Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δράμας αποτελούμενη από τους υποψήφιους Βουλευτές Ξανθόπουλο Θεόφιλο και Καραγιαννίδη Χρήστο και τα στελέχη της Ν.Ε. Καρβούνη Δημήτρη, Γραμματέα της Ν.Ε. και Πανίδη Απόστολο, μέλος της Ν.Ε. και υπεύθυνο Παιδείας, επισκέφθηκε την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2023 το 2ο ΕΠΑΛ Δράμας, όπου και συναντήθηκε με τον Σύλλογο των Διδασκόντων.

Σε σχετική ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρονται τα εξής:

Αρχικά ο Απ. Πανίδης ανέπτυξε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επαγγελματική εκπαίδευση κάνοντας αναφορά και στο πλούσιο έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ την τετραετία 2015-2019. Στη συνέχεια ο Δ. Καρβούνης παρουσίασε, ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου, σε αντιδιαστολή τα εκπαιδευτικά προγράμματα των δύο κομμάτων εξουσίας, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της Ν.Δ..

Οι υποψήφιοι Βουλευτές τόνισαν ότι είναι θέμα αιχμής και ταυτοτικό ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ενίσχυση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος και η δημιουργία συνθηκών ίσων ευκαιριών για όλους/ες τους/τις μαθητές/τριες.

Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς, ανάμεσα στα άλλα, θίχτηκε η αρνητική επίδραση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής και στις Σχολές της Δράμας, οι οποίες οδηγούνται μαθηματικά στο κλείσιμο, εξαιτίας της μείωσης των εισακτέων κάθε χρόνο.

Τέλος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν την υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως μοναδικής αντιπρότασης στο σχέδιο της Ν.Δ. Τόνισαν ιδιαίτερα την ανάγκη διατήρησης της έδρας στη Δράμα και της κατά το δυνατόν αύξησης των δυνάμεών του τόσο σε τοπικό όσο και πανελλαδικό επίπεδο.