ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ Κ. ΜΠΛΟΥΧΟΥ

 

Την κατεπείγουσα σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δράμας, ακόμη και με διευρυμένη σύνθεση, για την πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας – ΠΓΔΜ ζητά με επιστολή του ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Μπλούχος προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το Δήμαρχο Δράμας και τα μέλη του σώματος.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλο, στους Βουλευτές Μακεδονίας & Θράκης, στις Περιφέρειες Μακεδονίας & Θράκης, στους Δήμους Μακεδονίας & Θράκης και σε θεσμικούς φορείς – Συλλόγους και Σωματεία, έχει ως εξής:

Ως πρώην πρόεδρος αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου και νυν απλό μέλος αυτού κρίνω σκόπιμο να σας ερωτήσω και ενδεχόμενα, να προκαλέσω τα θεσμικά αντανακλαστικά σας.

Με δεδομένη, λοιπόν, την υπογραφείσα, Εθνικά απαξιωτική και πρόδηλα καταδικαστική του Οικουμενικού Ελληνισμού μας, συμφωνία της 17ης Ιουνίου 2018.

Δεν κρίνεται αναγκαία και επιτακτική την άμεση, κατεπείγουσα σύγκλιση του Δ.Σ., με ταυτόχρονη πρόσκληση όλων των φορέων του τόπου, ήτοι αυτών με εκλεγμένα – αιρετά μέλη, συλλόγων, των απλών δημοτών, αλλά και αυτών ακόμη των εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου;

Με θέμα:

-Την καταδίκη μιας συμφωνίας που θίγει την Εθνική μας αξιοπρέπεια και ναρκοθετεί τη συλλογική μας ταυτότητα στο μέλλον…

-Την προτροπή των υπολοίπων μελών του κεντρικού φορέα της αυτοδιοίκησης για άμεση σύγκλιση των οργάνων του με το ερώτημα της όποιας θεσμικής προσέγγισης κριθεί σκόπιμη και προταθεί.

Να προκαλέσετε ενδεχόμενα, την παράλληλη πρόσκληση των υπολοίπων Δ.Σ. του Νομού ή αν κρίνεται εφικτό, την πρόσκληση τους σε μία Μητροπολιτική διευρυμένη συνέλευση.

Να θέσουμε πλέον καίρια και ουσιαστικά ερωτήματα, που δεν εξαντλούνται σε συμμετοχές σε συλλαλητήρια – σε χαιρετισμούς – κορώνες και μεγαλοστομίες, με εμφατικές θεατρινίστηκες διαδικτυακές αποτυπώσεις!

Δηλαδή να θέσουμε ερωτήματα που ενδεχόμενα, συγκεκριμένες πράξεις οδηγήσουν σε έμπρακτα αποτελέσματα, μέσα σε θεσμικό και σύννομο πλαίσιο.

Ερωτώ:

Τι θα προκαλούσαν οι μαζικές παραιτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων της Μακεδονίας;

Υπάρχει θεσμική πρόνοια στον Καλλικράτη;

Υπάρχουν; Αν ναι να προταθούν άλλες μορφές γόνιμης – ουσιαστικής εκδήλωσης αντίδρασης – αντίστασης.

Αν οφείλουμε τώρα να οικοδομήσουμε μία αντίσταση (αυτή δεν μπορεί να αφορά την πυρπόληση και την υποδαύλιση ενός στείρου φανατισμού, άκοπου και ανέξοδου κατ’ ουσίαν – στους δράττοντες την ευκαιρία, που επιζητούν να αποκτήσουν πολύτιμους και εξαργυρώσιμους τίτλους δημοσίων κηνσόρων!) πρέπει σαφώς και να είναι μέσα από θεσμικά πλαίσια και από θεσμικούς παράγοντες – φορείς.

Κρίθηκε ότι αυτή η αντίσταση σε πολιτειακό και πολιτικό επίπεδο δεν απέδωσε, αλλά το αμέσως επόμενο επίπεδο αιρετής διοίκησης μπορεί και πρέπει να πρωτοστατήσει.

Χρέος στους νεκρούς αυτού του τόπου, ελαχίστη απόδοση τιμής από την Ελλάδα των ερειπίων

Με συνείδηση ναι, της απολύτου συνενοχής μας

Με την πίστη ότι παρά την ανοχή της συλλογικής μας ταυτότητας και παρά της εθνική μας αναξιοπρέπεια, την πνιγηρή αφασία μας, τα αμβλυμμένα αντανακλαστικά μας δεν είναι δυνατόν να μην υφίστανται οι εγγραφές ταυτότητας έστω και αλλοτριωμένες έστω και δυσπραγούσες, οι εγγραφές που θα αναδυθούν ευκαιρίας δοθείσης!

Ως ελαχίστη πολιτική πράξη που πιστεύω συνάδει με το κοινό αίσθημα, και όχι ως εθνικά ασπόνδυλη γραικύλοι, χάσκακες της μειοδοσίας και του ενδοτισμού.

Επειδή δεν μπορεί και δεν πρέπει να υπάρξει ή να υφίσταται άλλος δρόμος, όπως προπηλακισμοί, βιαιοπραγίες, βανδαλισμοί που δεν συνάδουν με μια ευνομούμενη πολιτεία, στην οποία όλοι πρέπει να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση της συνοχής της.

Επειδή διαταράσσεται βάναυσα η κοινωνική συνοχή σε ένα κράτος που τη χρειάζεται όσο τίποτε άλλο.

Επειδή η κυβέρνηση και οι σπιθαμιαίοι και ξιπασμένοι εκπρόσωποι της αδυνατούν λόγω ανεπάρκειας να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και απαιτείται φυσικώ και νομίμω τρόπο να εξωθηθούν στην επιταγή της αξιοπρέπειας της Εθνικής!

Επειδή η δραματική μειοψηφία της κυβέρνησης, εκλογική – δημοσκοπική, δεν νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται θέματα «αδιαπραγμάτευτα» που αφορούν την Εθνική μας συνείδηση και ταυτότητα

Επειδή απάτριδες και αρνησιπάτριδες τυχοδιώκτες του ψευτοπροοδευτισμού και εθνομηδενισμού, γραικύλοι μιας ανύπαρκτης διεθνιστικής οσμώσεως άδραξαν την ευκαιρία, να νοθεύσουν το Εθνικό μας αυτονόητο, να αμαυρώσουν την Ιερότητα του τόπου, για να θωπεύσουν την διεθνιστική άπατρι υπερνόηση!

Και όλα αυτά στο όνομα ενός μετριότητα ιδεοληπτικού Εγωτισμού, ενός ανθελληνισμένου γραικυλισμού.

Επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω τα λόγια ενός σύγχρονου Έλληνα διανοητή: «μ’ αυτά και μ’ αυτά όλα, εμείς οι “κληρονόμοι” του πιο διαχρονικού πολιτισμού της ιστορίας, αφήνουμε τον χρόνο να δουλεύει όλο και πιο πολύ εις βάρος μας, και παραδέρνουμε ξυλάρμενοι στα πέλαγα των αντιφάσεων και της ανημποριάς, όπου δεν υπάρχει αραξοβόλι και πόδισμα κανένα… φυραίνει ο τόπος ολοένα χωματένιο σταμνί»

 

Με Τιμή

Κωνσταντίνος Δ. Μπλούχος

Χειρουργός Γ.Ν. Δράμας

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας