ΔΥΟ ΝΕΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΧΡ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΙΟΥΤΟΠΟΥΛΟΣ

 

Δύο νέους υποψήφιους με το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ενώνουμε τη Δράμα» παρουσίασε μέσω σχετικής συνέντευξης τύπου, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018, ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος. Συγκεκριμένα, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα είναι ο κ. Παύλος Κωφαντίδης και ο κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης.

Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Μαμσάκος ανέφερε: «Πριν από μερικές ημέρες είχα την τιμή και τη χαρά να ανακοινώσω ως υποψηφίους της παράταξης “Ενώνουμε τη Δράμα” δυο νέα παιδιά που για πρώτη φορά θα ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Σήμερα, λοιπόν, παντρεύουμε τη νιότη με την εμπειρία. Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω 2 υποψηφίους για τις επόμενες εκλογές, ανθρώπους με κύρος που διετέλεσαν χρόνια στα κοινά και δώσανε τα καλύτερα δείγματα γραφής.

Αναφέρομαι στην υποψηφιότητα του κ. Κωφαντίδη Παύλου (Μανλή όπως τον ξέρουν οι περισσότεροι), όπου διετέλεσε εμπειροτέχνης οικοδόμος για περισσότερα από 37 χρόνια, ήταν για πάρα πολλά χρόνια Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας του Προαστίου, αναμείχθηκε πολλά χρόνια με το ποδόσφαιρο και έχει πολύ μεγάλη εμπειρία στα ποδοσφαιρικά δρώμενα των ερασιτεχνικών ομάδων και σήμερα είναι συνταξιούχος. Χαίρομαι που στις τάξεις μας έχουμε αυτόν τον έμπειρο άνθρωπο, από κοινού να μπορέσουμε να λύσουμε προβλήματα που ταλανίζουν την πόλη μας και τον Δήμο μας».

Ο κ. Κωφαντίδης, στις δηλώσεις του, υπογράμμισε: «Είναι τιμή και ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανακοίνωση που έκανε ο Δήμαρχος. Τον ευχαριστώ επίσης που εμπιστεύεται τα πάντα σε εμένα και θέλω να πω ότι θα είμαι κοντά του σε ό,τι κι αν χρειαστεί».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Δράμας επεσήμανε: «Είναι πολύ μεγάλη μου χαρά που ανακοινώνω ως υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο στην παράταξη “Ενώνουμε τη Δράμα” για τις επόμενες εκλογές έναν άνθρωπο που χαίρει της εκτίμησης όλης της κοινωνίας της Δράμας. Αναφέρομαι στον κ. Χαραλαμπίδη Ανδρέα, που διετέλεσε Αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, σήμερα είναι απόστρατος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων, είναι γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το 1998, έχει διατελέσει 6 χρόνια Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχος Οικονομικών και μέλος πάρα πολλών επιτροπών και είναι γνωστό το κύρος και η σοβαρότητά του σε όλη την τοπική μας κοινωνία». Απευθυνόμενος στον κ. Χαρλαμαπίδης, ο κ. Μαμσάκος σημείωσε: «Είναι ιδιαιτέρως σημαντική η παρουσία σου, γιατί με τη μεγάλη σου εμπειρία δίνεις τη δυνατότητα δίπλα σε τέτοιους ανθρώπους αυτοδιοικητικούς να μάθουν κοντά σου και νέα παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον τόπο τους και την αυτοδιοίκηση».

Μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε., ο κ. Χαραλαμπίδης ανέφερε: «Στον αγαπητό φίλο Δήμαρχο Χριστόδουλο Μαμσάκο εύχομαι καλή επιτυχία. Και λέω φίλος, γιατί ουσιαστικά μαζί ξεκινήσαμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συνεργαστήκαμε για αρκετά χρόνια, περίπου 15 χρόνια. Συγκυρίες το έφεραν και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση τράβηξε ο καθένας τον δρόμο του, αλλά στον 2ο εκλογικό γύρο η “Νέα Εποχή Νέα Δράμα” στήριξε τον Δήμαρχο εμπράκτως και το έδειξε και ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ με την παρουσία του στο εκλογικό του κέντρο. Θα συνεργαστώ φυσικά μαζί του και είναι και τιμή μου. Στο πνεύμα του νέου νόμου του “Κλεισθένη” απαιτούνται συνεργασίες. Εμείς κάνουμε πράξη λοιπόν αυτό που απαιτεί και η κοινωνία, τη συνεργασία. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό της Δράμας και μακάρι αυτό να γίνει από όλους. Εμείς θα ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό των πολιτών της Δράμας και πιστεύω ότι θα πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα».

Κλείνοντας ο Δήμαρχος τόνισε: «Το κεντρικό μήνυμα των 2 ανακοινώσεων είναι ότι μέσα στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θέλουμε την ενασχόληση με τα κοινά και έμπειρων ανθρώπων, αλλά συγχρόνως και νέων. Και κάνουμε πράξη αυτό που λέει το σύνθημα της παράταξής μας “Ενώνουμε τη Δράμα”. Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για το καλό της πόλης μας και των συμπολιτών μας».

Ο κ. Χαραλαμπίδης, απαντώντας σε ερώτηση της εφημερίδας «Εργασία… συν» για το αν προτίθεται να ανεξαρτητοποιηθεί από την παράταξη «Νέα Εποχή – Νέα Δράμα» μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του από άλλη παράταξη, σημείωσε: «Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα, γιατί η “Νέα Εποχή – Νέα Δράμα” ολοκληρώνει έναν κύκλο θητείας και Δημοτικής Αρχής πετυχημένης». «Ουσιαστικά η παράταξη θα λειτουργεί μέχρι το τέλος της θητείας και από εκεί και πέρα πλέον δεν θα συνεχίσει να υπάρχει. Με αυτή την έννοια, λοιπόν, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα» ανέφερε ο κ. Χαραλαμπίδης και πρόσθεσε: «Θα έχουμε τις δικές μας απόψεις και τοποθετήσεις μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και από τη νέα εκλογική αναμέτρηση θα είμαι μαζί με το Δήμαρχο Δράμας».