Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΧΡ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

 

  • «Τουλάχιστον η Οργάνωση της Δράμας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα κάνει μια προσπάθεια που θα είναι επιτυχής ως προς την έναρξη αυτού του έργου»
  • «Θα μπορούμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον ορίζοντα της έναρξης του έργου»
  • «Σε αυτό το κομμάτι του δρόμου χτίστηκαν πολιτικές καριέρες. Μερικές μάλιστα προσπαθούν να αναστηθούν και τώρα»
  • «Ξαφνικά από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούνται ευθύνες στα δύο τελευταία χρόνια, γιατί, ως εκ του θαύματος, δεν μπορεί να συνενώσει τη Δράμα με την Εγνατία Οδό»

 

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου του Βουλευτή ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ν. Δράμας κ. Χρήστου Καραγιαννίδη για θέματα της επικαιρότητας, την Παρασκευή 21 Απριλίου, στο ξενοδοχείο «Εμπορικό» (λεπτομέρειες για την αρχική τοποθέτηση του Δραμινού Βουλευτή στις διπλανές στήλες), η εφημερίδα «Εργασία… συν» έθεσε το ζήτημα της σύνδεσης της Δράμας με την Εγνατία, αν υπάρχουν εξελίξεις επ’ αυτού και αν θα έρθει τελικά στη Δράμα ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης, όπως είχε κυκλοφορήσει ως φήμη κατά το παρελθόν.

Ο κ. Καραγιαννίδης, απαντώντας στην ερώτηση ανέφερε:

«Δεν έχουμε πει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ερχόταν ο κ. Σπίρτζης και δεν ήρθε. Ο κ. Σπίρτζης θα έρθει σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Θέλω να πω το εξής. Σε αυτό το κομμάτι του δρόμου χτίστηκαν πολιτικές καριέρες. Μερικές μάλιστα προσπαθούν να αναστηθούν και τώρα, ακόμη και σήμερα που συζητάμε. Πάνω, λοιπόν, στην ανάγκη των πολιτών της Δράμας να έχουν μία ασφαλή και γρήγορη σύνδεση με την Εγνατία, πολλοί πολιτικοί πουλήσαν φούμαρα για μεταξωτές κορδέλες. Είναι ένα ζήτημα το οποίο το έχουμε παλέψει πάρα πολύ. Και ως Οργάνωση του Νομού και έχουμε κάνει αρκετές συναντήσεις και με τα αρμόδια Υπουργεία και με την Εγνατία Α.Ε.. Το κομμάτι που εμείς προσδοκούμε και επιδιώκουμε να γίνει είναι το Δράμα – Αμφίπολη και όχι το Δράμα – Καβάλα. Να το πούμε εξ αρχής και να είμαστε ξεκάθαροι σε αυτό. Για λόγους και οικονομικούς και λειτουργικούς και περισσότερο εφικτούς να πραγματοποιηθεί. Οι μελέτες είναι περίπου τελειωμένες. Μένει να ξεκινήσουν οι απαλλοτριώσεις και προφανώς μετά μένει η πολιτική βούληση, αλλά πρέπει να λαμβάνει υπόψη της ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οικονομική κατάσταση στη χώρα και δεν είναι εφικτό να λες πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν. Θεωρώ ότι εμείς τουλάχιστον θα κάνουμε την προσπάθεια. Και θεωρώ επίσης ότι, αφού θα κάνουμε την προσπάθεια, θα έχει ένα αρχικό αποτέλεσμα, το οποίο θα είναι θετικό. Δηλαδή τουλάχιστον εμείς θα μπορέσουμε αυτό το πράγμα να το ξεκινήσουμε. Και προσέξτε. Δεν λέω ότι θα το ολοκληρώσουμε ή θα συνδέσουμε τη Δράμα με την Εγνατία. Αλλά τουλάχιστον η Οργάνωση της Δράμας θα κάνει μια προσπάθεια που θα είναι επιτυχής ως προς την έναρξη αυτού του έργου. Σας το ξαναλέω. Για 30 χρόνια δεν έγινε τίποτα. Ξαφνικά από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζητούνται ευθύνες στα δύο τελευταία χρόνια, γιατί, ως εκ του θαύματος, δεν μπορεί να συνενώσει τη Δράμα με την Εγνατία Οδό. Δεν γίνονται έτσι τα πράγματα. Εμείς, λοιπόν, έχουμε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια και θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε προσπάθεια. Οι συναντήσεις που έχουμε την επόμενη εβδομάδα είναι με τον Αλέκο Φλαμπουράρη, επειδή είναι μηχανικός και καταλαβαίνει πολύ καλύτερα μαζί με τον Σπίρτζη τι είναι ακριβώς αυτό το έργο. Οι συναντήσεις αυτές θα έχουν αυτή την έννοια και λογική, ώστε να ολοκληρώσουμε και θα μπορούμε σε μικρό χρονικό διάστημα να δώσουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τον ορίζοντα της έναρξης του έργου. Προσέχω πολύ καλά αυτό που λέω».

 

Θανάσης Σιουτόπουλος