ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Σε ανακοίνωση του Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη για την αναβολή συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για τον οδικό άξονα Δράμα – Αμφίπολη, λόγω απουσίας του αρμόδιου Υπουργού κ. Χρήστου Σπίρτζη, αναφέρονται τα εξής:

Η αναβληθείσα συζήτηση 24/3/2017 στο κοινοβούλιο, αναφορικά με την πρόοδο περάτωσης μελέτης-κατασκευής των καθέτων οδικών αξόνων Δράμας-Αμφίπολης και Δράμας-Καβάλας, με την αιτιολογία ότι ο αρμόδιος Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σπίρτζης βρισκόταν στο εξωτερικόγια θέματα του Υπουργείου του, επαναπροσδιορίστηκε για σήμερα (21/4).

Δυστυχώς όμως για δεύτερη φορά ο εν λόγω Υπουργός “φυγοδίκησε”, ελπίζοντας ίσως ότι θα αποφύγει τον κοινοβουλευτικό–δημόσιο έλεγχο, αναφορικά με την αναιτιολόγητη καθυστέρηση της προόδου των έργων μελέτης-κατασκευής των προαναφερθέντων οδικών αξόνων, όταν μάλιστα η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, είχε εξασφαλίσει και διασφαλίσει ειδικότερα για τον κάθετο οδικό άξονα Δράμας–Αμφίπολης ποσό μελέτης 2.875.363,93 €, η οποία έπρεπε να παραδοθεί  11/6/2016, χωρίς αυτό να επιτευχθεί και όχι βεβαίως με ευθύνη του αναδόχου, αλλά του Υπουργείου, ως το ίδιο παραδέχεται. Ευλόγως γεννάται το ερώτημα, μήπως το προαναφερθέν ποσό των 2.875.363,93 € “οδηγήθηκε” προς άλλη “οδό”.

Ένεκα της θεωρούμενης ύποπτης πλέον αδράνειας του Υπουργείου ο χρόνος παράδοσης της μελέτης μεταφέρθηκε για 17/2/2017 και μία ημέρα (23/3/2017) πριν της αναβληθήσας συζήτησης στο κοινοβούλιο 24/3/2017, ο χρόνος παράδοσης της μελέτης οδηγήθηκε για 31/12/2017 και βεβαίως ούτε λέξη για το χρόνο κατασκευής.

Μετά τις αρνητικές αυτές εξελίξεις ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Δράμας κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο κοινοβούλιο, κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, γεγονός που υποχρεώνει διαδικαστικά τον Υπουργό να παραστεί σε επόμενη συνεδρίαση, η οποία ορίζεται από το Προεδρείο της Βουλής.

Πέραν δε αυτού ο Βουλευτής είναι υποχρεωμένος να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες για το όλο αυτό ζήτημα ζωής για την Δράμα.