ΧΑΡΗ ΣΕ ΔΩΡΕΑ ΔΡΑΜΙΝΟΥ ΔΩΡΗΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΤΟΥ

 

Το Κέντρο Υγείας Δράμας (πρώην ΠΕΔΥ) εξοπλίζεται με Υπερηχοτομογράφο Νέας Γενιάς (AFFINITI 30, του οίκου PHILIPS) από Δραμινό δωρητή ο οποίος επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Μία νέα εξελιγμένη υπερηχοτομογραφική πρωτοποριακή πλατφόρμα, με επαναστατική αρχιτεκτονική, κατάλληλη κορυφαίας διαγνωστικής ποιότητας δισδιάστατες απεικονίσεις υψηλής ακριβείας.

Συνοδεύεται από τέσσερις κεφαλές με κύριες εφαρμογές:

 1. υπέρηχο άνω κάτω κοιλίας ενηλίκων και παίδων
 2. υπέρηχο μαιευτικής – γυναικολογίας, ουρολογίας
 3. επεμβατικές εφαρμογές
 4. ενδοκοιλοτικές εφαρμογές συμπεριλαμβανομένου προστάτη, θυρεοειδή
 5. επιφανειακά όργανα
 6. αγγεία
 7. γενικές απεικονίσεις
 8. διαθωρακική καρδιολογία ενηλίκων και παίδων, απεικόνιση στεφανιαίων αγγείων
 9. διακρανιακό DOPPLER
 10. κοιλιακές εφαρμογές

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «έτσι, βελτιώνονται και αναβαθμίζονται οι ΔΩΡΕΑΝ παροχές Πρωτοβάθμιων Υπηρεσιών Υγείας του δημοσίου τομέα προς τους συμπολίτες μας, με νέες τεχνολογίες, για πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση καθώς και παρακολούθηση των νοσημάτων. Ευχαριστούμε θερμά τον δωρητή για την αξιέπαινη πράξη του που αποτελεί αξιοσημείωτη στιγμή για την Υπηρεσία μας και προσβλέπουμε στη συνέχισή της και από άλλους.

 

Οι παροχές υγείας του Κέντρου Υγείας Δράμας

Οι Ιατροί που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Δράμας είναι: Οδοντίατρος, Ρευματολόγος, Καρδιολόγος, Παιδίατρος, Γυναικολόγος, Ορθοπεδικός, Βιοπαθολόγος, Ακτινοδιαγνώστης, Παθολόγος, Γενικός Ιατρός

Στο Γυναικολογικό Τμήμα πραγματοποιούνται:

 1. Ετήσιος γυναικολογικός έλεγχος
 2. Κυτταρολογική εξέταση (ΤΕΣΤ Παπανικολάου)
 3. Έλεγχος για HPV
 4. Υπέρηχος
 5. Προγραμματισμός εγκυμοσύνης
 6. Διαχείριση ουρογεννητικού συνδρόμου στην εμμηνόπαυση
 7. Βιοψία ενδομητρίου χωρίς αναισθησία
 8. Συμβουλευτική και προετοιμασία φακέλου για τα κέντρα εξωσωματικής
 9. Συμβουλευτική και χορήγηση αντισύλληψης σε όλο το φάσμα (φυσική, ορμονική, μηχανική)

Στο Τμήμα Οικογενειακού Προγραμματισμού – Σταθμός Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβων πραγματοποιούνται μαθήματα ψυχοπροφυλακτικής (ή όπως ονομάζονταν παλαιότερα Μαθήματα Ανώδυνου Τοκετού). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει προετοιμασία της μέλλουσας μητέρας για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, την λοχεία, τον μητρικό θηλασμό και την περιποίηση του νεογνού.

Επίσης, γίνονται κατ’ οίκον επισκέψεις με σκοπό την παρακολούθηση και στήριξη των λεχωϊδών και παράλληλα ενημέρωση αυτών σε θέματα που τους απασχολούν σχετικά με τον θηλασμό και την περιποίηση του νεογνού.

Στο Μικροβιολογικό Τμήμα πραγματοποιείται πλήρης βιοχημικός και αιματολογικός έλεγχος. Επίσης γίνονται εξετάσεις γλυκοζυλιωμένης, χρόνου προθρομβίνης, mayer κοπράνων, γενική ούρων.

Στο Καρδιολογικό Τμήμα πραγματοποιείται πλήρης καρδιολογικός έλεγχος. Γίνεται υπέρηχος καρδιάς, τεστ κοπώσεως, Holter ρυθμού, ηλεκτροκαρδιογράφημα.

Στο Ακτινολογικό Τμήμα γίνονται ακτινογραφίες και τα εξής υπερηχογραφήματα: Άνω & κάτω κοιλίας, μαστών, γυναικολογικού – μαιευτικού – ουρολογικό, αγγείων, μυοσκελετικών, θυρεοειδή, γενικές απεικονίσεις, διακρανιακό Doppler.

Στο Τμήμα Φυσικοθεραπευτηρίου, με κινήσεις και άλλα φυσικοθεραπευτικά μέσα και τεχνικές (ασκήσεις ισορροπίας, κινητοποίηση αρθρώσεων, υπέρηχοι, Τ.E.N.S., κλπ. αποκαθίστανται δυσλειτουργίας που προέρχονται από τραυματισμούς και παθήσεις του μυοσκελετικού, νευρολογικού, καρδιοαναπνευστικού συστήματος και δέρματος.

Τέλος, στο πλαίσιο της Αγωγής Υγείας γίνονται επισκέψεις σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό ή σχολείων στο Κέντρο Υγείας, όπου γίνεται ενημέρωση των μαθητών για τα εξής θέματα:

 1. Προληπτική Οδοντιατρική
 2. Ατομική Υγιεινή
 3. Ατομική Υγιεινή Εφήβων
 4. Σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία

Σύμφωνα με δηλώσεις της Αναπληρώτριας Διευθύντριας κ. Ελένης Γαμβρέλη αναμένεται να παραληφθούν στο Κέντρο Υγείας της Δράμας Μαστογραφος, DEXA ως το τέλος του έτους για μέτρηση οστικής πυκνότητας (Οστεοπόρωση), Ψηφιακή ακτινογραφία, ενώ θα πραγματοποιηθεί και αναβάθμιση της Οδοντιατρικής Μονάδας του Κέντρου Υγείας Δράμας με χρηματοδότηση από κρατική δαπάνη.