυτοί οι οποίοι έχω δώσει τα ονόματά τους στην Αστυνομία. Η διαφωνία, η συζήτηση και ο πολιτικός διάλογος γίνονται με όρους. Ούτε κανιβαλισμός ούτε ανθρωποφαγία. Και επουδενί εγώ δεν έθεσα ζήτημα της απαγόρευσης της μετάβασης του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα. Ούτε μίλησα για ο,τιδήποτε άλλο πέραν αυτών που είπα και καλώ όσους μου κάνουν κριτική να ακούσουν τι ακριβώς είπα και μετά να καθίσουμε ήρεμα και πολιτισμένα να το συζητήσουμε. Πολλοί δε εξ αυτών που γράφουν αυτά τα πράγματα περνάνε από την εκκλησία ως τουρίστες, για να δικαιολογήσουν τη χριστιανική τους πίστη. Καλό είναι, λοιπόν, να καθόμαστε και να συζητάμε για το ο καθένας τι πιστεύει και πώς μπορούμε να πάμε μπροστά την κοινωνία. Όχι να την πάμε πίσω».

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΣΠΥΡΟΣ ΛΑΤΣΑΣ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ